<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 2006 NBA 季後賽 PLAYOFF 吹水站
返回列表 回復 發帖
睇公牛、熱火點死,踢走76人........而家我要咒佢地報仇。
我愛長澤
一早講過拿殊唔係巨星級球員,冇左兩隻兩線怪物後湖人防守線擴大,太陽三分戰術要返屋企,內線馬里安被圍堵,令拿殊要好像以前在小牛般自己搶分,出錯機會增加助攻減少,而且搶回來的分也不見得增加幾多,加上本身係太陽既防守弱點,今次面對積遜教練既湖人,真係唔好彩喇,拿殊己由傳說中的巨星、神被一次過打過做番小牛時的凡人、普通人。
我愛長澤
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-5-1 10:57 AM:

唔係ge
佢唔係一個搶分型ge球員,為...
只是拿殊的助攻係建基於內線既強大得分能力,先會咁成功,若內線唔係咁強,個人質素咁好既兩隻怪物,拿殊邊得黎咁多助攻??換轉係傑特黎太陽打,太陽肯定更強。

同埋拿殊在太陽係經常有Open shot,原因都係因為內線太強,太陽唔需要得分力超強的後衛,只需要默默助攻的後衛,就算唔係拿殊打,換轉係比納斯、傑特、彼頓、添士利呢d,都一樣可以打得好,因為內線攻擊力(防守力唔計)實在太可怕,你唔使俾靚波入面,只要個波成功落在他們手中,D+A+m就己經可以幫你將個波射入去。但而家得番m,俾人圍死左,你呢個n就係搶分,你身邊的b就冇乜空位射三分,準蠅下降,情況變成同以前小牛差唔多,拿殊在沒有星級內線的保護下打回原形,不再是被人吹捧到上天的""助攻之神"",只是一個命中率一般助攻一般出錯極多防守黑洞的中上級PG。

[ Last edited by Kian76 on 2006-5-1 at 11:48 AM ]
我愛長澤
Originally posted by FRANCISE at 2006-5-1 11:48 AM:

support 太陽時的Kidd冇咁強內線
當時擺明係冇內線咁濟添啦!!!哈哈!!
我愛長澤
Originally posted by FRANCISE at 2006-5-1 12:13 PM:

14個籃扳la
考眼光.......
係18個籃板。
我愛長澤
Originally posted by FRANCISE at 2006-5-1 12:39 PM:

B.Wells超勁呀,籃板又得,得分又得
所以我一直夢想佢黎76人幫手搶板同防守。到時76人一定好勁。
我愛長澤
Originally posted by nashisthebestpg at 2006-5-1 01:15 PM:

nash今季巳證明左佢d 助攻唔係靠內...
佢唔能夠一個人帶起成隊垃圾打波。真係想睇下冇埋馬里安佢會點。
我愛長澤
Originally posted by nashisthebestpg at 2006-5-1 01:27 PM:

湖人拖慢晒嗰節奏,
狂攻籃底,第四...
奧當同馬里安咁高咁大,湖人C-SF三個位都係高佬,內線得馬里安一個點夠搶??仲有,拿殊成日在重要關頭都犯嚴重錯誤,一係就控球失誤,一係就心急傳失,有時仲要接唔穩傳俾佢o個d波。
我愛長澤
Originally posted by nashisthebestpg at 2006-5-1 03:10 PM:

佢上年未傷嗰陣博勁多罰球,
nba頭...
奧當應該會兼職夾白蘭特。
我愛長澤
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-5-1 06:16 PM:

咁梗係死la
但係當年jordan冇左pippen,都拎唔到冠軍la
打波唔係打一個人...
但而家既太陽己經半死了......有馬里安幫拖都係冇用。
我愛長澤
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 2006 NBA 季後賽 PLAYOFF 吹水站

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。