<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 歐聯決賽關鍵在於....
返回列表 回復 發帖
關列文鬼事咩,單刀咁短時間邊諗到咁多野,你地係電視睇就話姐,落到場果D波邊有得你唔拉?仲要唔係禁區~~

輸波我覺得係換左法明尼入黎,唔係佢打得唔好,而係佢冇攻擊力,邊左巴塞條防線唔驚你有創造力,越壓就越上,進攻上人多左,阿仙奴打少左個自然唔著數

果個時候雲加想防守其實應該換雷耶斯入黎
你打少左個冇理由比人越壓越上
換雷耶斯代希比實在太遲
希比打到60分鐘度已經冇晒防守力
換雷耶斯,佢速度快技術好,打反擊一流,可以牽制到比列堤唔好壓咁上.亨利本身都牽制到佩奧爾同埋馬古斯啦.

輸第2球就係因為法米尼係打中場中而且純防守,比人地防線成條壓左上前場,如果雷耶斯係度牽制住比列堤,佢冇可能可以入到去小禁區控定再射

當然咁樣都未必唔會輸.但入球既一定唔會係比列堤囉
===撐硬祖兒===
Originally posted by 寧靜 at 2006-5-18 02:38 PM:
關列文鬼事咩,單刀咁短時間邊諗到咁多...
同意
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2006-5-18 01:56 PM:
我認為係以下呢兩個=3="

雲加...
其實唔可以咁講

因為個時仲係1:0

加上法比加斯無咩表現所以佢想換多個後防入黎死守到完場..............

我覺得有幾個原因

1.阿記十人應戰
雖然佢地都係打開9-0-1,但係9-0-0令佢地體力消耗特別多
無o左pires, 你見到阿記個兩邊側翼真係跑到傻. A.Cole 又要上前又要防守
所以體力係令佢地係最後個十分鐘比人入兩粒
仲記得有個鏡頭影住亨利係角球旗到等開波(唔知係換緊人定咩)蹲o左係到個樣真係好支力
仲要eboure 有張黃野係身(佢唔出場係一個奇蹟)

2.巴塞隆納換人適當
恩尼斯達,加強o左中場組織能力
拿臣,係禁區分散防守球員,唔使成日係禁區口等人入攝.因為eto打o左係左邊變o左中間無人
巴列堤,其實佢換o左上半場踢得最差個個奧利古亞,奧利古亞有好多球出波都唔知出o左去邊...........................
(gio係上半場比eboure踩中要害)

3.華迪斯表演神勇
下半場中段巴塞唔輸多粒就真係要多謝佢
亨利一球單刀(雖然唔係射得好靘)
一球龍格堡..............................
Originally posted by Azuma at 2006-5-18 02:48 PM:
其實唔可以咁講

因為個時仲係1:0

加上法比加斯無咩表現所以佢想換多個後防入黎死守到完場..............

我覺得有幾個原因

1.阿記十人應戰
雖然佢地都係打開9-0-1,但係9-0-0令佢地體力消耗特別多
無o左pires, 你見到阿記個兩邊側翼真係跑到傻. A.Cole 又要上前又要防守
所以體力係令佢地係最後個十分鐘比人入兩粒
仲記得有個鏡頭影住亨利係角球旗到等開波(唔知係換緊人定咩)蹲o左係到個樣真係好支力
仲要eboure 有張黃野係身(佢唔出場係一個奇蹟)

2.巴塞隆納換人適當
恩尼斯達,加強o左中場組織能力
拿臣,係禁區分散防守球員,唔使成日係禁區口等人入攝.因為eto打o左係左邊變o左中間無人
巴列堤,其實佢換o左上半場踢得最差個個奧利古亞,奧利古亞有好多球出波都唔知出o左去邊...........................
(gio係上半場比eboure踩中要害)

3.華迪斯表演神勇
下半場中段巴塞唔輸多粒就真係要多謝佢
亨利一球單刀(雖然唔係射得好靘)
一球龍格堡..............................
但其實既然球隊打得ok的話冇咩必要換人.......韋斯咸都係因為咁樣搞到加時冇得再換人搞到輸比利物浦
其實費比加斯好就好在佢控球能力好,人地唔犯佢都攞唔到個波,但一犯佢球証又吹雞,咁樣就可以浪費緊d時間,但法明尼擺明係淨做防守,而且法明尼又唔勁既球員,真係唔明雲加換佢入黎做咩,又唔一早換走希比或者龍格堡換入雷耶斯,雷耶斯攻擊力同速度都唔差呀,起碼可以令到對手覺得要防住呢位球員唔敢上晒去先

伊保爾唔出場真係奇蹟=3="好彩啊佢=3="
亨利踢到下半場唔夠一半已經冇晒力咁滯...........比著佢有氣有力的話一定做到好多球有威脅既波

巴塞換人真係換得好好..........
不得不讚

域陀華迪斯亦都打得唔錯
摺吧啦
朗拿甸奴.......係佢令烈文出場的
成場波都唔係踢得好
但系乜野叫質素
一腳就比到Eto'o單刀---->令龍門紅牌出場
Eto'o又有質素....下半場無乜好波踢過,淨係入左一球~
Arsenal把握唔到機會擴大比數,輸波主因~
換人都無可厚非,唔怪得云加
你睇下Belleti最後射門時,係邊個去鏟佢?咪就係Flamini lor~
Originally posted by cfccfcc at 2006-5-18 03:05 PM:
成...
其實巴塞贏波根本唔關細哨事.........係列卡特+比列堤+拿臣搞掂阿仙奴的.........
伊度奧射果球其實都好易入,始終伊度奧都有一定既級數,但靚既傳送同換人技巧唔係個個射,拿臣同列卡特就做到以上兩樣野..........

其實換法明尼入黎不如換柏金入黎...........起碼比佢出過場呀嘛........
摺吧啦
Originally posted by cfccfcc at 2006-5-18 03:05 PM:
成場波都唔係踢得好
但系乜野叫質素
一腳就比到Eto'o單刀---->令龍門紅牌出場
Eto'o又有質素....下半場無乜好波踢過,淨係入左一球
朗拿甸奴的碓冇太突出表現,同巴塞準決賽對AC時一樣,只一腳靚直線比古利就淘汰AC.

Eto'o上半場背對蘇甘保轉身單刀的一腳好精彩,可惜比艾蒙利亞hi到少少中柱彈出.

至於MVP,通常都係比直接入球者!
Originally posted by BSnake at 2006-5-18 03:24 PM:

朗拿甸奴的碓冇太突出表現,同巴塞...
呢兩場細哨既表現都係一般,但係就真係比到靚波,佢係勁既,不過唔係無敵囉
摺吧啦
不過etoo 個球有無越位呢? 如果拿臣無掂就一定無,不過佢有二傳.......
Originally posted by achan87 at 2006-5-18 03:28 PM:
不過etoo 個球有無越位呢? 如果拿臣無掂就一定無,不過佢有二傳.......
我睇過慢鏡好多好多次,經詳細研究後,都幾肯定冇越位!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 歐聯決賽關鍵在於....

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。