<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 2006 NBA 季後賽 PLAYOFF 吹水站
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Xtravagant at 2006-5-25 10:46 PM:
如果話NASH係最近最hot既PG我相信沒人...
彼頓既數據俾近年拉低晒啦,如果唔係拿殊邊會高分過佢??

俾拿殊打多6年,佢既平均分好可能會跌破20。

[ Last edited by Kian76 on 2006-5-25 at 11:07 PM ]
我愛長澤
Originally posted by Xtravagant at 2006-5-25 11:11 PM:

你講得沒錯﹐但好明顯PAYTON已經...
其實叫得做球星,就一定有帶好隊波既能力,只係效果大與小既問題。

但現今NBA太多偽球星,打一兩年好波就俾人捧上神檯,但他們係咪真係咁配稱為球星??就係太多偽球星,所以先會多左個巨星呢個稱號,在以上10人入面,才是PG界中的巨星,但其實還有如卡素爾這些數據唔高實力極高的球星沒有人起眼的。

其實一個球星最強都只會係十年既時間,除左某些例外之外,十年會係一個最正常既高潮期,若真的要計算這些數據,就應該把一個球員最光輝的十年來計算,這才算公平,若果不是的話,打得愈諗球星既數據肯定愈差,出場時間係一個致命關鍵。
我愛長澤
Originally posted by Xtravagant at 2006-5-26 12:43 AM:

what you said is true, but it also explains why ppl like J.Stockton are legend of the best... played 19 years of NBA, but still seem better stats than Nash's 10 yr of NBA ...
哈哈!!我其實講左好多離題既野,但興之所至爆左出黎(而家唔講會唔記得左講),哈哈!!

我覺得時間係好關鍵,要打出短時間既好成績唔難,但要打出十年甚至二十年既好成績就好難。
我愛長澤
Originally posted by RahXephon at 2006-5-26 01:08 AM:

同意,咁其實Malone咪仲勁,打廿...
其實拿殊既身型好差咩???起碼算係一個中上高度既PG......相比起AI呢d僅僅6尺既PG黎講,拿殊己經算高。哈哈!!其實拿殊係咪6尺3??好似係,但唔記得喇。

我好驚AI會狀態急跌,佢打G,對速度既要求非常大,老人轉身慢都仲有硬骨頭頂住,但打後衛既佢用唔著d硬骨頭,實在非常擔心佢會出現體能急跌這現像,一個人既體能幾時會去到盡頭從而急跌冇人會預計得到,正如彼頓在湖人的季初非常出色,狀態還在高水平,但一踏入季尾,他便出現老態,身體能力急跌......身體係唔會同你講人情的,身體唔會知道幾時係第幾季,唔會同你一年年咁計,而係會每分每秒咁計,體能急跌這必會出現的事實其實只要踏入30歲就任何時候都會發生,即使是如日方中的AI,也有可能會在最光輝的時刻立即跌落地獄......所以我實在很擔心AI下季既表現......我看得太多運動員的急跌了,足球尤其多,高爾、約基、巴迪高、韋利、尼維特呢d全部都係在最高峰期下,無神神變成第二個人一樣,並不是慢慢地退下來......籃球的看到了彼頓這例子。
我愛長澤
雲漢真係廢物,一打季後賽就唔識打波,應該話對手一認真佢就唔夠秋。垃圾。
我愛長澤
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-5-27 11:56 AM:

呢個series打7場都唔奇
mavs輸果場唔係輸好多,3分only
其實我覺得牛仔係贏硬架,如果能夠唔再出雲漢的話。
我愛長澤
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-5-27 12:26 PM:

我諗avery johnson好快會改變戰術,出少d佢...
對avery johnson好大期望~~
其實今場出雲漢本來係諗住鬥快,因為迪奧籃下力量唔強,主要靠中距離,所以用雲漢呢個打慣中距離既高佬前鋒去打中鋒,可以跟得上太陽隊波既速度,點知......佢冇預計過雲漢係廢物。
我愛長澤
Originally posted by Xtravagant at 2006-5-28 01:05 PM:

如果拒似J. Williams / Eminem 既話會吾會嚇親你???
佢唔係歌手咩??哈哈!!講笑。
我愛長澤
Originally posted by Xtravagant at 2006-5-29 12:01 AM:

但Dirk就沒人mark到拒架喇。如果用Marion去防就好似ben mark Oneal o甘...好辛苦
對馬里安黎講,奴域斯基太高喇......就好似上次對住鄧肯咁,俾鄧肯玩殘。
我愛長澤
保堅斯真係咁快咩又唔係咁覺.........

波比積遜早幾年就真係快喇。
我愛長澤
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 2006 NBA 季後賽 PLAYOFF 吹水站

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。