<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【飲食區】 » [轉貼]出前一丁煮法唔同既煮法!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by hold_find at 2006-7-22 09:35 PM:
出前一丁是一款公認不錯的即食麵,這...
6. 最懶既煮法
倒夠適量既水, 然後落麵落粉落麻油, 開個微波爐"叮"3分鐘
聽到微波爐出聲, 攞番碗麵出黎就食得
Originally posted by s20021601 at 2006-7-23 01:51 AM:
上面有一個人話可以用微波爐叮...可唔可以大約講下點整呀....我呢d懶人都想試
我識啊
不過好難講架波
每個人屋企個微波爐都唔同
都知會唔會你個個微波爐要用其他方法or時間架
Originally posted by gn00987333 at 2006-7-23 04:41 AM:

我識啊
不過好難講架波
每個人屋企個微波爐都唔同
都知會唔會你個個微波爐要用其他方法or時間架
我諗唔會有微波爐要入password或者要用法術先開到掛
this is good stuff! a few sounds werid but worth a try loL~!~!
"The only thing that goes with the flow is a dead fish"
Originally posted by wind69 at 2006-7-23 03:12 AM:

方法5唔駛過冷河,個味粉加埋麵餅...
一定要試吓先
Originally posted by cgdmzlam at 2006-7-22 09:48 PM:
直接拆開就食
都ok嫁
我都幾中意咁食
好翠~~~~~~
出前一丁吾系好脆啫
Originally posted by clkgtr at 2006-7-23 04:29 AM:

6. 最懶既煮法
倒夠適量既水, 然後落麵落粉落麻油, 開個微波爐"叮"3分鐘
聽到微波爐出聲, 攞番碗麵出黎就食得
我都係用微波爐"叮"~
不過方法有少少唔同~

倒夠適量既水, 然後落麵, 開個微波爐"叮"3分鐘
聽到微波爐出聲, 攞番碗麵出黎落粉落麻油,再攞蓋cup住一分鐘到就食得!
Originally posted by 10michaelowen at 2006-7-22 09:37 PM:
講開出前一丁~
我今日都食左兩個~
我用微波爐丁黎先~
丁??唔係呀!
用金寶忌廉湯做湯底煮黎食都好好食~

先煮開個面餅,過冷河,再煮個湯放番個面落去,滾起食得!!!
@@!

其他牌子得唔得!!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【飲食區】 » [轉貼]出前一丁煮法唔同既煮法!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。