<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 攝影樂園 » [自拍] 20060722 TVB 兒童節 活動@新都城 [B +]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by clkgtr at 2006-7-22 11:50 PM:

咁咪K既數字越大, d相越黃囉

佢用咗細D 既K數去影,[5000k]所以張相黃咗.......咁我頭先係 +大K數 定 -小K數 令張相变正常呢???
Originally posted by d228216 at 2006-7-23 12:04 AM:

佢用咗細D 既K數去影,[5000k]所以張相黃咗.......咁我頭先係 +大K數 定 -小K數 令張相变正常呢???
你幫佢較完果張相都係用jpg黎較, 我諗都應該唔可以用 K value去較

不過, 我反而覺得係張相既顏色問題(偏綠色), 唔關WB事
可能有其他顏色既光射左落去
我只懂AUTO WB.....真失禮
用 ACD SEE 推過, 咁又點 ???  各位高人請指點 !!!

[ Last edited by 2210777 on 2006-7-23 at 12:30 AM ]

1555 x 2323 PIXEL下載

https://ibb.co/XLHS56r
Originally posted by clkgtr at 2006-7-22 11:44 PM:
唔同K值, 嚮太陽光之下影
[center]4000K →  我改   →   4500K   →   5000K[/center]
http://www.26fun.com/bbs/attachm ... 5&checkid=8f4fc

[ Last edited by d228216 on 2006-7-23 at 12:46 AM ]

359 x 539 PIXEL下載

4000K copy.jpg

4000K copy.jpg (101 KB)
359 x 539 PIXEL下載

Originally posted by clkgtr at 2006-7-22 11:44 PM:
唔同K值, 嚮太陽光之下影
乜d變色相到咁多人download既
[center]原來    →     ACDsee改    →     我改[/center]http://www.26fun.com/bbs/attachm ... 3&checkid=70534

好好多, 但可再推勁D.

[ Last edited by d228216 on 2006-7-23 at 12:51 AM ]
Originally posted by clkgtr at 2006-7-23 12:48 AM:

乜d變色相到咁多人download既
以為玩透視
Originally posted by d228216 at 2006-7-23 12:52 AM:

以為玩透視
支4.0小鋼炮比番AA喇喎
Originally posted by clkgtr at 2006-7-23 12:55 AM:

支4.0小鋼炮比番AA喇喎
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 攝影樂園 » [自拍] 20060722 TVB 兒童節 活動@新都城 [B +]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。