<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 2006 NBA 季後賽 PLAYOFF 吹水站
返回列表 回復 發帖
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-4-26 01:07 PM:

不過vc ge勇態,令我幾開心~~
gooden就真係好難估
估大Z都未估到佢la~~
其實我都有諗過gooden,
but 見第一場出Marshall仲多過gooden,就唔揀佢啦~

vc 復勇都唔錯,想net報番上年被heats橫掃之仇~
Originally posted by terryjog06 at 2006-4-26 05:46 PM:

唔好咁講....
玩下姐ma  難得我地估o既一樣
haha,廢事邪住lakers~
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-4-25 03:43 PM:
今日呢場冇睇... 唔知輸d乜
睇stats就命中率好低
不過近呢幾年成日都有球隊0-2落後,返到主場之後追返2-2
上年小牛輸2場主場,then都追到啦~
Originally posted by 艾力克 at 2006-4-26 12:37 AM:
想問下點解公牛要放走 tim thomas?
3分 pf
留黎o係 playoff 做後備都有好大威脅呀???
果陣thomas好似傷左,
同埋諗住自己唔太需要佢,
仲有份約好唔值,表現又唔係好(佢以前好似好高薪),

點知佢一去到sun , nash 就令佢變左第二個人咁~
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-4-25 03:43 PM:
今日呢場冇睇... 唔知輸d乜
睇stats就命中率好低
不過近呢幾年成日都有球隊0-2落後,返到主場之後追返2-2
再次負於快艇之後,掘金發現自己已經陷入了背水一戰的境地。在NBA歷史上,季後賽系列賽以大比分2比0領先的球隊,取勝概率高達94.6%,而掘金在季後賽共遭遇過9次0比2落後,只有一次生還。

這些數據既可以證明掘金的麻煩有多大,也預示著快艇即將開創的歷史時刻。自從1976年時,還在布法羅城的球隊在5戰3勝制的系列賽出頭過一次,快艇就再也沒在季後賽中取勝過,而隊內老大卡塞爾在那一年剛年滿6歲。

但現在快艇又創造了新紀錄──倒霉的掘金在昨天首節僅得13分,半場過後也不過才34分,都是快艇隊史上季後賽對手的得分新低。不過全隊絕口不提進一步創造季後賽歷史,“我們還是有松懈的時候,而且有時候糟糕的投籃時機選擇也令人失望。”大前鋒布蘭德賽後積極自我批評,“然而除此以外,我們打得很出色,今晚我們為身為快艇球員而自豪。”

現在身為西部6號種子的快艇為自己挑上了西北賽區老大的英明選擇開始見到成效,算上昨天這場,他們對掘金已經保持了5連勝。仿佛是打法相克,掘金主將安東尼以常規賽季場均26.5分位居聯盟得分榜第八,但頭兩場系列賽總共41次出手只有14個命中。“我們誘捕他,然後在底線打壓他,非常奏效。”布蘭德說。

而掘金的快攻也被壓制得無從發揮:作為以場均20.2分快攻得分領先全聯盟的球隊,掘金首場系列賽的這一數據僅為10分。而昨天他們的機會更少,快攻只有可怜的6分。

系列賽將於本周四和周六移師丹佛的百事中心球館,掘金的兩個主場不容有失。“我不知道我的隊伍現在是否還有自信,但他們周四必須全力以赴。”掘金主帥卡爾說,“自信可以改變一堂訓練,也能改變一場比賽。”不巧快艇正是一支打客場的行家,本賽季他們創下了20場客場勝利的球隊最佳紀錄,此次出征前也是躊躇滿志。“落後,還是0比2,我們知道他們要瘋狂反扑了,所以我們的目標比較現實,只贏一場就可以了。”布蘭德“低調”表態。
Originally posted by arthur8088 at 2006-4-26 08:20 PM:
For Nuggects, does anyone know why K-Mart has played 5 mintues in last match?
Is he still plauged by knee injury?
obviously, he must be  better than F.Elson....
K.Martin 被無限期禁賽了,
好像是因為game 2 中場時跟Carl 抱怨上場時間不夠
第三節又晚回來比賽~

The above information is copy from roundballcity~
Originally posted by arthur8088 at 2006-4-26 09:38 PM:

oh...i see..that's why he playe...
金塊比賽我都無睇過,唔知Patterson的影響力係咪真係咁大.............
Patterson防守係幾好,但佢自認kobestopper真係........
k-mart又無得打,melo 入到playoff又打得唔好.............

金塊隊波始終有缺陷,一個3分射手都無......
得分好多靠fastbreak,但playoff ge節奏慢好多..........

同快艇嗰陣比都差d.....if Maggette打起左ge話,
成個正選陣容真係好平均~

[ Last edited by nashisthebestpg on 2006-4-26 at 10:27 PM ]
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-4-26 11:29 PM:

但radmanovic我擔心佢o係clutch time冇horry發揮得咁好
到clutch time ge時候,應該會俾Cassell, Mobley 等搞點ga la~
Originally posted by terryjog06 at 2006-4-27 01:12 PM:
好野
kobe以罕有o既雙雙追成1:1      
加油呀kobe
好野,經過呢2場,
巳經證明左湖人同太陽有得打ge~
星期六有live睇, 全力支持湖人~
(有湖人都係唔估數據住la)
Pts:  Carter
Rebs: Camby
Asts:  J. Kidd

睇黎真係好難估,有挑戰性~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 2006 NBA 季後賽 PLAYOFF 吹水站

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。