<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 英軍食糊靠碧咸 林柏特續當劊子手
返回列表 回復 發帖
Originally posted by abc123aa at 2006-6-4 10:48 AM:

奧雲搏到12碼果下真係.............
幾驚佢受傷呀, 朗尼八強前又出唔到...
落場踢波先算真球迷

【明報專訊】我常常有一個疑問﹕怎樣才算是一個標準球迷﹖

廣 告

1,他每一場波都要看過﹖

2,他講波經頭頭是道,講球賽如數家珍﹖

3,他要賭兩手,每場都下注兩球﹖

4,又或者,他也應該落場可以踢兩腳﹖

你的答案是什麼﹖我就揀了4。

我覺得一個球迷的最低要求,本身必須是一個足球運動愛好者。因為一個足球員,通常都是一個球迷。

根據統計,大部分人是先踢足球,之後為了改進自己技術,才開始觀摩別人踢足球,從中偷師。很少人一開始就喜歡看足球,自己又未落場,不知好玩之處,能夠天生自發或受人影響去欣賞足球。

你是一個足球員,踢過波,知道難度在那裏,就會欣賞朗拿甸奴的厲害。你沒有踢過波,不知道斬一個波的難度,好像碧咸可以斬到邊陲給隊友,落點靚,空位夠。一個不踢波的人,實在好難百分之百全程欣賞一場波,甚至一個足球員。

有人為了踢好足球,他就去睇波,有人先睇波,然後學踢波。絕少球迷是只看不踢,除非你是女球迷。一個女球迷是如何誕生﹖她了解足球有幾高難度﹖天曉得﹗

正如每一次老婆鬧我,你未生過仔,你點知生仔辛苦﹖﹗同樣,老婆話朗拿甸奴好波,你未踢過一腳波,如何知道這一腳之精彩。女球迷講波,永遠覺得是隔靴搔癢,偶然搔正癢處吧﹗

林超榮

講得非常好
摺吧啦
Originally posted by bigfish at 2006-6-5 04:53 AM:

完全認同
關鍵時刻發揮高水準正是...
當然~最睇得上眼既英國人我都係得碧咸同奧雲~佢兩個踢大賽起碼冇失過準~
我的心曾經為你打開過~只是你扮作看不見~
Originally posted by abc123aa at 2006-6-5 07:59 AM:
落場踢波先算真球迷

【明報專訊...
哈哈~今日我睇報紙果陣都見到~超人果段野~講得真係好好~老實講~細哨施丹既神來之筆好難做到~碧咸細致一條草既準度又係好難做到~朗拿度帶住個波超高速咁跑又係好難做到~所以我之前都講嫁啦~有好多人都唔識睇波~
但系有波唔去盡力保護成個jump起、鏟人、抽水、婚外情就有良知既球員都好難會做到
哥哥仔~一個有十幾憶身家既男人唔走去玩??我覺得好唔正常囉~
男人本生跟住既就係性慾~
你老豆老母都係好淫咁生出你出黎嫁啦~
唔通好正義咁生你出黎咩??
婚外情係道德上黎講係唔得~但換轉黎睇~
碧咸都係男人~你自己周不時都會同條女扑下野又或者睇下四仔啦~
玩完最緊要識番屋企~知道錯肯改就無問題~
仲有呀??我肯定你未踢過波~你落到場既時侯就知道jump唔jump都係比人搶嫁啦~
同埋咁大既沖力fly埋黎~我真係唔覺得可以企係度硬食囉~保護個波??用身體黎承受傷害黎保護個波??
所以超人講得岩~一個正常球迷應該係要落過場踢波~你唔落過場踢波~跟本就唔知道砍一個波係有幾難~砍波唔難~砍波既準度係十分之難~所以我肯定你唔係一個標準既球迷囉~
仲有~你講果d野好無聊~黎黎去去都係打果幾句出黎~唔知你想代表咩囉??
但我應該都係諗到你又係憎佢靚仔過你果d人~

[ Last edited by andy020290 on 2006-6-5 at 09:28 PM ]
費事同D咁既人講野
Originally posted by andy020290 at 2006-6-5 21:22:
哥哥仔~一個有十幾憶身家既男人唔走去...
Originally posted by DEATHMAN at 2006-6-5 10:15 PM:
費事同D咁既人講野
突然好冷靜
Originally posted by DEATHMAN at 2006-6-5 10:22 PM:

啱喇,同呢種人真系講多無謂
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 英軍食糊靠碧咸 林柏特續當劊子手

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。