<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » 點解用左bt之後 , 就上唔到網 ?
返回列表 回復 發帖

點解用左bt之後 , 就上唔到網 ?

點解用左bt之後 , 就上唔到網 ?

我開左bt 之後....等左一陣就上唔到網啦...好d既話就上得好得慢

點解呢////係唔係 B T 佔用既CPU % 增多.....令到我上唔到呢

點樣可以改善呢??

請高手解答下我 !!

同埋BT 咩野SETTING 係最好呀??

各位兄弟!!! 來吧!!
係咪個 bt 已經用哂 d 頻寬, 冇位上網啦....

睇吓個 bt Window 左上角有 dl rate 有幾多

IMS/Cable  最多 600-800K
和記 800k-1000K
BB100 7-8MB[視乎你部PC而定]
BB1000 30MB[視乎你部PC而定]
Originally posted by d228216 at 2006-6-15 03:32 PM:
係咪個 bt 已經用哂 d 頻寬, 冇位上網...
唔好意思喎!!

我睇唔到BT 個WINDOW 有泥D 數據睇喎
頭頂藍色Bar ,

如果冇, 就縮細個 bt 然後用 mouse 指去 mon 右下角個 bt icon 仔....
下載 34 K

上載 133K

即表示D 咩呀
Originally posted by fungsk168 at 2006-6-15 03:52 PM:
下載 34 K

上載 133K

即表示D 咩呀
你用ims 電盈嗎?
I-CABLE 呀
Originally posted by fungsk168 at 2006-6-15 05:27 PM:
I-CABLE 呀
重死

冇計啦....入去 set upload 最大50K, download 最大 100K....試吓
Originally posted by d228216 at 2006-6-15 05:30 PM:

重死

冇計啦....入去 set upload 最大50K, download 最大 100K....試吓
咁上載 得50K

咁下載可能好慢GA 喎
Originally posted by fungsk168 at 2006-6-15 05:50 PM:

咁上載 得50K

咁下載可能好慢GA 喎
冇計架啦,I-CABLE 慢嘛,一係你停咗BT先上網,上完先再BT...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » 點解用左bt之後 , 就上唔到網 ?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。