<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 歐聯決賽關鍵在於....
返回列表 回復 發帖
Originally posted by night at 2006-5-18 10:11 PM:
後防太年輕依個pt唔成立啦

點都只計到eboue,不過sol同coe打得比佢還衰
其實阿記成條防線係未落大雨之前都冇問題,托尼+蘇金寶係中路多次阻止左細哨,迪高等人既進攻,伊保爾係右邊又頂得住伊度奧,A高爾係右邊亦都盡量減低左古利既威脅

但下半場古利失晒蹤,奧利古亞又比龍格堡玩到殘晒,又到列卡特換入比列堤既時候,阿仙奴所有球員已經冇晒體力咁滯,再加上突然落大雨,
比列堤+拿臣後備入替冇耐仲有一定既體力更加容易將阿仙奴條防線擊斃,伊度奧向來體力都好,而且佢爭勝心強,所以入到波絕對唔奇,

其實雲加與其換法明尼入黎的話不如換雷耶斯入黎仲好啦,有體力有速度又有威脅,好過法明尼齋防守...........
摺吧啦
Originally posted by honey316518 at 2006-5-19 02:46 AM:
兩邊都踢得好~
阿記打少個~贏緊1:0
...
我都唔認為阿記有丟英超架,如果阿記有丟英超嫁的話曼聯直頭令到英超冇晒面添,

邊有得因為阿記係決賽輸左就咁講嫁...........
摺吧啦
我覺得阿仙奴輸在入波入得太早...
如果一路keep 住10打11...0:0
死守...可能對阿仙奴會好d...
打波既野好怪...
如果仲係0:0...
巴塞就唔敢放盡攻...
因為未輸...往往就會驚輸...

相反今場太早輸一球...
到下半場...點都死...
仲唔連防守中場都換走埋...
中前場六個都係攻...呢六個仲要係朗拿甸奴, 伊圖奧, 迪高, 拿臣, 古利, 恩尼斯逹既中前場...
開"恒"個摩打狂攻...
一"逹"著左...真係邊隊都死...
何況仲係得10個人...

無錯亨利係錯失幾個入球機會...
不過果d 機會唔係人地比佢...
係佢自己爭取返黎...
好似一開波果球...
佢標前搶點呢d 咪係世界級質素囉...
射唔入只好怪對方門將出黎封位快...
所以佢全場既表現真係好好...
唔關乜野大賽就腳軟既事!!
Originally posted by sonyguy at 2006-5-19 08:31 AM:
無錯亨利係錯失幾個入球機會...
不過果d 機會唔係人地比佢...
係佢自己爭取返黎...
有時就係咁樣...

去衡量一個球員係唔係一個好的「射手」,最客觀直接的方法就係佢「入唔入到波」,無論個機會係佢自己爭取番黎定係人地送比佢,當有機會出現時,特別係 Full Chance 單對單面對守門員時,好好把握機會將個波送入網最重要...

其實亨利係唔係一個好射手,大家心中有數(佢好似係阿仙奴史上入球最多的球員),佢係今屆英超神射手(仲要有好多場因傷冇出)...

佢今場波表現的確唔差,可能真係太緊張(姑終咁多年來佢同雲加最想贏的就係歐冠),又可能場地濕滑影響,但事實就係佢有兩個 Full Chances 錯失左,因此佢都要對輸波負責任.
Originally posted by BSnake at 2006-5-18 03:24 PM:

朗拿甸奴的碓冇太突出表現,同巴塞...
巴塞今次win波一定唔關細哨事~上半場細哨可以講話除左比左一次單刀波之後~其他時間基本上係擺住個波唔知點算~成日拖慢個進攻節奏~如果唔係巴塞換人換得好既話~我諗唔到真係可以靠佢黎win波囉~
我的心曾經為你打開過~只是你扮作看不見~
Originally posted by BSnake at 2006-5-19 09:32 AM:

有時就係咁樣...

去衡量一個球...
你話佢係一個世界級射手~我就唔係好同意~始終佢有時有d波都係射唔入~但如果你話佢係團隊合作做到攻勢可以制做機會黎入波我就同意~始終亭利係呢方面係全面d~但如果你講話一有波就射得入既~我相信係朗拿度同雲佬囉~
Originally posted by abc123aa at 2006-5-19 06:07 AM:

我都唔認為阿記有丟英超架,如果阿記有丟英超嫁的話曼聯直頭令到英超冇晒面添,

邊有得因為阿記係決賽輸左就咁講嫁...........
係喎~阿記今年巳經做得好好嫁啦~真係冇敗到英國人面子~你講衰就曼聯啦~曼聯今季係歐洲賽事真係踢得好差..
Originally posted by abc123aa at 2006-5-19 06:05 AM:

其實阿記成條防線係未落大雨之前都...
可能佢諗住換多個防中入黎~死守完場呢..但係佢一換我都feel到唔係好野啦..起碼f19後生..一定仲有氣力上上落落~你叫個識得防守唔識進攻既人~真係連反攻既機會都冇~換人都可以講話係換錯左..但係10人應戰仲守到咁耐~巳經好好嫁啦~
Originally posted by sonyguy at 2006-5-19 08:31 AM:
我覺得阿仙奴輸在入波入得太早...
如...
黃興桂金句 (足球評述員)
.
.
.
.
.
.

阿仙奴開波幾分鐘就入波,好打好多。(被追和後)我都話,太早入波未必好架.....因為有大把時間比人追...
Originally posted by Pharaoh at 2006-5-20 02:06 PM:

黃興桂金句 (足球評述員)
.
.
...
佢講晒。
我愛長澤
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 歐聯決賽關鍵在於....

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。