<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 歐聯決賽關鍵在於....
返回列表 回復 發帖
Originally posted by bigfish at 2006-5-18 03:35 PM:
呢場波令我諗起99 年曼聯反勝拜仁o既經典賽事, 不過今次阿記就掉轉丟盡英超球架 la
我真係唔覺得丟盡英超球架wo,我係阿記fans,輸左我都冇話可說,感到雖敗猶榮,衰在失左一球成隊散哂,巴塞可以把握機會,真係好野!但阿仙奴都算踢得好好啦,不過對你黎講阿仙奴黎到決賽全部都係好運,皇馬係咁,祖記係咁,咩都係靠運
樓主的見解真獨到
炒硬車切喜雀斬紅軍火燒兵工廠食緊梗食糖
Originally posted by BSnake at 2006-5-18 17:41:
歐聯決賽關鍵在於...

絕對係「列文...
if that's a card
RED... no choice
cos Jen's clearly blocking a goal opp for Barcelona
We are blessed that we can watch sports, to do many things...
so be happy!
Originally posted by BSnake at 2006-5-18 03:41 PM:
歐聯決賽關鍵在於...

絕對係「列文...
或者佢真係睇唔到

加上球證係有權吹停
唔俾得益
炒硬車切喜雀斬紅軍火燒兵工廠食緊梗食糖
Originally posted by BSnake at 2006-5-18 03:41 PM:
歐聯決賽關鍵在於...

絕對係「列文...
一個絕對紅牌既犯規90%都一定吹左先唔會得益
一個直接紅牌既犯規係好嚴重既事
===撐硬祖兒===
Originally posted by cfccfcc at 2006-5-18 03:05 PM:
朗拿甸奴.......係佢令烈文出場的
成...
法明尼剷落去係因為佢係果個位佢就係做依D野,換轉果個係亨利果下都一定要落腳

個問題其實唔係法明尼度

佢本身係一個防守中場中

冇任何牽制作用,換雷恩斯入黎,以佢速度同技術一對閘一定冇可能,亦唔敢壓到去小禁區,因為當時只係1比1,萬一比雷恩斯走甩左真係冇得追
===撐硬祖兒===
Originally posted by 瑞比 at 2006-5-18 04:34 PM:
或者佢真係睇唔到

加上球證係有權吹停
唔俾得益
球證當然有權啦,不過我覺得佢可以做歐聯決賽的主球証,應該好有經驗,但咁都睇唔到,犯這種錯就真係...
其實球証冇得益係做得好好,我自己覺得

1.首先一個直接紅牌既犯規係有必要即刻吹
2.一場大戰入面,勝負都係一球上落,入一球同踢少個,踢少個未必一定輸,輸一球就麻煩好多,因為果個紅牌係一定要比,如果再輸埋一球,變左個勝負會太早定左..而且果球唔係12碼...所以要保障返雙方球隊

[ Last edited by 寧靜 on 2006-5-18 at 04:48 PM ]
===撐硬祖兒===
Originally posted by 寧靜 at 2006-5-18 04:46 PM:
其實球証冇得益係做得好好,我自己覺得...
唔好意思,我真係無法同意你的觀點!

既然你明白一個入球有幾重要,咁就更應該適當地運用「得益條例」,保障進攻球隊,保障入球,你的觀點等同幫助犯規者達到佢想要的目的...以犯規阻止對方進攻及入球!
Originally posted by BSnake at 2006-5-18 04:52 PM:

唔好意思,我真係無法同意你的觀點...
以雙方實力去計,如果巴塞入左波再加打多個,場波已經少好多人會繼續睇
列文紅牌已經得到應有既懲罰 - 打少個
如果比埋得益場波會少幾多非球迷睇你知唔知?
你要知道一場足球賽唔係得觀眾同球員組成
仲有贊助商同好多廣告費,球証都要維護埋呢D什項,如果場波20分鐘已經定勝負
足總本身要受好多壓力,所以球証既執法係呢d大賽係已經有共識

保障進攻球隊係冇用,保障球賽可觀性至係第一要理既野,呢樣唔係你我可以控制
所以你都應該理解到伊保爾點解仲可以踢到完場

[ Last edited by 寧靜 on 2006-5-18 at 05:03 PM ]
===撐硬祖兒===
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 歐聯決賽關鍵在於....

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。