<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 2006 NBA 季後賽 PLAYOFF 吹水站
返回列表 回復 發帖
仲要5犯............
落後21分...........呢場波可以擺落雪櫃.........
Originally posted by Xtravagant at 2006-4-30 12:53 PM:

呢三年DENVER都有打入決賽嗎?

...
我都估中redd~

呢3年denver有入playoff,唔係決賽~
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-4-30 01:07 PM:
反而mavericks好大機會掃走grizzlies
唔通grizzlies要連續3年playoffs都要食蛋..
grizzlies真係慘情............playoff 11連敗.........
無計啦, 第一年對馬刺,第二年對太陽,今年對小牛.......
but一場都win唔到.............
希望下場好好把握主場吧.......
總覺得金塊應該改一改戰術,嘗試用唔同方法俾波melo
melo成日都係牛角位附近用背"得"住對手,準備接球打low post,
但成日都係咁,快艇好易夾擊melo,使melo較難發揮,就算放空外線都無所謂,
金塊3分一 d威脅都無..............

連打陣地戰最有威脅ge melo都打唔起,金塊點同人撼...............
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-4-30 03:21 PM:
好似紅館果d咁ja ma
鋪ja ma
你睇下...
無錯,係鋪木板的~
Originally posted by queenly at 2006-4-30 02:17 PM:
快艇已經win佐, 亦都意味著湖人已經緣...
未必ge,如果lakers進到級,對住快艇有得打ge,
kobe + phil  , 即係咩事都可能發生,
況且仲有狀態唔錯ge odom同brown~
kobe made the buzzer, lakers win the game!!!!!
呢場又一kobe係playoff代表作,值得bt download 啊~

救命啊, 太陽對湖人呢場波真係超超超超超超超超超超超超爆好睇,
勁緊張啊,第四節兩隊咬住咬進,suns 2次拉開lakers 7,8分都俾lakers追到~
臨尾15秒 湖人仲落後緊5分,心諗都無ga la,
點知呢個時候parker竟然入左球3分(呢球之前10中1) .
跟住suns叫timeout,nash接波後又俾parker偷到,kobe接應george ge pass lay up~
剩0.7秒,suns 唔入,ot~

ot又係勁緊張,你一球我一球,到最後40秒,nash 無端端入球3分(成個下半場+ot 就係呢球)
心諗,唔係掛,咁辛苦追到ot,又輸?
之後11秒,kobe quick two,左手lay up 差1分, 跟進nash 帶波,帶到中場被夾擊,
諗住叫timeout,點知球證話jump ball(呢球唔知又無爭議呢?)
walton jump贏左,kobe接到波,剩6秒, 帶波跑到牛角位附近,2個人mark kobe,
kobe fade away~ it's in!!!!!!!!!!!!

場波睇到好興奮,搞到我好想打下過程出黎
今場波odom打得好,george第4節入左3個3分,仲有parker突然上身~
好彩四點十起到身睇下半場(較鬧鐘3點40分唔知醒)

打左成篇野,心情都未平伏到tim~
Originally posted by queenly at 2006-5-1 08:05 AM:
不過係主場都要打到加時, 下場作客更...
其實睇highlight ge話可以去espn.com 度睇~
場場playoff都有~又唔洗做member~
Originally posted by Kian76 at 2006-5-1 11:40 AM:

只是拿殊的助攻係建基於內線既強...
nash今季巳證明左佢d 助攻唔係靠內線球員攞番黎啦,
10.5次助攻都係俾上年少一個ja ma, 3點幾次to都唔過分.........
另外,佢都唔係因為有內線怪物所以命中率上升,
今季命中率係生涯之最,3分就第二高~得分仲要係生涯最高tim~

nash未到巨星級,只因為佢防守差,任何巨星級球員都要攻守兼備,
so佢未到呢個level啫~
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-5-1 01:05 PM:

nba.com而家都唔使
點解我想睇嗰陣有password 嗰行ge?
我按queenly 俾嗰條link都要?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 2006 NBA 季後賽 PLAYOFF 吹水站

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。