<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 歐聯決賽關鍵在於....
返回列表 回復 發帖
Originally posted by cfccfcc at 2006-5-18 03:05 PM:
朗拿甸奴.......係佢令烈文出場的
成場波都唔係踢得好
但系乜野叫質素
一腳就比到Eto'o單刀---->令龍門紅牌出場
Eto'o又有質素....下半場無乜好波踢過,淨係入左一球
朗拿甸奴的碓冇太突出表現,同巴塞準決賽對AC時一樣,只一腳靚直線比古利就淘汰AC.

Eto'o上半場背對蘇甘保轉身單刀的一腳好精彩,可惜比艾蒙利亞hi到少少中柱彈出.

至於MVP,通常都係比直接入球者!
Originally posted by achan87 at 2006-5-18 03:28 PM:
不過etoo 個球有無越位呢? 如果拿臣無掂就一定無,不過佢有二傳.......
我睇過慢鏡好多好多次,經詳細研究後,都幾肯定冇越位!
歐聯決賽關鍵在於...

絕對係「列文事件」,不過我的觀點係「球証犯上嚴重錯誤」,否則結果會好唔同.

其實當時睇直播,列文一拉跌E'to,就見到古利追入禁區射空門,有咩可能唔比「得益」,要吹番轉頭呀 ????

上半場18分鐘應該係巴塞先開紀錄1-0,至於球証追番比列文紅牌定黃牌定放佢一馬,我都可接受,唯獨是現在佢的判決--唔比得益--就真係唔可以接受!

原本一場對攻的比賽,攪到場波變成攻防戰!

[ Last edited by BSnake on 2006-5-18 at 03:43 PM ]
Originally posted by 瑞比 at 2006-5-18 04:34 PM:
或者佢真係睇唔到

加上球證係有權吹停
唔俾得益
球證當然有權啦,不過我覺得佢可以做歐聯決賽的主球証,應該好有經驗,但咁都睇唔到,犯這種錯就真係...
Originally posted by 寧靜 at 2006-5-18 04:46 PM:
其實球証冇得益係做得好好,我自己覺得...
唔好意思,我真係無法同意你的觀點!

既然你明白一個入球有幾重要,咁就更應該適當地運用「得益條例」,保障進攻球隊,保障入球,你的觀點等同幫助犯規者達到佢想要的目的...以犯規阻止對方進攻及入球!
Originally posted by 寧靜 at 2006-5-18 04:59 PM:
以雙方實力去計,如果巴塞入左波再加打多個,場波已經少好多人會繼續睇
我冇話要比完得益巴塞入波,再趕列文出場喎,可以比得益巴塞入波,列文黃牌!
Originally posted by 寧靜 at 2006-5-18 04:59 PM:
你要知道一場足球賽唔係得觀眾同球場組成
仲有贊助商同好多廣告費,球証都要維護埋呢D什項,如果場波20分鐘已經定勝負
足總本身要受好多壓力,所以球証既執法係呢d大賽係已經有共識
d廣告費,播影權費用等等,開波之前咩都收晒啦老友!有冇可能睇收視收錢呀!
Originally posted by 寧靜 at 2006-5-18 05:10 PM:
問題1:你仲唔明..係果個犯規根本冇理由唔係紅牌,點比黃牌?我諗你睇晒全部球例都冇可能搵到一個灰色地帶可以比列文黃牌
講真,我真係覺得應該比完得益,巴塞入波,然後球証番轉頭比紅牌列文.
Originally posted by 寧靜 at 2006-5-18 05:10 PM:
問題2:歐聯係咪得一屆下屆就冇架呢?定還是下一屆唔洗吸引贊助商?半場D廣告冇人睇又點計?
下屆歐聯有幾多廣告,唔會係一場決賽好唔好睇而決定,係到時有d咩球隊踢,d球隊多唔多球星,多唔多球迷而決定!

雖然上屆咁精彩,AC 3:3 利記,但如果今屆決賽係波圖v摩納哥,你估上屆的精彩決賽可唔可以幫到贏得多d廣告費呢?
Originally posted by sonyguy at 2006-5-19 08:31 AM:
無錯亨利係錯失幾個入球機會...
不過果d 機會唔係人地比佢...
係佢自己爭取返黎...
有時就係咁樣...

去衡量一個球員係唔係一個好的「射手」,最客觀直接的方法就係佢「入唔入到波」,無論個機會係佢自己爭取番黎定係人地送比佢,當有機會出現時,特別係 Full Chance 單對單面對守門員時,好好把握機會將個波送入網最重要...

其實亨利係唔係一個好射手,大家心中有數(佢好似係阿仙奴史上入球最多的球員),佢係今屆英超神射手(仲要有好多場因傷冇出)...

佢今場波表現的確唔差,可能真係太緊張(姑終咁多年來佢同雲加最想贏的就係歐冠),又可能場地濕滑影響,但事實就係佢有兩個 Full Chances 錯失左,因此佢都要對輸波負責任.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 歐聯決賽關鍵在於....

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。