<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 究竟係港男唔掂定港女太高竇呢?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 香蕉仔OOOO at 2006-5-6 23:11:, f& a) |% P) w! W: Y" S1 @

3 d7 @5 e& S- t) {唉,...e + d中學生都識男仔首選係有錢wo-0-- Q# x5 R' k) C+ M' b+ F, R& k
因為 我學校 果個通識科 話..女仔既擇偶條件係咩* z$ x/ a1 W+ R, V% w
10個有9個都要有錢 第2令仔= =
4 G/ ]5 i/ e& ~( E7 @4 ]# d* l! ^  t- y7 T! W4 h5 w
On the other hand,香港既男仔(十零歲果D),越黎越多電車男& N0 A2 }# ?2 a- x6 q
佢地日日放左學就扑到返屋企打機,唔做運動,行一陣街都死下死下,
' E% a" g  g/ R, B! v3 O又唔理下自己個樣同身形,成粒珍寶珠咁* ]6 {9 u6 i. ]/ O
到左大個小小,講野識女仔當然唔得la~
/ d/ L2 }+ B4 d5 o* P$ g, @  E; s1 l/ V$ a8 ]% @
而且平日書都唔睇多本,唔好話係d哲學書lar,連八掛雜誌,milk都唔多睇,
) r9 V0 i, @0 }. N- C只係識得睇game書,漫畫,點出黎搵食ar,點埋女仔堆ar?: w1 d3 X( q$ w% H! |

5 h8 J( D% F9 @; r: |講真,香港d女仔,係就係有d貪慕虛榮) _: x: C, k7 |4 ]. ^+ B
但都係make sence既,講真我又未見過有d"如花"既樣黎屈你 LV (LV代所有名牌)lor7 ?, x+ T4 P( d' j- L
而且,人大個左,出到黎搵到野做,講真你唔係真係連個 LV 都送唔起MA~/ k, }; y: S9 I* Q" m1 V  {' r
我覺得真係FEEL到個女仔真係有心同你一齊既,一個 LV 濕濕碎la
3 J! O2 `6 k3 x: h1 K你連 LV 都買唔起,第時點買車買樓ar?
& R! N' F3 Y* {+ Q0 @5 [$ Z+ e$ ]仲有,我覺得你唔可以咩都唔買俾女朋友lor~3 X' y6 Q) H  Z' j) A, L
你可以接受到,你自己一身名牌,但你個女朋友就一身女人街貸咩?1 H' u9 V5 J1 s2 ^6 Z% [

- `5 R9 d! ~9 ]$ {[ Last edited by haman_tt on 2006-5-7 at 09:45 AM ]
沉默.......
Originally posted by haman_tt at 2006-5-7 09:43 AM:" v( d7 ~8 K! A% C8 m

- o# l$ \: `/ ?6 }6 l  p
* F# G/ P6 O9 COn the other hand,香港既男仔(十...
* a6 r! u4 i: N. U# P; h5 H# _# z5 Z$ R  `! s" N- Z
男既睇game書漫畫,女既唔通係睇亞洲週刊?, j! U$ S5 J  ^; S+ c$ u7 \
香港d女咪又係睇東方新地,忽然一週!
* d% \' d* \9 I* b. T點解男既睇game書漫畫就係唔成熟,女既睇八卦雜誌又無人話佢地唔成熟?
; ~) g. F/ N; V( u" T大家彼此彼此之嘛。
Originally posted by haman_tt at 2006-5-7 09:43 AM:) ^8 u2 a( p5 T

% j+ t! b" N2 s' ^# {
( Y! [8 X; O8 Z0 \% I  @! [8 A) n6 K) YOn the other hand,香港既男仔(十...
$ \$ C# A% s5 |2 O7 o4 f3 o9 x
係wo...好多電車男咁" e$ g+ N: a* l: N
冇計,個個都打機
/ I3 |$ p- R+ f) s% g- {最重要係而家d父母迫到d細路好緊4 s) z$ V0 Z0 A" h3 e, P
街又唔出得多,一日o係屋企唔係讀書就打機...
Originally posted by haman_tt at 2006-5-7 09:43 AM:
2 O) X  `8 W" p6 c$ f: r4 t) z  Q; x! l

$ k5 f, v% \. [! QOn the other hand,香港既男仔(十...
八掛雜誌,milk俾我都唔睇.....我留番d時間整番個mask唔好?% S+ t8 y, z% y
打機好正常.....睇你出街打定o係屋企打姐......你講o個d似係自閉仔.....
港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..
Originally posted by magic at 2006-5-7 01:25 PM:
+ e6 a4 L  S! M4 m' Z港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..
, X: |) V6 X8 v) P: G4 k) i% A) T) \
' _, g( @; M5 @; J- ^7 {0 A無point
Originally posted by magic at 2006-5-7 01:25 PM:
/ A, {1 H& C( O. b  A+ {港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..
1 u( L7 l* P; S5 f/ L' g9 Z點唔掂法..
$ x, F0 l& ]$ q* |% V港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..港男唔掂..
* e; m- u6 c, e+ f& ]# G, i' C( N4 c
哈.............. " k. B4 M" S: e
3 m( N3 I: }( W: k' l# p% ]2 a
話港男唔得,
. f* f6 O6 b) l: E7 V7 P港女又好得去邊先 ??
Originally posted by haman_tt at 2006-5-7 09:43 AM:, G% v0 ]: T/ m6 u

8 E8 @* Z# O6 l
/ b: c# d$ M. n* rOn the other hand,香港既男仔(十...
, R+ ^5 ]" N2 d7 q& }: Z( j4 b9 X8 U) }1 u. D* b) p! n
1 k9 ?( \# N0 z" X/ W
自己一身名牌--> 你講LV級數既名牌,起碼一個月揾兩三萬,除非係專業人仕,否則要捱四五年先揾到6 U2 ^1 z+ X! Y1 \, r- n% }
你連 LV 都買唔起,第時點買車買樓ar?--> 就係攞買LVd錢去做首期,俾一成?真係供三十年咩! 又無埋由浪費社會資源,申請公屋掛?!* I; K/ F7 t( A( p5 {% \4 e. O4 m* ^
但你個女朋友就一身女人街貸 --> 一個人大學畢業,有份工,無論男女,未至於要一身女人街貸吓嘩?!
8 e: w& X% S+ z( m/ {5 ]大把有錢佬,d珠寶首飾都係借俾d女帶下咋,帶完要收返!!
Originally posted by haman_tt at 2006-5-7 09:43 AM:
; P* G4 }9 ?+ p7 D' h: N, d% p" [
4 ~  ]& M, S  P5 q/ c" b/ c
* n. Q# c+ W& S6 |' X* AOn the other hand,香港既男仔(十...
2 C# W2 Q: B8 m( ?3 Z6 G

! c3 F) V% E7 l7 ?.........
' z9 S, Y# y- o' H$ F. d4 G0 o
: A0 z3 ~& e9 L% F3 v/ v虛榮................# J5 O( q& p6 ^. A4 H3 Z+ V
" w; _# [( C, r& @! @
日常用既野, 唔係名牌就好架
# i4 D' T+ D( T1 f
# X6 K+ A# Y7 T" ~0 p% z8 l# @好老實講, d 女成日話LV, Gucci, Burberry,
) x9 o5 _! L; S: D7 ?9 b有邊果真係識欣賞人地d design, 手工先 ???
% G! u4 O  i. S: C6 [' @唔可以話冇, 但係依家d 女有幾多果知ar ?
& H6 T) R; m0 B" P4 c, B/ _5 r9 o5 r: E  K/ Z. @- J
供唔供得起樓同買唔買名牌係兩回事
, g6 t) E  v  H% ]$ f7 }同樣, 有冇品味去用名牌又係一回事
! Q2 S+ c; j% W2 _) F7 z7 Y9 G# s2 |& Y- U  N8 s' q4 H
我明白d 女唔多唔少都有d 虛榮心架啦3 h' {$ @5 R0 C/ i  s: F2 x  k% v! j+ R
但係都唔好咁過火...........
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 究竟係港男唔掂定港女太高竇呢?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。