<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 你地睇波以黎見過最勁既陣容係...??(唔計睇返舊片果d)
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 清揚 at 2006-4-21 10:43 PM:

beckham系翼???
翼的基本先要有腳法,後要有速度
beckham雖然無speed無腳法,但係佢係man utd每年都有好多助攻,仲有唔少入球,佢去左皇馬之後我覺得佢變左一個好平凡既員

龍格寶同甘莫都幾好..但係祖亞昆仲勁..
美斯 我覺得佢仲勁過祖亞昆 但係要睇耐d先知.. 始終佢出道無耐..
Originally posted by Kian76 at 2006-4-21 22:53:

甘莫蘭尼斯??最多二班馬黎咋wor...
右中場不同右翼講極唔化,右翼速度,突破力是必須的,有呢兩樣才是一隻翼,右中場比較防守,擅於傳波,入楔取分,當然腳法亦十分重要,現今側中場真系買少見少
成名於2005-3-26的EF前
'性版討論區"
現活躍於[真‧頑童俱樂部]
Originally posted by 清揚 at 2006-4-21 10:52 PM:

我一早知la,系BIGFISH呢個"偉論之王"唔知堵
佢既"偉論"

簡東拿 <- 冇朗尼咁勁, 但做後備可以o係關鍵時刻扭轉乾坤
Originally posted by dargon at 2006-4-21 23:03:

beckham雖然無speed無腳法,但係佢係...
側翼不同側中ar
祖亞昆擺明系右翼la
'性版討論區"
Originally posted by dargon at 2006-4-21 23:06:

佢既"偉論"

簡東拿 <- 冇朗尼咁勁, 但做後備可以o係關鍵時刻扭轉乾坤
佢可能將簡東拿同簡迪拿掉亂左,可能佢口中既簡迪拿好勁架,一腳踢去觀眾果個"簡迪拿"呢~
'性版討論區"
Originally posted by 清揚 at 2006-4-21 11:06 PM:

側翼不同側中ar
祖亞昆擺明系右翼la
其實上面講果d右中場好多都踢過 右中&右翼..都係睇戰術需要姐
洗咩咁介意果少少野
每個話題成日講講下講到碧咸? 印象中都有好多次,..
一剎那的幸福足以回味一生

Originally posted by 清揚 at 2006-4-21 11:04 PM:

右中場不同右翼講極唔化,右...
但......甘莫蘭尼斯的確係右翼,費高就更加係右翼既表表者,翼,可以解作攻擊性較強的側擊球員,翼鋒,是進一步加強攻擊性位置更靠近中路,而美斯是翼鋒的代表,翼衛就是好像卡富這些,右中場即是碧咸這種坐地炮台,較翼少於落底,較多參與防守工作,也會參與中場組織,必要時移入中路,這是右中場的工作,甘莫蘭尼斯站在祖昆、文仙尼、馬基安尼、祖高爾面前真係次一級的......

仲有,翼最重要唔係腳法,速度才是最重要的東西,沒有腳法也能夠速度強爆落底線出波,但沒有足夠速度下即使有腳法也難以落底。

然而龍格堡和路爾斯加西亞這些就真的難以定位了......出現在右路,但踢法更像一位後上前鋒......

[ Last edited by Kian76 on 2006-4-21 at 11:16 PM ]
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-4-21 11:12 PM:

但......甘莫蘭尼斯的確係右翼,...
好祥細
Originally posted by brightman at 2006-4-21 11:12 PM:
每個話題成日講講下講到碧咸? 印象中都有好多次,..
冇計
摺吧啦
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 你地睇波以黎見過最勁既陣容係...??(唔計睇返舊片果d)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。