<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 大家覺得作者是否很天真?
返回列表 回復 發帖

大家覺得作者是否很天真?

連天上的星星也只有億萬年的壽命,連主宰一切的太陽也終究會死去,

我卻依然相信永恆,這是不是太傻了?

愛終究會消逝,我們的愛,太薄弱了。

愛是心靈相通,是最微妙的信仰。

「我愛你,我也愛別人,這之間沒有衝突!」

愛情是沒有競爭的,因為勝負一早已經決定了。

再多的愛也不等如唯一的愛。

我想那麼清醒................但不能!所有的熱情,都不能直接擁有嗎?

幸福是不會長久的。

犧牲得愈多,我就愈不甘心一筆勾銷!

如果太陽耗盡一切去發亮,

九大行星卻不願忠心地跟著走,

你猜其他星系會怎樣想?

我不想付出任何代價......去得到愛。

你只需愛我,沒有條件.........地愛。
.
我覺得係現在的人不會去真正地愛人
Originally posted by tomy lee at 2006-5-13 01:03 AM:
或者咁講
條件越好既, 越唔會真正地去愛人............

拍左幾次拖既,
越唔會真正地去愛人.............
Originally posted by 155220 at 2006-5-12 09:40 PM:
連天上的星星也只有億萬年的壽命,連...
天真?!

都幾架............
Originally posted by tomy lee at 2006-5-13 01:03:
我都想真正去愛人,只怕..........
不過唔緊要,我都會愛佢既
.
Originally posted by homan~ at 2006-5-13 01:26:

或者咁講

拍左幾次拖既,
宜家D人十來歲就拍拖(雖佔少數,仍有一定數目)

不過我到十三歲都仲未拍過拖
.
Originally posted by 155220 at 2006-5-13 07:19 AM:

宜家D人十來歲就拍拖(雖佔少數,仍有一定數目)

不過我到十三歲都仲未拍過拖
十三歲同我講拍拖......我就黎十八都未拍過拖啦......
摺吧啦
Originally posted by homan~ at 2006-5-13 01:26 AM:

或者咁講

拍左幾次拖既,
前者我唔太同意,其實係睇下遇唔遇到真係鍾意既對象同埋條件好好既果個人既性格係點既啫
後者我同意,因為拍拖次數越多可能會因為拍拖而拍拖,並唔會真正去愛人.........
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2006-5-13 09:29:

十三歲同我講拍拖......我就黎十八都未拍過拖啦......
好少人會咁嫁wo,點解阿?
.
Originally posted by 155220 at 2006-5-13 10:50 AM:

好少人會咁嫁wo,點解阿?
係其他人濫啫(唔好打我)
又唔係急住傳宗接代.........到廿歲先拍拖都未遲
摺吧啦
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 大家覺得作者是否很天真?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。