<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 2006 NBA 季後賽 PLAYOFF 吹水站
返回列表 回復 發帖
Originally posted by queenly at 2006-5-1 04:15 PM:
呢件波衫, 好唔捨得
搞到我想買番件波衫記念下,
不過好似好貴,買左又唔會打波著.............
Originally posted by Kian76 at 2006-5-1 06:09 PM:

佢唔能夠一個人帶起成隊垃圾打波。真係想睇下冇埋馬里安佢會點。
人地邊忽似垃圾啊...........
你無野下話.........

再講,你話佢無馬利安會點............咁講你講晒ga wo,
而家巳經無左amare, 無左kurt , sun 巳經無晒內線人啦..........
你仲想nash點..........內線問題唔係nash所能解決的............

任何球隊無左1,2個主力,巳經唔掂啦,
suns無ge仲要係內線主力..........

成隊最高都係6尺8 ja..............

[ Last edited by nashisthebestpg on 2006-5-1 at 06:26 PM ]
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-5-1 06:20 PM:

我認為只係戰術問題
lakers用到適...
i agree with you~
我覺得suns 始終相信佢地一直打ge戰術係work ge,
始終堅持打法...........不過無乜變通之下俾高深莫測ge 禪師 諗到破敵之計~
Originally posted by Kian76 at 2006-5-1 06:26 PM:

所以咪話拿殊要有咁好既隊友先有咁既成績同表現囉。
咁即係你覺得係隊友令到nash勁,
唔係nash 令到隊友勁?
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-5-1 06:32 PM:
根本成隊完全打一個ge話,表現同成績唔會好
因為其他隊淨係mark佢就得
即使表現好,但球隊成績一定唔會好
好似當年t-mac,係得分王ar,咁又點,magic包尾
係lo ..............
kg又係一個好例子.............
nash 值得我欣賞ge 地方係可以帶動成隊打出好表現,
不過而家礙於身高方面差太遠了..........
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-5-1 06:59 PM:

第1個pt,pg黎講唔係超群
但o係nba唔係第1,但有top5,我覺得
pg黎講~
我覺得nash巳經係top 3 ga啦.........
得kidd同billups 有得同佢比..........
但係nash ge防守係好大ge弱點..........

其實個人技術方面.......一定要好似ai . 馬貝利嗰d 咁先叫好咩?
以一個pg黎講, speed唔算快,但+埋假動作夠過人,
仲有,有d球員平時唔覺佢快,但帶埋波就好似好快咁,nash同kidd都係一個eg~
射波準,傳球視野夠闊, 唔花巧但絕對實而不華,我覺得佢個人技術巳經好好了~

仲有,其實佢犯過咩關鍵時候ge錯誤? 除左今次真係醒唔起............
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-5-1 10:01 PM:
咁個個人睇法唔同,我覺得佢未至於你講...
我覺得傳球視野,能力等技巧更勝於crossover.速度等個人技術~
Originally posted by Kian76 at 2006-5-2 12:25 AM:

但你可知道你數出來的五人中韋迪...
當magic 無到?

講技術我唔覺kidd好過nash好多wo,差唔多啫...........
kidd 防守>nash, nash射波>kidd,
領導能力.......差不多吧........2個都試過帶領球隊一季贏多廿幾三十場~
Originally posted by Kian76 at 2006-5-2 12:44 AM:

有冇諗過太陽內籃網有乜野分別?...
magic唔算好遠古吧......
係碼係近代籃球,同佐敦砌過tim............

kidd心理質素真係好過nash?
nash只係今場犯左2個致命失誤............其他關鍵時刻有咩過錯真係諗唔到...........
仲記得上年nash一手一腳踢小牛出局,包括一場臨幾秒入3分球追平,ot再入多2,3球~
同kidd比.....差唔多吧,只記得kidd有一場入球buzzer beater ko 活塞......
經驗......點睇得出佢地ge差別?

唔好一場比賽就判定nash心理質素差吧.......其實今場臨尾都入左球3分........
只係臨叫timeout有些問題吧...........

再說,nash第4節ge 背傷有點發作.............

[ Last edited by nashisthebestpg on 2006-5-2 at 12:56 AM ]
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-5-2 06:42 AM:

搵返mavs果時ge野黎講有咩謂je
kid...
agree,
kidd ge水準更不穩定,成日都單位數字得分.......
不過我地ge 想法同佢好不同...........
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 2006 NBA 季後賽 PLAYOFF 吹水站

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。