<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 謝拉特同碧咸炒大鑊??
返回列表 回復 發帖
Originally posted by abc123aa at 2006-6-24 03:56 AM:

我都同意
碧咸講過會以隊伍為主,所以有時碧咸唔會夾硬斬埋去,佢覺得有機會先會斬埋去

我就唔信佢地會反面...........
最慘碧咸無時無刻都覺得有機會,只要自己站在右輔位的話。哈哈!!
我愛長澤
經過3場比賽,我看到一D野
1.高治質素平庸,浪費不少機會,頭頂唔準,腳踢功夫更似一個後防多個前鋒,入果球波都系噤住人先頂到,名乎其實只有身高,佢根本冇能力善用傳中,建議用謝拉特移前,用贊拿斯或卡域克取代謝拉特
2.碧咸,老實講句,我唔鐘意佢,而呢幾場佢系表現到佢(應有既野)---精準高空傳中,但係咪太多???一定系,見5、6個對方球員或以在禁區佈防,你重斬入去.........實在有點兒自視過高,當人地佈防水造既,我情願你直片粒波去龍到搏執雞好過,重有,短傳、地波都可以做到助攻,唔知點解佢系要用高波,斬左幾次效果未乎理想重要斬,又唔肯入楔,成日企係右路,冇左加利仔支援更加比亨利更隱形,未免太共式化,另外~~~大家覺唔覺得碧咸射球系用左斬波或射罰球既方法去處理呢???所以佢射D波都幾核特@@
3.加歷查唔系唔識助攻,點解剩系要佢防守,唔參與助攻,難道只有加利仔才匹佩分擔支援碧咸???

今屆england咪又系同以往一樣海鮮,唔改善以上幾點根本冇可能拎冠軍,好失望~!!!
當然以上只系我個人想法,england fans或碧咸狂迷唔認同咪算囉

[ Last edited by ABCstopper on 2006-6-24 at 11:20 AM ]
Originally posted by ABCstopper at 2006-6-24 11:14 AM:
經過3場比賽,我看到一D野
1.高治質素...
3.加歷查唔系唔識助攻,點解剩系要佢防守,唔參與助攻,難道只有加利仔才匹佩分擔支援碧咸???

其實,加歷查真係唔識助攻架,佢d腳法同一個業餘球員真係冇乜分別,講真。助攻仲弱過史米。
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-6-24 11:17:

3.加歷查唔系唔識助攻,...
唔可能唔識,極其量只能說助攻力冇加利仔咁好,加利仔好好腳法?冇壓力控失波,盤波脫腳,解圍大撻我都睇唔少

[ Last edited by ABCstopper on 2006-6-24 at 11:24 AM ]
Originally posted by ABCstopper at 2006-6-24 11:22 AM:

唔可能唔識,極其量只能說助攻力冇加...
加歷查仲衰......連推個波都成日推出界......雖然加利仔腳法唔好,但可惜加歷查腳法更差。哈哈!!
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-6-24 11:13 AM:

最慘碧咸無時無刻都覺得有機會,只要自己站在右輔位的話。哈哈!!
謝拉特其實好慘架, 而家屈左去打防中大部分時間都係跑黎跑去做攔截, 我諗佢都係想係攻緊既時候可以係中間用下波啫. 其實碧咸成日太多係右邊三四十碼就斬埋去, 個人認為可以用多d中間短傳攞多d空位先再斬效果會好d.
Originally posted by Kian76 at 2006-6-23 05:27 PM:

唔係呀,佢係話唔出碧咸都唔見得...
其實英格蘭唔打長轉波 打地面都好難對巴西,阿根廷..etc
長轉波係英格蘭一種特色la, 每隊打法都有佢既特色
希望gerrard 同beckham 和好la
碧咸既長傳-.-講到真係要睇皇馬先知~其實佢地既戰術唔係長傳咁簡單~
謝拉特  林柏特  JOE COLE 朗尼呢D巳經係做短傳同地面進攻~
碧咸既長傳有咩用??拉開後衛  控制節奏  直接斬入禁區制做機會~
轉邊再比佢地做組織~但好明顯上面呢四個做唔到~
其實係佢地配合唔到碧咸既長傳波~
~英倫如果叫佢局攻既話~佢地係唔多得~
但好多時打到平手既時侯~永遠都係靠碧咸既靈光一現先入到波~
如果佢地真係表現好既話~駛唔駛下下靠碧咸呢??
碧咸係英倫隊中最冷靜果個黎~
我唔覺得謝拉特林柏佢地係世盃有好表演出黎~
因為我之前都講過~佢地既國際賽經驗唔夠~
而家比我講中左~

五十碼準既長傳反攻快???定係一個人跑五十碼快呀拿??
我的心曾經為你打開過~只是你扮作看不見~
Originally posted by andy020290 at 2006-6-24 02:35 PM:
碧咸既長傳-.-講到真係要睇皇馬先知~...
最可惜碧咸做到既謝拉特、林柏特就算做得唔夠好都一樣係強項之一(長傳),但謝拉特、林柏特做到既,碧咸又末必做得到,但最最最最重要係,碧咸好似被杯葛中。呢個係最大問題。
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-6-24 02:39 PM:

最可惜碧咸做到既謝拉特、林柏特就...
呢個問題我都覺得係~佢地有時都好似專特唔比波碧咸咁~
咁樣既英倫~真係會8強止步~
我的心曾經為你打開過~只是你扮作看不見~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 謝拉特同碧咸炒大鑊??

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。