<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 阿根廷難贏冠軍
返回列表 回復 發帖
【明報專訊】巴西與阿根廷在世界盃向來是世仇,早前馬拉當拿自爆當年向宿敵落「蒙汗藥」更令雙方火上加油,難怪眼看阿根廷日前6﹕0大勝塞黑後,巴西後衛卡路士不是味兒,更暗寸對手不要得意,外間因一場大勝說阿根廷是奪標大熱實屬無稽,還自誇「森巴軍團」才最具冠軍相咁話﹗

卡路士真係...做乜教精阿根廷呢, 等佢得戚d, 第時俾人炒咪好囉
Originally posted by 艾力克 at 2006-6-19 04:46 PM:

"冠軍球隊一定要識...
艾力克兄, 你講鬥心都得
但有鬥心, 踢得亂冇章法的話, 一樣唔擅打逆境波
Originally posted by 艾力克 at 2006-6-19 06:39 PM:

點解一定要講逆境波呀?
你入倒...
冇運o既野控制唔到
意大利失誤擺烏龍, 捷克又唔覺意落後, 呢d 野係冇運o既表現, 正常係唔會發生o既
我幾肯定如果阿根廷落後, 佢地實破唔到密集, 因為佢地冇高佬, 冇死球傳中戰術
Originally posted by at 2006-6-22 02:09 AM:

反而我覺得今次大魚兄講得有理...
...
奇兄, 先多謝你幫我分析
事實上, 74 年以後每一隊冠軍隊都踢過逆境波
66 英格蘭對西德 (被追平後, 連入兩球)
74 西德對荷蘭 (反勝)
78 阿根廷對法國 (完場前甘巴斯守龍門, 法國十二碼射唔入, 幸保不失), 阿根廷對秘魯 (要贏六球先出線, 背負心理壓力下賄賂對手門將)
82 意大利對波蘭, 意大利對巴西
86 阿根廷對意大利
90 西德對捷克, 西德對阿根廷 (兩場都係攻極唔入, 臨完場前博十二碼, 一比零贏波)
94 巴西對美國 (打少一人, 臨完場前白必圖射入), 巴西對瑞典 (久攻不入, 羅馬里奧把握一次失誤, 打沉瑞典氣勢)
98 法國對巴拉圭, 法國對克羅地亞
02 巴西對土耳其, 巴西對英格蘭
Originally posted by 20001160 at 2006-6-22 02:23 AM:
其實  冇錯  的確冠軍球隊要有呢種能...
咁你又搵到咩英格蘭o既弱點?
佢有弱點我都會講, 就係後備前鋒唔夠, 另外後防替補金寶唔穩陣, 太倚賴碧咸進攻, 仲有雙特位置重叠
呢幾個弱點我都有講過, 唔知你有冇留意
Originally posted by gokeep at 2006-6-22 05:15 PM:

甘而家又無人講過阿根廷完全無弱點喎~
但係所謂既弱點係唔係好大阻力去奪冠呢?
阿根廷仲有樣弱點, 唔識破密集
美斯對住三個後衛都唔識搵人交
列基美淨係識向後傳
如果碧咸o係度, 一腳吊入禁區俾高治頂 la
睇完英格蘭贏厄瓜多爾場波, 信心都返晒黎, 真係好希望阿根廷可以入決賽, 俾英格蘭教訓一下
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 阿根廷難贏冠軍

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。