<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 謝拉特同碧咸炒大鑊??
返回列表 回復 發帖

謝拉特同碧咸炒大鑊??

英格蘭(相關新聞 - 網站)出現內訌?據英國(相關新聞 - 網站)《太陽報》報道,謝拉特(相關新聞 - 網站)與隊長碧咸(相關新聞 - 網站)在操練中「炒大鑊」,需要隊友勸服及分隔開兩人,令陣營氣氛變得異常緊張,英國傳媒擔心,這次衝突會大大影響英格蘭
廣 告
周日晚十六強對厄瓜多爾(相關新聞 - 網站)的備戰氣氛。

近期人氣急升的謝拉特,在今屆世界盃(相關新聞 - 網站)已取得兩個入球,成為英格蘭陣中的首席射手,上場對瑞典(相關新聞 - 網站)的分組賽,全靠他後備入替射入一球,成功帶領英格蘭晉級十六強,由於奧雲(相關新聞 - 網站)已無緣在餘下的賽事中上陣,故謝拉特在陣中的角度更加重要,難怪他日前會忍不住向碧咸發炮。

據《太陽報》報道,謝拉特最初只是與碧咸交換意見,但經過一輪討論後,兩人看似出現分歧,然後發生激烈爭拗,需要隊友上前勸服及分隔。據悉,謝拉特指摘碧咸在賽事中打太多高空波,經常長傳急攻,使其他中場球員沒有控球機會,而碧咸則作出辯護,令兩人最終不歡而散。

靴斯:碧咸在陣奪盃無望

不過,英格蘭練團則回應,兩人發出爭拗屬健康現象,因為兩人都是為球隊利益想,不會影響球隊備戰周日的十六強賽事。

此外,英格蘭名宿靴斯亦加入批評碧咸的行列,他向傳媒表示,只要英格蘭一日有碧咸在陣,都不用奢望可以贏得世界盃。他認為碧咸不但拖慢球隊節奏,同時長傳打法亦已被對手看穿,故此大力提倡棄用碧咸,希望領隊艾歷臣可重用新人艾朗連儂。

16強前先搞埋d咁既野, 英格蘭危矣~~~
現任與候任隊長之爭
其實都唔係咩大件事﹐只係打法上
意見不同。
只回好圖
解決辦法其實好簡單,碧咸打少d長波咪得囉。
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-6-23 15:42:
解決辦法其實好簡單,碧咸打少d長波咪得囉。
解決辦法其實好簡單,是旦出一個咪得囉。
但係分組賽有兩場都係靠beckham先入到波.....
        so唔可以話佢打得多長波
事實證明佢做得冇錯  再者  我覺得英格蘭冇乜組織力
Originally posted by orangekin at 2006-6-23 03:55 PM:
但係分組賽有兩場都係靠beckham先入到波.....
        so唔可以話佢打得多長波
事實證明佢做得冇錯  再者  我覺得英格蘭冇乜組織力
如果唔出碧咸--
英格蘭可能唔會咁依賴用高空波而用地面戰呢@@
好普通的曼聯迷~_~

Originally posted by babo at 2006-6-23 04:44 PM:

如果唔出碧咸--
英格蘭可能唔會咁依賴用高空波而用地面戰呢@@
如果唔出碧咸,英格蘭冇得出線添,
第1場靠碧咸罰球1:0完,第2場靠碧咸傳比高治頂入先入第一球~
Originally posted by kuru at 2006-6-23 05:15 PM:

第1場靠碧咸罰球1:0完,第2場靠碧咸傳比高治頂入先入第一球~
我只係咁講...
如果英格蘭唔用碧咸
打法可能完全唔用呢~

同埋..我都想睇下無碧咸既英格蘭係點打~
由00歐國杯開始..一直用碧咸既長傳..佢的確係準.
久而久之變左種依賴...但始終碧咸都會有退下來的一日..
未必再可以搵番一個長傳咁好既人..

[ Last edited by babo on 2006-6-23 at 05:30 PM ]
好普通的曼聯迷~_~

Originally posted by kuru at 2006-6-23 05:15 PM:

唔係呀,佢係話唔出碧咸都唔見得英格蘭一定有問題。

出碧咸:英格蘭打好多長波,不斷兩翼傳中,打法單調亦引致對手易於防範,久攻不下,只能靠運氣+高治既神來之筆取得入球,而傳中多也直接增加碧咸成功取得助攻的機會。

唔出碧咸:英格蘭打法改變,變成較少傳中,更多地面組織,但效果如何則唔知喇。

睇你點睇既姐,話唔定唔出碧咸英格蘭踢得仲好,但又有可能踢得更差。

大家都係講大家意見姐,末試過大家都唔知。
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-6-23 05:27 PM:

唔係呀,佢係話唔出碧咸都唔見得...
"睇你點睇既姐,話唔定唔出碧咸英格蘭踢得仲好,但又有可能踢得更差。"
tautology~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 謝拉特同碧咸炒大鑊??

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。