<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 熱刺真係無體育精神?!?!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 清揚 at 2006-4-22 11:54 PM:
熱刺為左歐聯真系殺人放火都可能會做~...
兩間球會係世仇黎
一剎那的幸福足以回味一生

Originally posted by brightman at 2006-4-23 12:03 AM:

兩間球會係世仇黎
咪係,不如話阿記攞歐聯的話所有倫敦球會一齊慶祝呀,睬你都傻呀
摺吧啦
Originally posted by brightman at 2006-4-22 11:21 PM:

所以體育精神真係好寶貴..試過有一...
但分別在於真係佢整傷對手,唔係對手鬼打鬼。
我愛長澤
Originally posted by 清揚 at 2006-4-22 11:54 PM:
熱刺為左歐聯真系殺人放火都可能會做~...
下??咁的確熱刺係值得踢歐聯,佢咁做唔會係錯,但老實講,有前例就係歐聯可以衛冕,第四都冇情講,足協又冇做錯wor!!但又有另一個問題,係英格蘭足總上年妄顧世界足壇利益強行把英超五支球隊推上去踢歐聯,歐洲足協又與他們朋輩為奸,首先破例,俾熱刺有反咬的藉口!!!英格蘭足總上年咁做係為今日既蘇州屎po路,可以講話扺死。

熱刺一d錯都冇。
我愛長澤
Originally posted by brightman at 2006-4-23 12:03 AM:

兩間球會係世仇黎
大家睇完依段歷史就明點解熱刺咁唔鐘意阿仙奴。
http://www.emiratesstadium.info/serv01.htm
Originally posted by Kian76 at 2006-4-23 12:07 AM:

但分別在於真係佢整傷對手,唔係對手鬼打鬼。
詳細情形同我印象中有D出入, 太耐唔係記得好清楚

YAHOO當年新聞稿
2000年12月英超韋斯咸對愛華頓的聯賽,一向生性火爆、脾氣暴燥的迪肯尼奧,令全世界球迷眼前一亮。當時韋斯咸球員在右路禁區進攻,愛華頓門將保羅謝拉特出迎時扭傷膝蓋,在草地上動彈不得,面對空門的迪肯尼奧接應來球,卻像守門員般跳起,雙手接穩了皮球,讓球賽中止,好讓軍醫可以入場治理。這個另類的經典手球,令韋斯咸無法全取三分,令迪肯尼奧遭領隊責難,但經此役後,迪肯尼奧在不少球迷的心目中,由一匹野性難馴的「臭馬」,變成了有情有義、不喜歡勝之不武的「義氣仔女」,其後還取得了國際足協頒發公平競技獎。
一剎那的幸福足以回味一生

Originally posted by brightman at 2006-4-23 12:16 AM:

詳細情形同我印象中有D出入, 太耐唔係記得好清楚

YAHOO當年新聞稿
咁就真係要讚迪肯尼奧喇,我有印象但唔記得實際情況。但同時,不能以別人的仁慈而強加在熱刺身上,別人這樣做不代表不這樣做就是錯呢。這樣想的人才是錯。

[ Last edited by Kian76 on 2006-4-23 at 12:19 AM ]
我愛長澤
真係唔覺得熱刺有錯囉~
摺吧啦
熱刺為左歐聯真系殺人放火都可能會做~!
先公開話阿仙奴win左歐聯而令佢地冇份踼會用法律去告足協及阿仙奴,明搞大件事,而家又整單咁既野出黎,恨踼歐聯可理解,但不扎手段去搶個席位不可寬恕,身為英倫球會見到同國兼同市球會扲到歐聯冠軍應該開心low~!唔開心都唔好掃人興ㄚ.........
若然其他英倫球會和球迷見到一隊全外援既阿仙奴win左歐聯,真係唔知開唔心開心得落。
Originally posted by stereo at 2006-4-23 12:23 AM:

若然其他英倫球會和球迷見到一隊全外援既阿仙奴win左歐聯,真係唔知開唔心開心得落。
最開心係法國同非洲既球迷。哈哈!!
我愛長澤
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 熱刺真係無體育精神?!?!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。