<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 唔想繼續單戀啦~【蛙+】
返回列表 回復 發帖

[愛情診療室] 唔想繼續單戀啦~【蛙+】

我就暗戀左一個同班ge女仔,暗戀左都好似有大概兩個幾月啦....
諗番起,真係覺得自己好冇用,o係上兩個星期前,同我同班哥d fd成日都話我:"真係唔識do..."
哥陣我真係唔知道佢地講緊咩,到左今個星期我先知咩事
原來就係關於我同哥個女仔ge野,我個fd就話俾我聽:"其實你應該o係前兩個星期就同個女仔講,你鍾意佢啦...(因為個女仔知我鍾意佢,o係前兩個星期我同個女仔行得好埋,每日佢都有打電話同send message俾我),佢仲話你個人唔錯,但係脾氣就差d,同埋行為上有少少細路(我個fd雖然係個男仔,但都幾女人下,先"八"到咁多野,實則o係到幫緊我.....)"
但係,o係上個星期佢o係msn到佢同我講:"就算我有得揀都唔會揀你囉"
咁哥陣咪同佢做番fd囉,到左衣家我都唔知仲追唔追佢好,但係我仲鍾意緊佢喎...
我哥個fd成日都同個女仔傾計,所以我個fd成日都爆關於我仲鍾意緊佢ge野俾佢知..
攪到上緊堂哥陣,我就成日望住個女仔(因為我仲鍾意佢),個女仔有時又望番住我(個女仔係坐o係最頭個位,我坐o係最尾ge),攪到有時大家望住大家,幾唔好意思呀....

咁我就想問大家,1)係咪如果我成熟番d,改下d脾氣,個女仔係咪就會接受我呢?
               2)咁點先可以令自己個人成熟d呢?
我已經同佢出過好多次街,3)如果有多一次機會同佢出街,(因為表白已經唔work)咁我係咪應該搵個岩ge時候拖住佢隻手,再同佢講俾多次機會我呢?

[ Last edited by toro on 2006-4-29 at 06:15 PM ]
我暗戀左成8個幾月
.
1)要問個女仔先知
2)好空飯wo
3)你夠彊咪試下囉..~
不過佢可能會嚇親佢一手fing開你 (衰左將來見到面時就會面左左) or又或者會比你感動到...

你咪試下拖之前暗示下你仲有冇行囉,msn表白同面對面表白唔同架
1)係咪如果我成熟番d,改下d脾氣,個女仔係咪就會接受我呢?

首先佢同你講果d野係咪有意思先
係對你有意思的
你改左先有用
脾氣有客觀標準
但成熟就冇
要問個女仔先知

成熟冇客觀標準
要成熟d可以從思想同行為入手
思想就比較難解說俾你聽
不過睇多d書&講野有d紋路咁會有幫助
作為一個學生差不多啦
行為就唔使我講啦
自己執生

3)(因為表白已經唔work)咁我係咪應該搵個岩ge時候拖住佢隻手,再同佢講俾多次機會我呢?

如果佢真係唔鍾意你
你呢招完左實game over
如果冇信心實得
咪拖住佢隻手
因為對於1個不喜歡你的人來說
咁做只會增加人地對你的反感

不過,可以照講俾多次機會你

你應該要建立個現實d的關係先有用
好似同佢傾下計(唔係msn果隻)
要成功就要直接同佢講
唔好msn度表達

我覺得你差呢樣
msn有交情
但係現實
我敢講你地一定好少一齊果隻
1)係咪如果我成熟番d,改下d脾氣,個女仔係咪就會接受我呢?

bro,  
   點解你肯定同你唔成熟有關先?
   佢話者, 係咪你果死因黎架?
   佢咁大轉變, 應該有左d 新既idea,
    such as 要求唔同左
    你可唔可以叫你哥果friend 幫你問下 ?

大把啦, 出去打下工, 或者溝多幾次女, 拍多幾次拖就會架啦

3)如果有多一次機會同佢出街,(因為表白已經唔work)咁我係咪應該搵個岩ge時候拖住佢隻手,再同佢講俾多次機會我呢?

bro唔好呀 !!!
   佢知你中意佢, 出街係佢consider 緊,
   諗下你suitable or not
   你咁整法一定玩完

你依隻方法係佢中意你, 等你表白就得
    睇果依家唔得架,

你不如同人下一齊溫下書
    等你自己同埋佢睇清楚大家match 唔match 先啦

你搵多幾條友出下黎,
    傾多幾次電話先啦

ps: 你話出過幾次街, 係咪只係兩果一齊 ??

[ Last edited by homan~ on 2006-4-28 at 12:29 AM ]
Originally posted by 155220 at 2006-4-27 08:39 PM:
我暗戀左成8個幾月
我暗戀左5年啦= =

440 x 247 PIXEL下載

Originally posted by 〥~灝~〥 at 2006-4-28 10:10 AM:

我暗戀左5年啦= =
really ?

咁依家點? 
如果你係有心追到佢
我勸你都係唔係咁迷佢好d

上堂就上堂啦  唔好成日望佢 就算望幾眼都唔好
反而要Show到自己最好的一面 (有領導才能,冷靜細心,幽默 等等)
同佢一齊千祈唔好  扮成自己係佢既痴心追求者  求求其其就算啦

最緊要係舒服既感覺 唔好成個細路咁痴鬼住佢 咁睇係黎咪好似成熟d囉
估波:8勝?和2負
最討厭足球隊:自稱主攻但進攻單調,死茅死撞收檔啦
Originally posted by 〥~灝~〥 at 2006-4-28 10:10:

我暗戀左5年啦= =
傾過一次,未icq,msn,tele.
.
Originally posted by homan~ at 2006-4-28 02:31 PM:

really ?

咁依家點? 
有次佢岩岩分左手叫我出黎陪佢"傾傾下佢問我e+中意邊個.....我唔知發咩神經即刻咩都同佢講哂(我對佢既感覺"幾時中意佢之類啦..)之後佢就好少再搵我啦......
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 唔想繼續單戀啦~【蛙+】

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。