<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 你們有冇試過錯過一時,就錯過一世???
返回列表 回復 發帖
我中二的時候也是這樣, 我是喜歡她的, 她也知道, 她也是喜歡我的, 但我沒有展開追求, 結果她中三後便轉校, 我一直都後悔到現在, 而我現在也是寡佬一名...
我都有睇過用依個題目命名既一篇文章,但我覺得其實真係天意多於人為
Originally posted by HansChan at 2006-7-22 01:08 PM:
多謝幾位朋友既回應.......
只是.......

4年前我都做錯了~~
愛情呢家野,有幾多人唔係開心入去,傷心咁出番黎,
如果自己經濟都未攪掂真係唔好開始會好d~
Originally posted by kuru at 2007-1-17 11:00 PM:
愛情呢家野,有幾多人唔係開心入去,傷心咁出番黎,
如果自己經濟都未攪掂真係唔好開始會好d~
我認同你甘講......
但說易行難......
哩啲嘢唔同其他事.....往往自己會後悔.......或無奈........
我係無奈多於後悔......但即使會諗.....事情終會不如人意........
唉......我每一日都好想像唔到打後既日子自己會點.......
Originally posted by HansChan at 2007-1-17 23:08:

但說易行難......
HansChan 兄,

睇完你個故事, 我真的好感動,

能夠為其他人"希生"既愛, 係最偉大的愛

你為左愛佢, 而放棄左你最愛的人, 是嗎?

我相信如果佢知道你既苦心, 佢一定會跟你一世

就你的情況, 我有一個建議:

做吾做到, 睇你既造化

你既然可以為佢"希生"咁多, 我唸你可以做到呢件事

你去考 CFP (Chartered Financial Planner) 啦, 我吾係講笑

宜家bank 好吃香

雖然都係做sales 工作, 但係係有prospect 的, 做得好有機會做branch manager

努力去考, 做出個成績, 然後對佢講返你既苦心

佢一定深受你感動

我衰心祝福你倆

我成日覺得你地最終會係埋一齊
Originally posted by buengland at 2007-1-18 09:28 AM:

HansChan 兄,

睇完你個故事, ...
我冇咗嘢做都成兩個月了.....
哩排都係做part-time, 揾工同埋砌lego.........
心情都係未平服.......
Originally posted by HansChan at 2007-1-18 08:37 PM:

我冇咗嘢做都成兩個月了.....
哩排都係做part-time, 揾工同埋砌lego.........
心情都係未平服.......
我睇完你個故事﹐喊到成隻豬咁

你好好加油呀﹐你都有屬於自己ge 人生~ 我相信你同她ge 未來都會各自精彩( 當然我更希望相愛ge 情侶永遠o係埋一齊﹐咁先係最好ge 結局)~ 你為o左佢ge 幸福呢份心意﹐終有一日會有佢ge 用處ga~~
Originally posted by HansChan at 2007-1-17 11:08 PM:

但說易行難......
bro,
唔好咁唔開心啦

七年情係難忘d 架啦
但係總會過去

bro,
之後條路點行, 由你決定
可以好積極, 可以好meaningful,
可以好似之前咁冇變

困難, 係特別吸引堅強既人
因為只有在擁抱困難時才會真正認識自己

add oil !
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 你們有冇試過錯過一時,就錯過一世???

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。