<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 歐聯決賽關鍵在於....
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 瑞比 at 2006-5-18 04:34 PM:

或者佢真係睇唔到

加上球證係有權吹停
唔俾得益
其實板主有講過
一係出紅
一係當入

我覺得球證唔係唔想比我益
係因為呢個問題太嚴重
所以要出紅

舉例

如果亨利用手護空門
跟住比人補中入o左
唔通真係比張黃佢就算.........................

咁會做成一個鼓勵作用
用手擋到大不了我打少個
入o左我大不了味食張黃

又或者
列文
一腳穿心腿踢落eto 到
跟住比人補中
列文都係食張黃?

最後
1-0係一時的
場比賽仲有咁耐踢
仲有打把時間追
但係
11打10就肯定係一個劣勢
你仲有咁耐要踢
仲要個個係一個龍門
Originally posted by Azuma at 2006-5-18 05:01 PM:

其實板主有講過
一係出紅
一係...
個point就係依度,呢個係一個歐洲大賽既決賽,勝負會影響雙方球會收入同地位
一個犯規一紅一入球絕對絕對影響可觀性,但係呢個犯規係冇唔比紅牌既理由,所以冇得益係非常合理

因為形勢已經主動比左巴塞

[ Last edited by 寧靜 on 2006-5-18 at 05:06 PM ]
===撐硬祖兒===
Originally posted by 寧靜 at 2006-5-18 04:59 PM:
以雙方實力去計,如果巴塞入左波再加打多個,場波已經少好多人會繼續睇
我冇話要比完得益巴塞入波,再趕列文出場喎,可以比得益巴塞入波,列文黃牌!
Originally posted by 寧靜 at 2006-5-18 04:59 PM:
你要知道一場足球賽唔係得觀眾同球場組成
仲有贊助商同好多廣告費,球証都要維護埋呢D什項,如果場波20分鐘已經定勝負
足總本身要受好多壓力,所以球証既執法係呢d大賽係已經有共識
d廣告費,播影權費用等等,開波之前咩都收晒啦老友!有冇可能睇收視收錢呀!
Originally posted by BSnake at 2006-5-18 05:08 PM:

我冇話要比完得益巴塞入波,再趕列...
問題1:你仲唔明..係果個犯規根本冇理由唔係紅牌,點比黃牌?我諗你睇晒全部球例都冇可能搵到一個灰色地帶可以比列文黃牌

問題2:歐聯係咪得一屆下屆就冇架呢?定還是下一屆唔洗吸引贊助商?半場D廣告冇人睇又點計?

p.s先生態度好似開始有D激動,請收歛

[ Last edited by 寧靜 on 2006-5-18 at 05:12 PM ]
===撐硬祖兒===
Originally posted by 寧靜 at 2006-5-18 05:10 PM:
問題1:你仲唔明..係果個犯規根本冇理由唔係紅牌,點比黃牌?我諗你睇晒全部球例都冇可能搵到一個灰色地帶可以比列文黃牌
講真,我真係覺得應該比完得益,巴塞入波,然後球証番轉頭比紅牌列文.
Originally posted by 寧靜 at 2006-5-18 05:10 PM:
問題2:歐聯係咪得一屆下屆就冇架呢?定還是下一屆唔洗吸引贊助商?半場D廣告冇人睇又點計?
下屆歐聯有幾多廣告,唔會係一場決賽好唔好睇而決定,係到時有d咩球隊踢,d球隊多唔多球星,多唔多球迷而決定!

雖然上屆咁精彩,AC 3:3 利記,但如果今屆決賽係波圖v摩納哥,你估上屆的精彩決賽可唔可以幫到贏得多d廣告費呢?
我覺得係雲加換人失當囉~

列文出o左場之後擺到明係打突擊o架啦~
費比加斯好明顯係hold到波同埋都叫做有攻擊o既能力!
仲有可以幫到享利同龍格保!
對巴塞o既後防始終都有一定o既壓力, 唔敢壓得太前!
但一換費明尼, 成個形勢唔同睇, 巴塞d後衛上晒o黎, 搞到拉空晒!
第二球咪就係咁輸之嗎!

雲加, 阿仙奴輸都係因為你一時o既細膽咋!
其實阿仙奴上半場初段都踢得好好
有一段時間仲禁住巴塞狂攻tim
可惜亨利2失良機,加上域陀華迪斯上身..真係無野好講
而比賽既轉捩點應該就係列文被逐,換左個未夠斑既艾蒙尼亞入黎
睇巴塞既第2球就知佢真係唔係咁掂..
另外整體黎講巴塞球員發揮得比阿仙奴球員好好多..
除左2閘位之外,巴塞係任何位置既發揮都要比阿仙奴出色
就搵亨利同伊度奧做比較啦,前者機會係多,過關斬將,但係就點都把握唔到機會入波
相反伊度奧射門比亨利少,但係一個機會就搞掂你
仲有恩尼斯達,迪高等人既發揮都比法比加斯,基拔圖施華要好
剩係中前場黎計巴塞表現真係好成截
阿仙奴抵輸..
Originally posted by bigfish at 2006-5-18 03:35 PM:
呢場波令我諗起99 年曼聯反勝拜仁o既經典賽事, 不過今次阿記就掉轉丟盡英超球架 la
曼聯分組賽出局最丟架囉,,吾好話決賽,,曼聯幾多年無入過4強丫,,
我吾覺阿仙奴丟假囉,,
曼聯有錢又有錢過人,,廢又廢過人,,你想點丫
Originally posted by kubrick at 2006-5-18 05:32 PM:

曼聯分組賽出局最丟架囉,,吾好話決賽,,曼聯幾多年無入過4強丫,,
我吾覺阿仙奴丟假囉,,
曼聯的確係分組賽出局~但唔顯得係廢過阿仙奴, 我亦都唔覺得阿仙奴今場波丟架 , 你睇歐聯阿仙奴入到決賽但係曼聯出局就話曼聯廢, 咁係聯賽兩場阿仙奴都win唔到man utd ,仲輸左一場 2:0 , 再加上排名唔通你又話 阿仙奴廢過man utd? 我就both 都唔認同~
諗清楚先講野好d~

[ Last edited by yinloveu1314 on 2006-5-18 at 05:44 PM ]
Originally posted by kubrick at 2006-5-18 05:32 PM:

我吾覺阿仙奴丟假囉,,
我完全同意!
49000!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 歐聯決賽關鍵在於....

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。