<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 歐聯決賽關鍵在於....
返回列表 回復 發帖
我認為係以下呢兩個=3="

雲加換錯人,費比加斯打得好地地換法明尼入黎唔知做乜,就算話費比加斯唔夠體力都冇可能係仲有10幾分鐘既時候換人...............就算換都唔係換防中啦............=3=""""

亨利有幾球波入唔到..........

其實阿仙奴下半場主守係一定嫁喇,贏緊一球打少一個唔守你唔通主攻咩.........=3="
摺吧啦
Originally posted by tryer at 2006-5-18 02:02 PM:
我覺得拿臣最
兩球波都係佢二傳做得好咋
係~但果邊好似選左伊度奧做MVP
摺吧啦
Originally posted by lazialihk at 2006-5-18 02:14 PM:
恩尼斯達打得好
下半場出場之後
又...
其實阿仙奴已經踢得好好嫁喇,只不過係把握唔到d機會啫.......
摺吧啦
Originally posted by 寧靜 at 2006-5-18 02:38 PM:
關列文鬼事咩,單刀咁短時間邊諗到咁多...
同意
摺吧啦
Originally posted by Azuma at 2006-5-18 02:48 PM:
其實唔可以咁講

因為個時仲係1:0

加上法比加斯無咩表現所以佢想換多個後防入黎死守到完場..............

我覺得有幾個原因

1.阿記十人應戰
雖然佢地都係打開9-0-1,但係9-0-0令佢地體力消耗特別多
無o左pires, 你見到阿記個兩邊側翼真係跑到傻. A.Cole 又要上前又要防守
所以體力係令佢地係最後個十分鐘比人入兩粒
仲記得有個鏡頭影住亨利係角球旗到等開波(唔知係換緊人定咩)蹲o左係到個樣真係好支力
仲要eboure 有張黃野係身(佢唔出場係一個奇蹟)

2.巴塞隆納換人適當
恩尼斯達,加強o左中場組織能力
拿臣,係禁區分散防守球員,唔使成日係禁區口等人入攝.因為eto打o左係左邊變o左中間無人
巴列堤,其實佢換o左上半場踢得最差個個奧利古亞,奧利古亞有好多球出波都唔知出o左去邊...........................
(gio係上半場比eboure踩中要害)

3.華迪斯表演神勇
下半場中段巴塞唔輸多粒就真係要多謝佢
亨利一球單刀(雖然唔係射得好靘)
一球龍格堡..............................
但其實既然球隊打得ok的話冇咩必要換人.......韋斯咸都係因為咁樣搞到加時冇得再換人搞到輸比利物浦
其實費比加斯好就好在佢控球能力好,人地唔犯佢都攞唔到個波,但一犯佢球証又吹雞,咁樣就可以浪費緊d時間,但法明尼擺明係淨做防守,而且法明尼又唔勁既球員,真係唔明雲加換佢入黎做咩,又唔一早換走希比或者龍格堡換入雷耶斯,雷耶斯攻擊力同速度都唔差呀,起碼可以令到對手覺得要防住呢位球員唔敢上晒去先

伊保爾唔出場真係奇蹟=3="好彩啊佢=3="
亨利踢到下半場唔夠一半已經冇晒力咁滯...........比著佢有氣有力的話一定做到好多球有威脅既波

巴塞換人真係換得好好..........
不得不讚

域陀華迪斯亦都打得唔錯
摺吧啦
Originally posted by cfccfcc at 2006-5-18 03:05 PM:
朗拿甸奴.......係佢令烈文出場的
成...
其實巴塞贏波根本唔關細哨事.........係列卡特+比列堤+拿臣搞掂阿仙奴的.........
伊度奧射果球其實都好易入,始終伊度奧都有一定既級數,但靚既傳送同換人技巧唔係個個射,拿臣同列卡特就做到以上兩樣野..........

其實換法明尼入黎不如換柏金入黎...........起碼比佢出過場呀嘛........
摺吧啦
Originally posted by BSnake at 2006-5-18 03:24 PM:

朗拿甸奴的碓冇太突出表現,同巴塞...
呢兩場細哨既表現都係一般,但係就真係比到靚波,佢係勁既,不過唔係無敵囉
摺吧啦
Originally posted by night at 2006-5-18 10:11 PM:
後防太年輕依個pt唔成立啦

點都只計到eboue,不過sol同coe打得比佢還衰
其實阿記成條防線係未落大雨之前都冇問題,托尼+蘇金寶係中路多次阻止左細哨,迪高等人既進攻,伊保爾係右邊又頂得住伊度奧,A高爾係右邊亦都盡量減低左古利既威脅

但下半場古利失晒蹤,奧利古亞又比龍格堡玩到殘晒,又到列卡特換入比列堤既時候,阿仙奴所有球員已經冇晒體力咁滯,再加上突然落大雨,
比列堤+拿臣後備入替冇耐仲有一定既體力更加容易將阿仙奴條防線擊斃,伊度奧向來體力都好,而且佢爭勝心強,所以入到波絕對唔奇,

其實雲加與其換法明尼入黎的話不如換雷耶斯入黎仲好啦,有體力有速度又有威脅,好過法明尼齋防守...........
摺吧啦
Originally posted by honey316518 at 2006-5-19 02:46 AM:
兩邊都踢得好~
阿記打少個~贏緊1:0
...
我都唔認為阿記有丟英超架,如果阿記有丟英超嫁的話曼聯直頭令到英超冇晒面添,

邊有得因為阿記係決賽輸左就咁講嫁...........
摺吧啦
Originally posted by Kian76 at 2006-5-20 02:30 PM:

佢講晒。
跟住加時阿仙奴入波佢就會話

我都話嫁啦,入波早有著數呀
摺吧啦
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 歐聯決賽關鍵在於....

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。