<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 錢........
返回列表 回復 發帖

錢........

我是一個十分重視錢的人,我恐怕父親會拿走我所擁有的錢,所以不放在銀行,而放在錢箱和school bag,大家認為如何?
.
呢個世界有樣野叫銀行的
& Q" t; w- {9 a0 _! B9 o6 x$ L; ?2 A/ G" T9 W
點解你唔用=.=
我覺得你好不孝
" l' i( Z. [! l! g你老豆養左你十幾廿年
" P& b0 S7 r9 |3 c( R: V2 r你竟然為左少少錢咁抵"偉"你老豆
4 W: r  `7 \  r5 H(如果佢係咁貪錢,點解唔索性唔生你=.=?)
Originally posted by austin666 at 2006-5-17 20:13:
4 H3 q* t6 M6 ?; Q8 J呢個世界有樣野叫銀行的
3 Y7 Q4 ]: I  V$ K& n  e7 ]0 T2 x& {; v. ^8 s6 o) y
點解你唔用=.=
  t% }' u( w/ q  w8 ]/ P

+ o+ b( Z: {) `0 O3 r9 \, v因為我好鍾意錢,唔想失去同埋隨時都可以用,而放響銀行就要到18歲先可以用........
.
Originally posted by 155220 at 2006-5-17 08:16 PM:
- \3 L" i) v( z" o1 Z7 g) k, z9 {$ M+ j" `1 L1 U3 w/ |

. B* m, ~6 s/ [/ A因為我好鍾意錢,唔想失去同埋隨時都可以用,而放響銀行就要到18歲先可以用........
1 @" H: m9 k5 G9 V4 u

0 G: ]( q) z7 P8 P6 r& k: t
" H, c1 j1 ]2 |6 f: w. ~3 |2 s/ _  B
我以前係學生會財政
4 T1 {8 X  v& O7 I未到18歲
/ L* V- A# Z- `9 Y$ z* Q  P一樣可以存,提款......
Originally posted by austin666 at 2006-5-17 20:20:& J& v1 X3 ?4 X

3 x6 }  j) E* y4 I  Z: p) t) D- m
5 ]. k. Z, o6 K8 N+ l! h! q+ w+ G: \  J& L" [

; Y! X. {' d: O( V6 h我以前係學生會財政
0 v# j$ J4 F  w未到18歲0 s. H- y6 X; T/ b
一樣可以存,提款......
2 B. u$ g1 K2 P
' E! U1 m7 O% E2 i# B
真的嗎?, I! R* S. A. K, a
但存摺不在我手中..........
.
Originally posted by 155220 at 2006-5-17 08:23 PM:% [: I0 c5 C/ b$ ]5 y1 I

5 R9 {6 S0 l# V' f  L$ z7 f
) S$ u7 }- B4 x: N真的嗎?' Z9 H4 S1 `7 G$ ~- d# z
但存摺不在我手中..........
# K3 h, M, c" G你自己另外開過個o羅
唔好忘記你而家d錢係邊個比你?
; B" r+ S: z8 ~邊個養到你成人?冇你老豆會有你?
0 y7 n4 M6 m1 ?# O* b! G0 m4 Y
8 b7 `& @; G- G你d唸法真係有d問題!!' k6 L* n& }$ k9 j; p
錢梗係愈多愈好,冇人會嫌錢聲。0 v4 e) m: n+ Y' v8 Y0 U
, `% P6 F. k1 {9 m/ T$ L$ d" p
但點解你會驚你老豆攞哂你d錢呢?
9 N3 f8 I! y5 s9 {! H# ~7 J" w7 a你有好多錢??定係你老豆冇錢??
( c5 h' V& Z) l$ }/ `, P, v5 x3 k
2 m# W$ Z- j) G% E4 K點解你會咁唸你老豆?
Originally posted by kakeidevil at 2006-5-17 20:27:
6 o( l# G6 L2 Z. a唔好忘記你而家d錢係邊個比你?4 P. @! o: Q7 w+ [: n9 v" g% r
邊...
5 n5 a" J& H: l$ q- D5 Z% d4 D; k

6 s* [0 q$ M& N! L0 @- z- g& s我攞綜援嫁..........  ^: K/ W% V+ D  j- J
% o" r) s% T9 t; c" \3 f
加上自己本身多疑,同埋受到朋輩的影響(他們常常帶很多錢出來,有時還會請我食飯呢)
.
i guess you are juz a kido after all
"The only thing that goes with the flow is a dead fish"
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 錢........

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。