<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 2006 NBA 季後賽 PLAYOFF 吹水站
返回列表 回復 發帖
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-5-1 06:19 PM:
仲有,suns d人都唔差,未至於垃圾!!
咁耐有咩班霸只係一個人帶住成堆唔掂ga?? 至少都2,3個la
lakers而家都係,odom都唔係差
所以咪話拿殊要有咁好既隊友先有咁既成績同表現囉。
我愛長澤
Originally posted by nashisthebestpg at 2006-5-1 06:24 PM:

人地邊忽似垃圾啊...........
你無...
我話垃圾只係比喻,太陽班波梗係唔係垃圾啦。仲好勁添!!!
我愛長澤
Originally posted by nashisthebestpg at 2006-5-1 06:24 PM:

人地邊忽似垃圾啊...........
你無...
T湯馬士??仲有個D字頭都幾好架wor。
我愛長澤
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-5-1 06:20 PM:

我認為只係戰術問題
lakers用到適...
Playoff點同呢??係兩個世界黎架。
我愛長澤
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-5-1 06:33 PM:

呢樣野相輔相成ga
同意,但始終覺得拿殊末去太陽前冇咁既數據,但太陽d人冇拿殊前都一樣有咁好既數據,只係加左拿殊後如虎添翼姐。
我愛長澤
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-5-1 06:28 PM:

所以話打波唔係打一個
kobe冇左odo...
其實我一直都想講拿殊唔係d人講到咁神,有佢就能令隊友打到120%實力,反而傑特先有呢種能力。拿殊在冇左內線既保護下一樣唔能夠令隊友變強,令比爾呢d球員變強的是太陽的內線。
我愛長澤
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-5-1 06:36 PM:

部份la~~ 有d球員就好左
好似上年q-rich,jj
今年ge bell,james jones
比爾、鐘斯、李察遜都係要靠太陽既內線吸引力,雖然今無冇a米,但仲有個升級版馬里安和D字頭,所以太陽d三分可以保持,射手起手都易好多。
我愛長澤
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-5-1 06:32 PM:
根本成隊完全打一個ge話,表現同成績唔會好
因為其他隊淨係mark佢就得
即使表現好,但球隊成績一定唔會好
好似當年t-mac,係得分王ar,咁又點,magic包尾
一個勁既PG係可以令隊友變強,但太陽唔係因為拿殊先令球員變強,反而係因為內線先令外圍三分佬變強。當然,拿殊放棄得分為先的想法係值得一讚。
我愛長澤
Originally posted by nashisthebestpg at 2006-5-1 06:37 PM:

係lo ..............
kg又係一個好例子.............
nash 值得我欣賞ge 地方係可以帶動成隊打出好表現,
不過而家礙於身高方面差太遠了..........
仲要太陽其實內線防守本身唔算太差,但拿殊俾人話過就過,成日俾多個人走左入去頂位,仲點防守??
我愛長澤
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-5-1 06:42 PM:

marion ge打法,唔係企定o係底到爆果d...
一係射外圍,一係剷籃同快攻
但佢既內線威力都好強,一日有個馬里安在內線,對手好難唔守住佢,馬里安就算會射下外圍,但一樣係比較多在三秒區附近活動的小/大前鋒。
我愛長澤
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 2006 NBA 季後賽 PLAYOFF 吹水站

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。