<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 有線個旁述勁讚英格蘭, 又踏德國 !
返回列表 回復 發帖
Originally posted by gogo8281 at 2006-6-11 12:22 PM:

結果會唔會反而日本學左中國
上屆米路講﹕我地係賽會既主角=三零部隊OUT
今屆日本講﹕我們要拿冠軍=﹖﹖好快揭曉
日本好似話目標四強咋喎...
日本仔邊有班冇讀過書o既大陸仔咁大口氣呀?
Originally posted by bigfish at 2006-6-11 03:57 PM:

其實都是領隊講既
上屆中國口氣最大係領隊米路
球員既目標實際上係出線
同樣既﹐日本球員既目標只係
比上屆更進一步即入8望4﹐但
領隊西戈卻講要奪冠

仲有依句另人作嘔既歧視性言論
實在令人好唔舒服。
"班冇讀過書o既大陸仔咁大口氣"
只回好圖
Originally posted by abc123aa at 2006-6-11 12:20 PM:

如果丘仔係踩緊德國的話咁依家d人咪係度勁踩英格蘭囉,有時唔係隊隊波都攻強守強嫁

我相信朗尼出返黎的話會更加勁
冇朗尼踢法實在太單調啦~高治未夠經驗~成日比人抽水~
我的心曾經為你打開過~只是你扮作看不見~
Originally posted by bigfish at 2006-6-11 03:57 PM:

你係咪日本人?點解say冇讀過書既"大陸仔"?
你點知人地冇讀過書?中國有咩唔好呀!?
我唔信brazil果d一開始識踢波ga!
Originally posted by gogo8281 at 2006-6-11 04:11 PM:

其實都是領隊講既
上屆中國口氣最...
有d 野你可能唔知, 中國隊球員都係中學未畢業的, 但係日本好多球員都係讀完高中先加入職業聯賽球隊, 中田英壽都係 19 歲先開始職業生涯, 韓國個車斗里去德國之前仲係讀緊大學添
英格蘭o既比亞堤更犀利, 原來佢成績足以入讀醫科, 不過佢揀左做球員o者

可能係制度問題, 日本d 高校聯賽水準頗高, 之前d 特輯都講過日本好多學校請外國教練教隊波, 相反中國d 學校校隊, 次次大賽都俾日本同韓國d 校隊炒

[ Last edited by bigfish on 2006-6-11 at 07:49 PM ]
我知﹐又如何﹖代表乜﹖
乒乓都唔少中學冇畢業﹐日本贏過未﹖
籃球亦都係﹐日本贏過未﹖

冇讀過書有如何﹖冇文化﹖冇禮貌﹖冇腦﹖
只回好圖
Originally posted by gogo8281 at 2006-6-11 09:03 PM:
我知﹐又如何﹖代表乜﹖
乒乓都唔少中學冇畢業﹐日本贏過未﹖
籃球亦都係﹐日本贏過未﹖

冇讀過書有如何﹖冇文化﹖冇禮貌﹖冇腦﹖
讀過書, 點都知書識禮
日本人最重視o既球類運動 - 捧球, 足球都有好好成績
反而中國人最重視o既足球, 籃球, 乒乓球, 只有乒乓球有成績, 足球低迷, 籃球得個姚明有 NBA 實力, 但全隊合作就成日輸俾d 歐美隊
錯錯錯
讀過書既人唔代表知書識禮
冇讀過書亦唔代表冇禮貌。
同你講道理﹐真係好辛苦

算﹐都係聽ABC版主講
只回好圖

RE

講波佬有偏心唔奇~
Originally posted by pkdonald at 2006-6-12 06:07 AM:
講波佬有偏心唔奇~
呢場波英格蘭真係留住留住, 尤其奧雲, 好似特登唔俾自己實力顯露出黎, 等巴西低估佢
點都好, 仲有六場, 英格蘭贏埋佢地 la
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 有線個旁述勁讚英格蘭, 又踏德國 !

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。