<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 李克勤9up,幫東方寫"世界盃"稿
返回列表 回復 發帖
Originally posted by yinloveu at 2006-6-5 08:55 PM:

好的, 睇完你所講, 我都覺得李黑人...
我講多次,英格蘭fans唔係盲目追捧嫁
摺吧啦
Originally posted by yinloveu at 2006-6-5 08:55 PM:

好的, 睇完你所講, 我都覺得李黑人...
唔緊要啦,係我既句子講得唔好,之前我打既時候都覺得有少少問題,但因為懶,所以懶得按一下Enter,哈哈!!
我愛長澤
Originally posted by MaxFigo at 2006-6-5 08:20 PM:

李克勤唔係咩專家...如果佢要好...
佢寫得專欄,就要以專家既角度去寫,如果唔係,呢個算甚麼專欄??賣笑專欄??哈哈!!
我愛長澤
Originally posted by cwc_tkd at 2006-6-5 07:52 PM:
[quote]Originally posted by Kian...
但好可惜羅斯的實質數據真係只踢過兩年+一個月世界杯好波。冇計.......
我愛長澤
Originally posted by MaxFigo at 2006-6-5 08:25 PM:

我諗佢意思....個子不高=唔係主要靠頂波;速度唔快=唔係主要用速度引球黎爆開對手
射門欠準=唔係主要靠遠射黎入波
你太圍護李克勤了。

個子不高,關頭鎚乜事??擺明就係針對高度,而高度黎講,平均既6尺,恩沙基只是差2cm。

速度唔好,唔關引球爆對手事,佢講得呢句就係否定恩沙基既速度,但恩沙基原來跑得快過好多球員,算偏快既球員。

射門欠準,亦唔關遠射事,佢係直指恩沙基射門唔準,唔通射得多遠射就叫射門準??咁謝拉特、夏文既射術咪比恩沙基、羅馬里奧、雲佬強得多???

佢連基本既比較都唔識,學咩人講波??寫波??
我愛長澤
Originally posted by pc20001103b at 2006-6-5 10:36 PM:

咁都可以因為執雞而越位架je....
...
係,執雞,間唔中執一兩球,可以係運氣造成,但不停地執,就唔關運氣事,而係實力,技巧。再者,恩沙基係咪全部入球都係執雞先??

我自問看過他大路有幾種入球方式:

一:執雞。(走位、反應、把握力既結合)

二:接應傳中入楔頂波。(命中率奇高,唔信可以去查)

三:突破越位單刀。(佢既單刀把握力好強,而且背門轉身奔跑既速度很高,很靈活)

呢三種能力都係一個前鋒既最基本最需必備能力,亦算係一種基本功,但恩沙基就能憑他那種比一般前鋒更強更厲害的基本功來入球,取得更多入球,亦是難得。正所謂俾你扭盡對手11個人又如何,身為一個前鋒,最後一腳入唔倒波,我就唔認為你勁。但乜都唔掂,但有佢出場就有波入既前鋒,我會認為係最勁。
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-6-6 12:51 AM:

你太圍護李克勤了。

個子不高...
李克勤係個廣告度話朗尼咁後生就有咁好既射術,真係笑鬼死人,難道大恩既射術就唔好嗎?朗尼既射術仲有進步既空間
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2006-6-6 01:02 AM:

李克勤係個廣告度話朗尼咁後生就有咁好既射術,真係笑鬼死人,難道大恩既射術就唔好嗎?朗尼既射術仲有進步既空間
朗尼既射術,講真o個句,除左3、40碼都成支火箭咁炮彈式之外,好準的嗎??拿角拿得好盡??把握力很強???他可是曼聯二號飛機王啊,一號飛機王是C.朗拿度。
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-6-6 01:10 AM:

朗尼既射術,講真o個句,除左3、4...
論射術大把人好過朗尼啦,朗尼大把進步空間,美斯,羅賓奴果d都係,唔好下下當佢地係神先得嫁~
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2006-6-6 01:13 AM:

論射術大把人好過朗尼啦,朗尼大把進步空間,美斯,羅賓奴果d都係,唔好下下當佢地係神先得嫁~
但老實講,朗尼係有潛質既。仲好強添。但睇番李克勤對其他國家既球員既評論之後,便完全忍受唔倒佢咁樣讚朗尼。因佢太睇少其他國家球員而抬高英格蘭球員。我指李克勤。
我愛長澤
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 李克勤9up,幫東方寫"世界盃"稿

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。