<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 阿根廷難贏冠軍
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 甘國武 at 2006-6-18 12:51 PM:

籍口,有技術就唔會中楣唔中籠la!~
技術再好都會有射中楣既時候
當波射出去就會與空氣摩擦﹐
與草皮摩擦都會另波出現偏差﹐
球員無辦法控制。
“球有得3成靠技術,7成靠運氣,好
咁又唔好咁誇張﹐8比2啦﹐8成技
術2成運氣,技術先係主宰球賽勝負
關鍵

有時為左唔比門將撲到尤其係
世界級門將﹐必須要射向貼近
門柱門楣方向先有機會令門將
鞭長莫及﹐中柱機會就會好大
﹐咁就唔可以講係運氣。選得
如此刁既角度時就必須有心理
準備中柱或楣

[ Last edited by gogo8281 on 2006-6-18 at 01:33 PM ]
只回好圖
其實英格蘭到而家都仲未對過強隊
佢唔識破密集ja
反擊能力都仲係未知之數
英格蘭其實最大問題係d 人集中曬中間
碧咸   祖高爾都唔多落底 d人塞曬係中間 一定難打
反而睇完上場對千里逹  見到轉機
lennon 同唐寧 兩邊落底拉開喱打
但係問題係個教練識唔識用  同會唔會用
我覺得艾力臣以名氣排陣  所以英格蘭都係等4 年la
唔好咁迷信啦...波係圓嫁
Originally posted by yeunglucky at 2006-6-18 02:24 PM:
唔好咁迷信啦...波係圓嫁
呢句野係百搭 兼無敵既
仲有係阿根廷後備力量比巴西更勁

Tevez, Aimar, Messi, Mascherano....
Originally posted by alantai at 2006-6-18 03:29 PM:
仲有係阿根廷後備力量比巴西更勁

Tevez, Aimar, Messi, Mascherano....
仲有阿根廷球王到場打氣
Originally posted by bigfish at 2006-6-18 10:56 AM:
奧高查對尼日利亞無法躋身決賽周仍心有餘恨,他說尼日利亞才是非洲最強﹕「我們擁有很多好球員,只是場外的管理組織差影響成績。」這位國家隊靈魂人物透露今屆非洲隊並無機會爭標,他說﹕「我認為今屆有4隊有能力爭冠軍,阿根廷、德國、西班牙及英格蘭都具有這實力。」他不看好首仗表現一般險勝克羅地亞的巴西。

奧高查呢四個心水都好合理, 撇除阿根廷, 其餘三隊都有機會奪冠
不過德軍防守太差, 預計都係英格蘭同西班牙入決賽 la
撇除阿根廷, 其餘三隊(德國、西班牙及英格蘭)都有機會奪冠!?!???
有英格蘭都無阿根廷都真係......幾合理下喎你

[ Last edited by skjeiw on 2006-6-18 at 04:31 PM ]
我的最愛: Miki、Stephy、阿仙奴、AC米蘭
"為何還喜歡我,我這種無賴"
Originally posted by 艾力克 at 2006-6-18 03:42 PM:

仲有阿根廷球王到場打氣
咁巴西都要請球王到場打氣.....幫阿根廷
http://www.youtube.com/watch?v=Xu06Nyo7u-c&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=ftMDfCaHnao&mode=related&search=
Originally posted by at 2006-6-18 04:48 PM:

咁巴西都要請球王到場打氣.....幫阿根廷
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
若照上述報道咁講....往後若任何球隊想贏得世界盃
就不要在分組賽大勝好了...只要像從前的德國..取得一球後便防守至完場

在分組賽大勝便會讓其他球隊看到自己的打法從而容易攻破是道理嗎?
那麼....只以1比0 2比1 或是 3比2 險勝對手就不會讓別人看到自己的弱點嗎?

在分組賽第二場大勝是好事....讓教練可在最後一場比賽試試陣....想到另一些戰術
便不會讓人容易洞悉陣式上的漏洞..而不是像報道所講,會鋒芒太露,讓對手看到自己的進攻板斧

足球比賽本是要進球讓自己取勝,而不是要像"縮頭烏龜"一樣,進攻時想那麼多
去防止對手看到自己的進攻板斧.......這篇報道簡直有遺足球的概念
一生一世支持多蒙特,Support u forever Borussia Dortmund
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 阿根廷難贏冠軍

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。