<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 英軍食糊靠碧咸 林柏特續當劊子手
返回列表 回復 發帖

英軍食糊靠碧咸 林柏特續當劊子手

【明報專訊】在朗尼與奧雲同受傷患困擾下,英格蘭漸見還原基本步,借助隊長碧咸的右路「七旋斬」,以傳統英式兩翼傳中戰術攻堅。今晚迎戰牙買加,教練艾歷臣將沿用此進攻方程式。至於上仗友賽射失12碼的林柏特堅稱,他會繼續擔任英軍劊子手角色。

--now684台今晚9:00直播

自2004年歐洲國家盃射失2個12碼後,碧咸在國家隊的表現備受批評,傳媒、名宿和隊友紛紛指他根本不適合當隊長,去年開始更失去首選操刀極刑的位置,由林柏特取代。然而在周二晚贏匈牙利3﹕1的友賽,林柏特亦終告「宴客」。不過林柏特說﹕「我仍是英軍的劊子手。最近2個星期我為了提升狀態而棄練12碼,幸虧那是友賽,可讓我有所警惕。」他亦「力撐」教練艾歷臣近期的戰術和陣式,包括以加歷查和夏格維斯任防守中場,聲稱在此階段試陣無甚不妥。

艾歷臣另一試驗重點是重新依賴碧咸的傳中球,上仗便藉此由中堅泰利和「影子前鋒」謝拉特(網站 - 圖片)建功,也令人相信碧咸終回復佳態。艾歷臣指碧咸的助攻將是英格蘭於世界盃(網站 - 圖片)決賽周的主要武器,而在車路士(網站 - 圖片)屢次助攻建奇功的泰利也稱,碧咸的供應可讓自己盡展所長。於對匈牙利一役接應碧咸傳中,頂入成2﹕1的這名車路士隊長說﹕「碧咸是傳中球大師,世界上沒有人比他更出色。」另外由於加利尼維利輕微拉傷大腿筋,英格蘭今仗將起用加歷查或夏格維斯扼守右後防。

BBC網上免費睇波

此外,英國廣播公司(BBC)將於網上免費直播英軍在今屆世界盃的比賽。不過這項服務只限於英國互聯網用戶,而賽事會在BBC旗下的收費電視ITV同步直播﹔互聯網版本的直播內容,包括球賽旁述都跟電視版本沒兩樣。BBC於去年已曾在網上直播利物浦(網站 - 圖片)對聖保羅的世界冠軍球會盃決賽。

努力呀~碧咸~i love you
我的心曾經為你打開過~只是你扮作看不見~
老實講Lampard同謝拉特佢地係有水準~但未夠經驗囉~相反你靠碧咸仲好過靠佢地兩個~起碼碧咸既罰球永遠信得過...你想話碧咸唔得??唔該你省番d時間啦~
老實講Lampard同謝拉特佢地係有水準~但未夠經驗囉~相反你靠碧咸仲好過靠佢地兩個~起碼碧咸既罰球同傳球永遠信得過...你想話碧咸唔得??唔該你省番d時間啦~我覺得如果英倫無左碧咸仲大件事囉~首先無左隊長d人無士氣~話哂都做左成六年~十入國家隊差唔多有十年~國際賽經驗一定多過佢地兩個好多~第二~當如果打苦戰既時侯~往往碧咸既罰球係英軍最後殺著~因為碧咸成日都係周圍跑黎跑去冇停過~而且仲可以激勵到隊友既意志~ 第三~碧咸比佢地兩個一定更加冷靜~英倫雖然今年係好強~但佢地好多時一打苦戰既時侯~往往都係想放棄想放棄咁~如果冇一個可以安定軍心既人係度~我相信英倫好快玩完~第四~咁多人鍾意佢~完全唔係因為佢靚仔~佢既罰球同傳球係世界上黎講係得佢一個..灣到阿媽都唔認得而且岩岩中落果點到~我相信就算連肥馬 比利  施丹細哨都唔得囉~有d足球員都靚仔過佢~但點解人地紅唔起呢??咪就係因為得個樣囉~但碧咸唔係得個樣~而係真係有料到
Originally posted by bigfish at 2006-6-5 04:53 AM:

完全認同
關鍵時刻發揮高水準正是...
當然~最睇得上眼既英國人我都係得碧咸同奧雲~佢兩個踢大賽起碼冇失過準~
Originally posted by abc123aa at 2006-6-5 07:59 AM:
落場踢波先算真球迷

【明報專訊...
哈哈~今日我睇報紙果陣都見到~超人果段野~講得真係好好~老實講~細哨施丹既神來之筆好難做到~碧咸細致一條草既準度又係好難做到~朗拿度帶住個波超高速咁跑又係好難做到~所以我之前都講嫁啦~有好多人都唔識睇波~
哥哥仔~一個有十幾憶身家既男人唔走去玩??我覺得好唔正常囉~
男人本生跟住既就係性慾~
你老豆老母都係好淫咁生出你出黎嫁啦~
唔通好正義咁生你出黎咩??
婚外情係道德上黎講係唔得~但換轉黎睇~
碧咸都係男人~你自己周不時都會同條女扑下野又或者睇下四仔啦~
玩完最緊要識番屋企~知道錯肯改就無問題~
仲有呀??我肯定你未踢過波~你落到場既時侯就知道jump唔jump都係比人搶嫁啦~
同埋咁大既沖力fly埋黎~我真係唔覺得可以企係度硬食囉~保護個波??用身體黎承受傷害黎保護個波??
所以超人講得岩~一個正常球迷應該係要落過場踢波~你唔落過場踢波~跟本就唔知道砍一個波係有幾難~砍波唔難~砍波既準度係十分之難~所以我肯定你唔係一個標準既球迷囉~
仲有~你講果d野好無聊~黎黎去去都係打果幾句出黎~唔知你想代表咩囉??
但我應該都係諗到你又係憎佢靚仔過你果d人~

[ Last edited by andy020290 on 2006-6-5 at 09:28 PM ]
Originally posted by no.21 at 2006-6-5 11:05 PM:

不知所謂,有歪倫常,...
落場唔爭取??唔好玩啦,要比番d數據你睇嗎??唔係話踢波勁唔勁過佢既問題~係認識足球既問題~我睇你都係一個唔標準既球迷黎嫁啦~為何人地唬到碧咸縮沙,碧咸就唔能夠唬番人?比人唬到就唔會做到英倫隊長啦~傻仔~我覺得你針對人地,唔抵得人地靚仔,講埋d廢話同無ponit既野??這是你做人的座右銘嗎??仲有,唔夠人講~係度講廢話

[ Last edited by andy020290 on 2006-6-6 at 02:21 AM ]
Originally posted by abc123aa at 2006-6-6 02:41 AM:

冇計啦,人地連香港隊隊長都做唔到呀,點做英倫隊長呀,踢波勁唔代表一定識波
哈哈
Originally posted by DEATHMAN at 2006-6-6 09:18 AM:

傻妺,佢地肯聽外界聲音的話,點會令...
我話你知~男人同女人係香港既分別係好大~香港地唔知點解女仔係貴過男仔~
女仔係有特權去管男仔~但男仔係冇特權去管女仔~呢d你地都應該知~
但外國既思想係唔同我地香港~唔該你用下腦啦~人地係男女平等~男仔可以係屋企煮飯~女仔可以出去做野~男仔會溝女仔~女仔都會主動溝男仔~
人地唔會用錢買杉~因為外國人係注重內在~唔似香港人只睇表面唔睇裹面
係咁買名牌~
仲有結婚呢d野~係一生一世~大家做錯野只要雙方唔介意同肯改過就巳經ok
誓言果度都有講嫁啦~
既然人地個老波都唔介意~fans都唔介意~幾時到你介意呢??
仲有~呢道係體育版~你講佢d過去左既私生活做咩q呀??你係討論緊佢既私生活~
唔係討論緊佢既足球呀~呢度係sport討論版呀哥哥~有冇睇字嫁??
camebell夠搞基啦~咪一樣照踢波~有咩問題??唔通因為同性戀所以就多人憎既??
細哨都有個私生子啦~咪一樣照咁踢波~又有咩問題??有個私生仔就唔踢得波既~
而家呢個世代~好多人都當玩黎玩去~你憑咩話人地係做錯??你自己做到過好榜樣??
我唔覺得囉~你做到既話就唔駛而家係度話佢~
正常既人係會唔出聲~但好明顯就係你唔正常~
因為你好明顯就係唔抵得佢靚仔同有錢啦~
女人比綠帽男人帶都系碎料,知道邊個系自己條仔就ok??呢個白痴例子~
仲有呀~我地係講緊玩完識番屋企呢個~唔係講緊認唔認到自己條仔..
比個例子比到低低bb~
碎料唔碎料就睇下當事人點睇啦~有d人放開有d人會放唔開~
碎唔碎料又幾時到你出聲呢??扮咩正義呢??
仲有~唔該你d思想進步d好冇呀??你好out呀哥哥~

[ Last edited by andy020290 on 2006-6-6 at 04:33 PM ]
Originally posted by bigfish at 2006-6-6 04:47 PM:

咪係
成日攻擊d 球星私生活
如果...
唉算吧啦~呢d人  唔係一個禁準既球迷黎嫁嗎~你唔記得左啦咩??

[ Last edited by andy020290 on 2006-6-6 at 05:32 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 英軍食糊靠碧咸 林柏特續當劊子手

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。