<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 究竟係港男唔掂定港女太高竇呢?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 香蕉仔OOOO at 2006-5-6 23:11:
& A! q( S$ t. o5 h, L7 e; J* D5 Y5 ?+ |1 M, q; i* f
唉,...e + d中學生都識男仔首選係有錢wo-0-6 P% r# c6 r" X( u, k+ R+ M
因為 我學校 果個通識科 話..女仔既擇偶條件係咩  I" O8 K" V* J1 }% D
10個有9個都要有錢 第2令仔= =
, S$ i8 [+ a/ K' D. F5 P& W' y  {' L/ n  x. W
On the other hand,香港既男仔(十零歲果D),越黎越多電車男4 Y3 N6 q9 s+ Y$ R/ A2 D
佢地日日放左學就扑到返屋企打機,唔做運動,行一陣街都死下死下,
' N3 J* w" b) g8 C" n! z' }又唔理下自己個樣同身形,成粒珍寶珠咁
, `- @2 _5 `) [4 K& b1 V到左大個小小,講野識女仔當然唔得la~
. l/ ?. D8 i( }- Q# f% o
* {% ^0 g! U1 j7 z; [) K- Z7 M而且平日書都唔睇多本,唔好話係d哲學書lar,連八掛雜誌,milk都唔多睇,- ^; _1 c9 `4 ~/ F/ |
只係識得睇game書,漫畫,點出黎搵食ar,點埋女仔堆ar?
# M  a; U# T* ^$ }4 B/ I7 z, s- O9 D3 e9 ~9 z3 ~/ J# L
講真,香港d女仔,係就係有d貪慕虛榮& r, K" |' o1 p  `
但都係make sence既,講真我又未見過有d"如花"既樣黎屈你 LV (LV代所有名牌)lor
" a' d0 g+ U& V( q2 G而且,人大個左,出到黎搵到野做,講真你唔係真係連個 LV 都送唔起MA~1 N6 n# j# x  f' k- T. J3 [  J. y
我覺得真係FEEL到個女仔真係有心同你一齊既,一個 LV 濕濕碎la9 V9 D4 S$ ]/ J6 D/ v/ u
你連 LV 都買唔起,第時點買車買樓ar?
" M' c  R4 j2 f" m+ S) a- P仲有,我覺得你唔可以咩都唔買俾女朋友lor~
# l5 X( @+ j  m; \! m你可以接受到,你自己一身名牌,但你個女朋友就一身女人街貸咩?
0 R# M5 a' W3 F! C$ _* _, G
* D1 N" y) U6 }8 l[ Last edited by haman_tt on 2006-5-7 at 09:45 AM ]
沉默.......
Originally posted by haman_tt at 2006-5-7 09:43 AM:
  c1 U" t% B3 \1 p% C! h5 o: U1 g8 j6 Y( K( F
; Y4 D$ R, Z" d9 @
On the other hand,香港既男仔(十...
: w, ]# D# ]) d& v$ Y. d5 }' r; k
) `% M* A' _% G
男既睇game書漫畫,女既唔通係睇亞洲週刊?) u% d. s5 u8 I8 R5 X
香港d女咪又係睇東方新地,忽然一週!
7 |% P: V0 E: ^- o3 W點解男既睇game書漫畫就係唔成熟,女既睇八卦雜誌又無人話佢地唔成熟?: o6 a( w: S0 S+ _9 X
大家彼此彼此之嘛。
Originally posted by haman_tt at 2006-5-7 09:43 AM:- N) S8 [# E- q3 F9 j
; x  ^9 v) D0 g* H! y* Q
4 j9 k$ n+ ~3 Y" y
1 x5 O9 B! s; e( `
係wo...好多電車男咁
! `; o4 @$ N/ i; A4 `冇計,個個都打機
# o9 l$ _$ i* u2 K. J9 Y最重要係而家d父母迫到d細路好緊
" ?. V+ V0 q" z/ s* M4 `街又唔出得多,一日o係屋企唔係讀書就打機...
Originally posted by haman_tt at 2006-5-7 09:43 AM:
# n6 }% l7 _5 E  x/ d  o6 |: x" d" b' A8 j0 u; G

0 r3 ~: F3 q8 ?+ {  G1 wOn the other hand,香港既男仔(十...
八掛雜誌,milk俾我都唔睇.....我留番d時間整番個mask唔好?
+ W2 l! e! ]1 W. Q6 ^/ m2 u+ `打機好正常.....睇你出街打定o係屋企打姐......你講o個d似係自閉仔.....
港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..
Originally posted by magic at 2006-5-7 01:25 PM:1 @/ P+ f5 G9 F- j# S7 T! _
港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..
2 l6 `0 f! J4 B4 V5 C
: s# r9 k( r/ u, n無point
Originally posted by magic at 2006-5-7 01:25 PM:
* i6 [% k/ B" X3 r1 O: J, T港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..
& L9 }5 s. D- @: F點唔掂法..
Originally posted by magic at 2006-5-7 01:25 PM:7 p7 q( |4 K0 L) V; @, c
/ y  F8 l- G# J6 A
* ~" i9 f  o1 g2 B哈..............
6 L& R, k/ Y- m8 V& v( B2 D6 |
, j# T+ |+ i# o8 E話港男唔得,
4 m" T/ V3 K8 d0 D港女又好得去邊先 ??
Originally posted by haman_tt at 2006-5-7 09:43 AM:+ d- M) j" f: S3 I% }0 \

+ R. V( P' J4 }2 e
$ q: k5 a, ^) A+ P3 o' M2 t; QOn the other hand,香港既男仔(十...
# E& P" e3 c$ [
3 ^4 M- t& A- h$ m) S

4 H7 K3 G3 z$ j2 q7 Z' c& j自己一身名牌--> 你講LV級數既名牌,起碼一個月揾兩三萬,除非係專業人仕,否則要捱四五年先揾到
! |6 c" {$ T+ i2 ]* ?5 [你連 LV 都買唔起,第時點買車買樓ar?--> 就係攞買LVd錢去做首期,俾一成?真係供三十年咩! 又無埋由浪費社會資源,申請公屋掛?!+ B+ O6 h3 B6 a( `- o9 H6 Z. h
但你個女朋友就一身女人街貸 --> 一個人大學畢業,有份工,無論男女,未至於要一身女人街貸吓嘩?!
" I/ x8 |% x7 ~, g2 Z, u大把有錢佬,d珠寶首飾都係借俾d女帶下咋,帶完要收返!!
Originally posted by haman_tt at 2006-5-7 09:43 AM:" |/ {# n# y: T. X/ K
+ ^( @8 G$ N5 Q  w2 v' V( V; i
% G$ ~5 l$ l% T+ y+ Q
0 r4 a# |% G/ e  X

9 B; J8 T6 {& ]3 n" @1 l; U.........2 j8 b" y6 O+ K0 s+ y9 ]+ U3 C

9 W- h$ F- q1 I! ?+ q5 K% p/ E虛榮................' F8 O2 _" q: h- `; G/ |

5 h( C2 g; f5 D5 v% W+ V9 d$ G9 k日常用既野, 唔係名牌就好架% P8 v5 f5 Q4 ]! f) i, p; C
, ~/ T' ]4 \& @$ p) h. [
好老實講, d 女成日話LV, Gucci, Burberry,
% r9 {# H# ^- b. @; X6 D有邊果真係識欣賞人地d design, 手工先 ???) f7 Z( `& t* H
唔可以話冇, 但係依家d 女有幾多果知ar ?
0 j) Q$ E' i2 C5 W, s
1 o" M' Y4 E- M3 A! d" {供唔供得起樓同買唔買名牌係兩回事
% X7 F7 D- u( R% q3 _/ b) S0 |! T: F同樣, 有冇品味去用名牌又係一回事 " ?3 w' A, S0 i$ q/ F

/ O* S1 \' |& k" `4 k/ ?1 e& n我明白d 女唔多唔少都有d 虛榮心架啦
  [0 t( r6 Z% ~' E1 v8 p但係都唔好咁過火...........
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 究竟係港男唔掂定港女太高竇呢?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。