<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 阿根廷難贏冠軍
返回列表 回復 發帖
Originally posted by bigfish at 2006-6-22 05:21 PM:

阿根廷仲有樣弱點, 唔識破密集
美斯對住三個後衛都唔識搵人交
列基美淨係識向後傳
如果碧咸o係度, 一腳吊入禁區俾高治頂 la
1. 塞黑外圍賽只失一球,就是輸給鋒力強橫的西班牙,應算是一隊防守密集的球隊.結果6:0,所以不能肯定地說唔識破密集,應是有可能唔識破密集.

2. 美斯對塞黑是1入球1助攻,是識搵人交,連老馬都欽點為接班人,應唔會屎得去邊.

3. 對大象隊,列基美係斜直線向前傳波,撕破其防線,讓野兔單刀射入.

4. 對大象隊,列基美係一腳吊入禁區製造混亂,俾基斯普射入.

你d所謂弱點似乎有點...................................................................
Originally posted by Kian76 at 2006-6-22 01:01 PM:

1.咁你係唔係認為阿根廷在世界杯過程中一定會踢逆境波??你答唔倒英格蘭一定追得番,冇理由會答倒一定會踢逆境波呢題瓜??

2.我從你文中看到的是英格蘭識踢(踢過)逆境波,而阿根廷末踢過(唔識踢),呢兩個關係,我既理解係識踢逆境波等於追得番,唔識踢逆境波等於追唔番。

3.你明我說甚麼嗎??一隊沒有踢逆境波的需要的球隊,是沒有需要,全部順境波然後勝出,這是不可能的嗎??為何要猜測阿根廷末來會有一場踢逆境波??這種猜測有意思嗎??我反過來猜測阿根廷末來不會踢逆境波又不行嗎??可以啊!!!我們只能從現在的環境和表現下估計他們的末來前境,現在的環境和表現也顯示出阿根廷很大機會奪冠而回,而英格蘭則每一場都踢得很辛苦,就是這麼簡單。

4.首先現在己經只餘下4場,機率,說出來有用嗎??我說還有4場,兩隊波全部人遇到意外重傷都有可能,你說機率有用嗎??廢話。

5.咁鐘意如果,倒不如從現在的環境下判斷他們的前境,現在看到的是阿根廷強勢,英格蘭較為弱勢,就是這麼簡單,你咁鐘意如果,咁我都冇辦法,你繼續你既如果,例如:如果碧咸中場射入多球,如果阿根廷走晒樣之類既天馬行空如果吧,是不錯的如果選擇啊。再者,從現在環境下判斷前境,何來是馬後炮??你是不是不看球賽說這些話??你只要有看過一場賽事,你不也是馬後炮嗎??

6.你明唔明我點解咁講??你說阿根廷的對手實力不差,他們有機會踢逆境波,然後話佢地唔識踢,但我反過來說而己,請你回post時不要分開黎諗,要兼顧之前的事啊,若你認為我說的""咁我都可以話,英格蘭遇到實力不比他們差的球隊時失球先,就算佢地識踢逆境波,但因為對手實力強而追唔番。""是多餘,那麼你一開始說的那句話也是多餘了。
1.有機會為何要排除?首先表明立場,我不是兩隊fans,都講過擅踢逆境波唔一定追得番,
但機會較高,如前西德

2.我從你文中看到的是英格蘭識踢(踢過)逆境波,而阿根廷末踢過(唔識踢),

我幫魚兄唔=我支持英格蘭!!!奇怪....在文中我有說過英格蘭識踢(踢過)逆境波???
我亦沒說過阿根廷未踢過(唔識踢)
我一直針對的問題是有人說沒需要踢逆境波,但這情況只是"有機會"發生
他還說場場大數就無問題,你擔保這情況"必然"發生?

我既理解係識踢逆境波等於追得番,唔識踢逆境波等於追唔番。

我既理解係識踢逆境波好大機會追得番,唔識踢追番機會較微
至於兩隊是否擅踢逆境,佢地fans駁到夠

3.你明我說甚麼嗎??一隊沒有踢逆境波的需要的球隊,是沒有需要,全部順境波然後勝出,這是不可能的嗎??

我有說不可能嗎?又屈我
請看#104
如果係就話....這句已示我沒有排除這可能
什麼也有可能,包括我和你說的,假設未發生不是問題,但過早
下定論就是問題....
你敢和我打賭阿根廷場場都入波先嗎?

4.關餘下幾場有何關係?未發生就有機率,發生了已是歷史

5.倒不如從現在的環境下判斷他們的前境,現在看到的是阿根廷強勢,英格蘭較為弱勢

乜你咁勁呀!!先知從現在的環境下判斷他們的前境?你又無判斷到邊隊冠軍呀?!
死亡e組邊兩隊出線呀?每場波都係獨立的,有很多因素影響

再者,從現在環境下判斷前境,何來是馬後炮??

從現在環境下判斷前境
這叫假設/預測各種可能,再從中找出最有可能發生的
(當然你的判斷很可能...........和比利一樣)
馬後炮還需判斷前境

你是不是不看球賽說這些話??你只要有看過一場賽事,你不也是馬後炮嗎??
都說了馬後炮是發生了,但你看完這屆世界盃嗎未來人?未踢就可以假設考眼光

6.你明唔明我點解咁講??你說阿根廷的對手實力不差,他們有機會踢逆境波,然後話佢地唔識踢
我從沒這意思....
魚兄這句不敢苟同

若你認為我說的""咁我都可以話,英格蘭遇到實力不比他們差的球隊時失球先,就算佢地識踢逆境波,但因為對手實力強而追唔番。""是多餘
這反問唔覺多餘,不需妄自菲薄這情況當然有機會發生

其實入波先都唔一定順境,阿仙奴為例,他們打少個,最後被巴塞反勝...
所以阿根廷入波先,但打少個/被追平甚至反超,這就需要考驗他們踢逆境的能力

[ Last edited by 奇 on 2006-6-22 at 07:45 PM ]
http://www.youtube.com/watch?v=Xu06Nyo7u-c&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=ftMDfCaHnao&mode=related&search=
Originally posted by bigfish at 2006-6-22 05:21 PM:

阿根廷仲有樣弱點, 唔識破密集
美斯對住三個後衛都唔識搵人交
列基美淨係識向後傳
如果碧咸o係度, 一腳吊入禁區俾高治頂 la
哥哥仔你估而家打winning鍾意買邊個就邊個用邊個就邊個呀
2隊波根本踢既方法唔同~英格蘭只識用碧咸踼入禁區比d高人
頂囉~我又想問下英格蘭可以打到阿根廷d小組滲入嗎?
今次世界杯...
令到呢到多左好多人"討論"...

我睇左好多...
好多好有理由...亦有好多係無乜理由...
只係一份執著...
不過鍾意就係咁...
唔駛理由...

突然感嘆...
如果我地對香港既足球有呢一份執著...
如果我地討論既係晨曦既弱點?
如果我地討論既係南華識唔識打逆境波...?
香港足球有救了!!
Originally posted by sonyguy at 2006-6-23 11:14 AM:
今次世界杯...
令到呢到多左好多人&q...
其實只要係自己鍾意果樣野或果個人的話,根本唔洗理其他人點講同點諗,自己認為係就ok了

但我就會考慮埋事實與幻想囉
摺吧啦
Originally posted by sonyguy at 2006-6-23 11:14 AM:
今次世界杯...
令到呢到多左好多人&q...
..........hong kong's soccer was dead
The one who could help it may be just the God.......

The main point is hong kong football is having a very long distance to the world.....
and so many people in hong kong watch football matches are for gambling...(they can't gamble for hong kong matches......)
Now's the time,Italy.
Originally posted by sonyguy at 2006-6-23 11:14:
今次世界杯...
令到呢到多左好多人"討論"...
其實我以前睇波都係好偏激的~
鍾意1隊波就唔理佢踢得好唔好都會覺得佢重係好掂~
踢得唔好就一定會俾個藉口佢~
而家我捧邊隊都好...踢得唔好一樣會鬼殺咁嘈~
只不過係愛之深責之切~

Great Sharing
Pls learn from him
+3

[ Last edited by brightlee on 2006-6-24 at 10:51 AM ]
Originally posted by iMacc at 2006-6-23 02:17 PM:

其實我以前睇波都係好偏激的~
鍾意...
正常
愛之深自然責之切
講返主題,同意阿根廷的確未受太大考驗
不過樓主可能忘記咗樣嘢,阿根廷班波一直由世青隊打上來,打左唔少比賽,累積到的經驗對處理逆境有幫助,年輕球員受到大賽洗禮絕對可加強心理素質
況且阿根廷班波好多都捧過世青盃同奧運,樓主唔會懷疑佢哋一直冇受過考驗吧
阿根廷難贏,冇錯,世杯唔係咁易攞的
咁照樓主咁識分折歷史,邊隊會較易贏呢??
唔通係嗰d咩咩密碼會有啟示??

可笑
講真,今屆打逆景波都未輪到英格蘭啦!
澳洲就真係逆景波
三場波兩場球証都有問題
We are blessed that we can watch sports, to do many things...
so be happy!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 阿根廷難贏冠軍

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。