<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 謝拉特同碧咸炒大鑊??
返回列表 回復 發帖
Originally posted by andy020290 at 2006-6-24 02:45 PM:

呢個問題我都覺得係~佢地有時都好似專特唔比波碧咸咁~
咁樣既英倫~真係會8強止步~
就好似當年巴迪高被阿根廷年輕一代(基斯普、艾美達等人)杯葛一樣。而家到基斯普、森美爾等人被年輕一代杯葛番。哈哈!!
我愛長澤
Originally posted by andy020290 at 2006-6-24 02:35 PM:
碧咸既長傳-.-講到真係要睇皇馬先知~...
其實一隊波進攻邊可能只係靠一種戰術...
艾歷臣應該係諗住長傳同地面進攻並用...
點知適合踢地面ge中場雙特踢得鬼咁沉...無乜表現下...
奧雲、朗尼又無乜態...J.cole又表現飄忽
碧咸ge長傳先好似佔左大部分攻勢來源咁je...
26FUN頭號周麗淇FANS
祖雲達斯多年忠實球迷
打法勁似恩沙基,球場上ge通天老棺!! @@
既然謝拉特  林柏特  JOE COLE 朗尼唔識接碧咸D長傳,只有兩個方法可用,
1.放棄謝拉特  林柏特  JOE COLE 朗尼
2.少數服多數去放棄碧咸,攻守由以上4人發動,全力以地攻擊

講真,鬼唔知碧咸長傳有助反擊速度咩,但而家系冇人佩合到喎,即系碧咸果套已唔work,一系佢多用短傳囉,一味用高波,由碧咸做攻勢主角根本冇好結果,完
沒owen 英國前鋒係唔係會沒甘勁
艾歷臣願意棄用碧咸 24 June, 2006 06:35 +0800

英格蘭領隊艾歷臣重申如果碧咸無甚表現,他隨時準備棄用這名皇馬球星。

自2001年艾歷臣執掌後,31歲的碧咸於所有錦標賽比賽中上陣。不過艾歷臣說:「我曾在之前棄用過碧咸,如果他無表現我會再次考慮。」

「他並沒有因隊長身分而得到任何特權。」

他續道:「他在餐桌上、隊巴上、訓練及比賽中待遇和所有球員都一樣。如果事情不對勁的話,我願意作出改變。」

碧咸狀態未達巔峰,對瑞典一仗中讓柯碧克頂入一球中他要負上責任。不過他在記招上未有作出回應:「我們打入16強,而且信心十足。對於自己的狀態,我不會自評,這是你們的工作。」

碧咸隨時做左艾歷臣ge代罪羔羊....
26FUN頭號周麗淇FANS
祖雲達斯多年忠實球迷
打法勁似恩沙基,球場上ge通天老棺!! @@
甘點好
Originally posted by MaxFigo at 2006-6-24 15:06:
艾歷臣願意棄用碧咸 24 June, 2006 06...
都好既,試下新野尋求突破都好既
會好魚。哈哈!!
我愛長澤
睇左呢個post咁耐,真係忍唔住要出聲......

老實講, beckham踢法不嬲都係咁, 冇改變過
點解gerrard而家先黎出聲呢???
唔通beckham而家先大部份時間長傳斬波??

每個人有唔同長處,
beckham要發揮的就是他的斬波,
至於地面組織, 就主要靠其他人了
唔通beckham在陣就等於戰術一定要用高波?
其他球員就唔可以發揮短傳入滲??

攻唔入絕對唔可以乃晒一個人
而家似負都將責任全歸於beckham了
現事實上,足球是打整體,難道以前曼聯和現在皇馬全都長傳急攻咩?

正於beckham自己所講, 他係配合戰術需要
倚乃beckham傳中的戰術, 明顯是艾力臣的主意
艾力臣理想的傳中戰術係beckham傳中俾crouch頂波,
但可惜到現時為止, 唔算失敗, 但亦講唔上成功

我夠膽講, 如果棄beckham用lennon, England肯定死得仲快!!!
冇精神支柱不在話下, lennon靠佢自己+ 加歷查 "助攻", 睇下出到幾多次波囉 OR 做到幾多次小組入滲

成日話lennon幫beckham拉空位斬波, 咁唔通beckham就冇拉空位俾lennon落底咩?
邊可以咁計架...  呢d叫做互相合作je
簡直多餘!

要讓各球員配合起來, 是領隊的工作
Originally posted by lovesa123456 at 2006-6-24 03:28 PM:
睇左呢個post咁耐,真係忍唔住要出聲.....
有道理
何況now 掉走beckham 士氣可能會低落
beckham 98,02,加今年(last 一年) 佢今年最好ga la 成熟左
如果沒beckham 英格蘭會點呢...
領隊要做野la 令到隊team 回復返士氣   
owen 傷左 ronney既 performance 沒到水準
再係甘16 強收工la
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 謝拉特同碧咸炒大鑊??

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。