<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 一[酒]聊知~加FUN題-----你最中意的啤酒~
返回列表 回復 發帖
Originally posted by lauric318 at 2006-7-7 08:56 PM:
嘉士伯 -- 舅父係嘉士伯公司做, 有 free beer 飲
咁好?
日日放工拎一盤返屋企飲呀?
定去某0的吧先有得飲?
想問0下大家會唔會係打邊爐度隊啤酒?
我就唔會,打邊爐通常都係幾錢幾錢任食
飲埋啤酒,個胃仲邊夠位擺食物呢?
Originally posted by troublehk at 2006-7-8 17:25:
想問0下大家會唔會係打邊爐度隊啤酒?
我就唔會,打邊爐通常都係幾錢幾錢任食
飲埋啤酒,個胃仲邊夠位擺食物呢?
幾錢幾錢任食嗰d都唔好食咖喎................
Originally posted by BOYDWAN at 2006-7-8 05:49 PM:

幾錢幾錢任食嗰d都唔好食咖喎................
咁又唔一定ge
不過有時飲啤酒唔係追求佢既好味!而係個感覺。
好似如果我踢完波同班波友去大排檔食飯一定係飲生力!
去酒吧吹水就飲嘉士伯!
同老豆睇波就飲青島!
Originally posted by 自由神 at 2006-7-8 06:34 PM:

咁又唔一定ge
不過有時飲啤酒唔...
Originally posted by gn00987333 at 2006-7-8 06:42 PM:

喂喂......咩意思先!
Originally posted by 自由神 at 2006-7-8 21:05:

喂喂......咩意思先!
讚你啩.................
Foster 幾好
味濃得黎又唔太苦, 不過又唔係度度有
如果無, 我都係會飲番比較味淡d既san miguel
Originally posted by clkgtr at 2006-7-8 09:20 PM:
Foster 幾好
味濃得黎又唔太苦, 不過又唔係度度有
如果無, 我都係會飲番比較味淡d既san miguel
係呀! 好多謝呢位brother提醒.........
我自從搬左入沙田住之後, 5年前, 我屋企個雪櫃, 一定有foster... 因為味道唔錯, 夠味, 而且根據罐裝beer計, 比其他330ml罐裝啤酒大罐d, 好似365ml or 355ml.
但最近呢兩年, 唔知點解唔記得左foster 呢個好朋友.
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
Originally posted by hamsubboy at 2006-7-9 12:07 AM:

係呀! 好多謝呢位brother提醒.......
Foster的確唔錯
好岩d飲啤酒初哥, 又香又濃但係唔算苦, 我第一次飲啤酒都係飲佢

之後, d人話heineken正, 我試過之後, 苦到我仆街

之後如果無foster同san miguel的話, 我會飲carling
因為我覺得carling完全無味, 淨係得苦味, 好似飲sparkling water咁

[ Last edited by clkgtr on 2006-7-9 at 02:52 AM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 一[酒]聊知~加FUN題-----你最中意的啤酒~

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。