<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 謝拉特同碧咸炒大鑊??
返回列表 回復 發帖
Originally posted by iad at 2006-6-24 03:43 PM:

有道理
何況now 掉走beckham 士...
但事實証明過,掉走球隊眼中釘,球隊成績會突飛猛進,睇下羅馬就知,掉走左卡斯辛奴,立即11連勝。哈哈!!
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-6-24 03:46 PM:

但事實証明過,掉走球隊眼中釘,球隊成績會突飛猛進,睇下羅馬就知,掉走左卡斯辛奴,立即11連勝。哈哈!!
如果艾歷臣應為掉走beckham  英格蘭突飛猛進 go ahead
例子歸回例子 沒左owen beckham, 仲要少多一個
好難ga wo , 仲有一日la 要諗清楚a
Originally posted by iad at 2006-6-24 03:52 PM:

如果艾歷臣應為掉走beckham  英格蘭突飛猛進 go ahead
例子歸回例子 沒左owen beckham, 仲要少多一個
好難ga wo , 仲有一日la 要諗清楚a
卡域克佢地都冇乜點踢。
我愛長澤
不如比beckham仔踢多一埸先再決定la
Originally posted by iad at 2006-6-24 03:55 PM:
不如比beckham仔踢多一埸先再決定la
呢個要問艾歷臣同班隊友喇。我答唔倒你。
我愛長澤
Originally posted by Kian76 at 2006-6-24 03:46 PM:

根本無人話過碧咸係球隊ge眼中釘.....
26FUN頭號周麗淇FANS
祖雲達斯多年忠實球迷
打法勁似恩沙基,球場上ge通天老棺!! @@
我訓la 我住係美國西岸 聽日要睇波
希望我地祝福英格蘭順順利利打好埸波la
加油..大家
Originally posted by iad at 2006-6-24 03:58 PM:
我訓la 我住係美國西岸 聽日要睇波
希望我地祝福英格蘭順順利利打好埸波la
加油..大家
88。我會咀咒佢地,因為佢地係意大利既威脅。哈哈!!
我愛長澤
我英國/意大利都喜歡
巴西返企la~
睇左呢個post咁耐,真係忍唔住要出聲......

老實講, beckham踢法不嬲都係咁, 冇改變過
點解gerrard而家先黎出聲呢???
唔通beckham而家先大部份時間長傳斬波??
老實講, 就係因為英格蘭咁既踢法令佢不足以係大賽中與其他強隊爭一日之長短. 回想上幾次分別係wc同euro面對巴西同葡萄牙, 英格蘭中場好明顯係控球方面輸哂, 所以就算嬴一兩球都好最後都要輸番, 証明英格蘭想捧盃既話唔可以再沿用舊有的中場打法. 以前就話中場無人至要靠碧咸長傳, 但而家中場人才鼎盛, 連左路中場問題都解決埋.不妨可以試多一點變化.
每個人有唔同長處,
beckham要發揮的就是他的斬波,
至於地面組織, 就主要靠其他人了
唔通beckham在陣就等於戰術一定要用高波?
其他球員就唔可以發揮短傳入滲??
老實講又唔認同, 如果中場線一放波比右路碧咸就即刻斬埋去既話又點做短傳組織? 睇番其他用短傳用得較好既球隊如阿根廷每每可以一個攻勢猜成十幾廿腳, 左猜右,右猜左, 唔可以話打右路既就大腳傳, 其他短傳就其他人做. 如果咁樣打法同打街場無分別.
攻唔入絕對唔可以乃晒一個人
而家似負都將責任全歸於beckham了
現事實上,足球是打整體,難道以前曼聯和現在皇馬全都長傳急攻咩?
從泰利同謝拉特分別對碧咸既批評似乎係碧咸係隊中漸漸被孤立.
正於beckham自己所講, 他係配合戰術需要
倚乃beckham傳中的戰術, 明顯是艾力臣的主意
艾力臣理想的傳中戰術係beckham傳中俾crouch頂波,
但可惜到現時為止, 唔算失敗, 但亦講唔上成功
唉, 而家艾力臣開始轉口風, 死味! 好似想搵碧咸做待罪羔羊.
我夠膽講, 如果棄beckham用lennon, England肯定死得仲快!!!
冇精神支柱不在話下, lennon靠佢自己+ 加歷查 "助攻", 睇下出到幾多次波囉 OR 做到幾多次小組入滲
其實碧咸+加歷查效果都唔理想, 話唔定lennon係度唔駛加歷查成日後上助攻出醜..況且效果果真係未知, 或者理想也說不定.
成日話lennon幫beckham拉空位斬波, 咁唔通beckham就冇拉空位俾lennon落底咩?
邊可以咁計架...  呢d叫做互相合作je
簡直多餘!
但係lennon可以係右路過到波係事實, 有左佢之後碧咸斬波斬得幾舒服, 唔似得lennon未入黎之前碧咸下下監硬斬,結果下下省中對方球員個身上面. 講呢樣野只不過係想講番lennon係球隊起到既作用.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 謝拉特同碧咸炒大鑊??

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。