<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 阿根廷難贏冠軍
返回列表 回復 發帖
Originally posted by abc123aa at 2006-6-19 01:11 PM:

好難講,你唔比跟住會有特別事發生?:...
我係捷克fans

我冇講過ar....
一生一世支持多蒙特,Support u forever Borussia Dortmund
無心機好仔細咁睇哂d回覆,
只係想講三樣野,

1.用比數去判斷一隊波得唔得係唔合理,
因為有好多實力以外既因素可以影響,
我比較buy用"過程"去睇,
而呢兩場阿根廷係比賽中既合作,走位,組織,球員發揮都好好,
亦一定比英格蘭同巴西好好多.

2.用過去對賽成績去判斷更唔合理,
愈遠既比賽參考價值愈低,
九世前既野關依家隊波鬼事!?

3.篇野話比人睇通呢個point直情係廢話!
一隊波真係咁易比人睇通?
睇通又一定阻到?
球場上走位組織千變萬化,
以阿根廷為例,
你睇到以列基美發動,
咁佢會傳俾邊個定過你?定係扮傳再過你?
如果再加上沙維奧拿同美斯都可以策動呢?
一隊波會比人真係睇通,
好多時因為進攻板斧少同簡單,
以上次德國炒沙特為例,
都係一味斬俾高路斯,
炒到只因沙特真係太屎......
呢個亦証明比數唔係一切,
"過程"比較睇到多野.
Originally posted by bigfish at 2006-6-19 01:46 PM:

其實平心靜氣咁理性討論, 我都覺得...
"冠軍球隊一定要識打逆境波"
或者係啦
不過點解會有逆境波o既出現先?
俾人入左波? 打少個? 自己攻極都攻唔入? 人地踢得好過你?
以上種種原因都應該係打逆境波o既cause, 咁即係本身隊波有d問題啦

所以如果你話冠軍球隊一定要有鬥心, 我實buy你
Originally posted by 艾力克 at 2006-6-19 04:46 PM:

"冠軍球隊一定要識...
冇錯  
可能阿根廷 狂風掃落葉  場場6:0
所以冠軍球隊未必要識
我都認為太早顯哂d 實力 難羸冠軍
我的最愛球員:Hernan Crespo
Originally posted by 艾力克 at 2006-6-19 04:46 PM:

"冠軍球隊一定要識...
艾力克兄, 你講鬥心都得
但有鬥心, 踢得亂冇章法的話, 一樣唔擅打逆境波
Originally posted by bigfish at 2006-6-19 06:07 PM:

艾力克兄, 你講鬥心都得
但有鬥心, 踢得亂冇章法的話, 一樣唔擅打逆境波
點解一定要講逆境波呀?
你入倒人地幾球o既話, 仲邊會有逆境波呀?

除非你射極都射唔入, 又或者要死守一球姐, 但有實力o既話好少遇倒依個情況
Originally posted by 艾力克 at 2006-6-19 06:39 PM:

點解一定要講逆境波呀?
你入倒...
冇運o既野控制唔到
意大利失誤擺烏龍, 捷克又唔覺意落後, 呢d 野係冇運o既表現, 正常係唔會發生o既
我幾肯定如果阿根廷落後, 佢地實破唔到密集, 因為佢地冇高佬, 冇死球傳中戰術
Originally posted by bigfish at 2006-6-19 18:50:

冇運o既野控制唔到
意大利失誤擺烏龍, 捷克又唔覺意落後, 呢d 野係冇運o既表現, 正常係唔會發生o既
我幾肯定如果阿根廷落後, 佢地實破唔到密集, 因為佢地冇高佬, 冇死球傳中戰術
你主觀到我都唔知點講~
你見唔見巴西成日兩翼出波中間高佬去"擁"~
人哋5屆世界冠軍都係打小組入滲~
高Q大棍代表可以破到密集....
我都唔知我究竟係咪同你睇埋同一個世界盃~
Originally posted by iMacc at 2006-6-19 07:08 PM:

你主觀到我都唔知點講~
你見唔見巴...

得你re佢
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 阿根廷難贏冠軍

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。