<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【飲食區】 » 回憶:凶狠飲酒記 (大家講下你係点開始落吧飲酒)
返回列表 回復 發帖

回憶:凶狠飲酒記 (大家講下你係点開始落吧飲酒)

回想起當初落酒吧飲酒,由十幾人一齊係大圍嘅"水之音","夜光杯"(已經執左.)開始~~

一路轉場玩,試新場~~跟住去到尖沙咀嘅"伯金信","老地方","伶居"(又執埋.)扎根~~

一期Disco大行其道,"YoYo(第五街)","浦東"等等尖東disco幾乎一個禮拜落幾晚.......,

"再黎回流去太子"英超聯","金銀島"~等等~

日子唔係話長~大概3,4年之間嘅事,當中都有空白期~~最瘋狂一星期落4晚吧....飲到五顏六色~

係大圍時,成班飲到無譜~剛剛出黎玩嘛,唔衰得!! 一人至少飲佢一打半,又鐘意溝酒飲,"sub仔+喜力","sting+阿伯"(嗰時好似未有diamond black)........

真係溝得都溝,之後就玩埋"膽搏膽"~~呢個遊戲通常係我地,係酒吧飲完,但係又未想返屋企時,由一個光頭仔帶起玩,(呢個光頭仔,係我飲酒經歷裡面,一齊分享得最多,最重要嘅兄弟!)

個遊戲嘅目的,唔需要多講,一句到尾 !! "快醉快D返屋企",玩法就係去7仔買~啤酒(喜力,阿伯,生力,青島),紅/白酒,烈酒(竹葉青,五加皮,孖蒸,三蛇酒,蜂巢威士忌...),一人一隻杯,你倒杯我飲,我倒杯你飲~溝到杯野好似"強水"咁嘅味........

通常兩,三round就全部係公園訓著晒 !!諗起都癲 !! *不過要注意嘅係........當初係想快d飲夠,快D心安理得返歸,不過次次都"死"左係街~~所以呢個game轉左形式,一路咁玩落去.....

變左做為左,"出黎玩呢個game,而出黎玩."(呢個就係我地落吧嘅空白期.),慢慢一傳十,十傳百,到最旺盛時差不多17,8人玩,有男有女,每次都死傷慘重,最誇張係試過十幾個男仔,一人夾$100,去7仔買晒酒,上面提過嘅酒,全部有買 !! 全部飲清光 !! 呢段時間,大概半年左右吧~~我試過同光頭仔單挑玩呢個game,之後我就入左醫院,佢就係藍田巴士站暈左(我地係馬鞍山玩..)~

都可以話因呢件事,我地有點經歷了..........長大了... ...
我同光頭仔友情就更進一步,發生更多飲酒浦吧嘅趣
現在才會懂得細細品嘗手上的一杯酒...酒醉的痛苦太難受了...那會再跟自己過不去...
18,19歲時以為喝得凶就是面子,偏偏就不知道是酒吧小姐的陰謀
現在兩,三杯威士忌也可嘆上一個晚上了

跟年成日同高層見客,就開始了学調酒同品嘗名酒

大家講下你係点開始落吧飲酒
+3
呢個post似港男岩多d, 不如move過去?
多謝支持娛樂滿紛
小弟既第一次就係
表哥佢地帶我去既
我仲記得果晚我地去左好多陀地方去食野  玩
令到我終身難忘!!
一晚間去2間不同既酒吧
一間消夜店 食蟹粥
一間小食鋪食風味小食
果晚大家一共8~9人度
飲左50幾枝大樽既啤酒
哈哈
我自己都飲左7支半
呵呵~~~~~~~~~~~~~~~
果次我無嘔到
因為氣氛好好
玩到3點幾先返屋企~~~~~~~
呵呵~~~~~~~~~~~~~~~~~~
我乖仔來架,未落過吧飲酒
自從去過酒吧之後, 其實我成日都有問題想問:
1) 1打啤酒都要成$400幾蚊, 你地咁飲法要幾錢埋單呢?
2) 晚晚都咁飲, 份糧夠頂咩?
3) 個個醉曬....邊個埋單?
Originally posted by hold_find at 2006-7-23 12:38 PM:
我乖仔來架,未落過吧飲酒
咪講笑啦!
我第一次落吧係八年前既world cup final
Originally posted by 自由神 at 2006-7-23 12:52 PM:

咪講笑啦!
我第一次落吧係八年前既world cup final
真架,我對world cup都冇乜興趣
Originally posted by hold_find at 2006-7-23 12:56 PM:

真架,我對world cup都冇乜興趣
可惜我唔知你男定女!
如果你係男而唔飲酒就...........好似有D怪怪的!
同一大班friend吹水唔飲既話,硬係差D野咁!
Originally posted by 自由神 at 2006-7-23 01:29 PM:

可惜我唔知你男定女!
如果你係男而唔飲酒就...........好似有D怪怪的!
同一大班friend吹水唔飲既話,硬係差D野咁!
我係男,其實一D都唔怪,我乖仔嘛
我地去就其中一人買單
都已經講定左邊個請嫁啦!
唔係成晚得一條友萬歲~!除非佢好有錢!
我地通常唔會夾份出
好跌失人情
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【飲食區】 » 回憶:凶狠飲酒記 (大家講下你係点開始落吧飲酒)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。