<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 【籃子組】討論,街場三打三
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 76 at 2006-7-25 04:05 PM:
3打3 好難打.....

我係d fd 最高果個....不過都無6呎.......加上無彈力....

人地有個高佬.......又唔理3秒......佢係籃底拎波...我已經輸一球...完全無計.....
3 on 3無人計ga

防高佬唯有响佢攞波前攞半邊身用手「樣」到佢隊友選擇交被另一位隊員(講低位),已經攞到波就沉低腰,頂住唔好再讓位佢轉身。

其實對高佬呢,進攻就係最好嘅防守,進攻時盡量把握好d機會,唔好「浪射」,將對方嘅進攻機會減少就贏面大好多(阿媽係女人論
Originally posted by toro at 2006-7-25 04:25 PM:

3 on 3無人計ga

防高佬唯...
不過人地吊有波入去....我179cm...手又短......好難防 = =
有陣時....我同人鬥力....重心係晒下身...跳唔到
Originally posted by 76 at 2006-7-25 04:43 PM:

不過人地吊有波入去....我179cm...手又短......好難防 = =
同埋有時我用手fing....人地會用手推開我隻手 = =
Originally posted by 76 at 2006-7-25 04:43 PM:

唔…唔夠人高呢,就試下令佢起唔到跳,一齊無得跳,「樣」手其實係「樣」比傳嗰個睇,唔「樣」人哋實吊,「樣」得好佢就唔會吊得咁易,仲有,你有半邊出左嚟,佢一傳你可以捐出嚟攔截
Originally posted by 76 at 2006-7-25 04:45 PM:

同埋有時我用手fing....人地會用手推開我隻手 = =
佢係有權咁做…但你亦有權繼續「樣」,佢推開你咪即係你防礙到佢囉,死都繼續呀
thz....不過幾前年打校隊d人...又教我一隻腳揖係人地2隻腳中間...一隻手fing...一隻手頂著人...但我覺得無咩用......都係比人拎到波.....比人轉到身...

閣下點see?
Originally posted by 76 at 2006-7-25 05:02 PM:
thz....不過幾前年打校隊d人...又教我...
係正路,但記住呢個係人哋攞波前嘅動作,如果人哋攞到波,記得唔好再讓半邊身,用番全個人頂佢,唔係人哋就會食住你半邊身轉ga喇
Originally posted by toro at 2006-7-25 05:08 PM:

係正路,但記住呢個係人哋攞波前嘅動作,如果人哋攞到波,記得唔好再讓半邊身,用番全個人頂佢,唔係人哋就會食住你半邊身轉ga喇
thz thz....gum hand checking 係咩lei????

唔該晒
Originally posted by 76 at 2006-7-25 05:40 PM:

thz thz....gum hand checking 係咩lei????

唔該晒
防手時用手肘「店」住對方,但家下籃底以外正式比賽好似唔可以用,街波有d人照用
Originally posted by toro at 2006-7-25 05:55 PM:

防手時用手肘「店」住對方,但家下籃底以外正式比賽好似唔可以用,街波有d人照用
手肘頂人????.............

只可以係3秒區用?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 【籃子組】討論,街場三打三

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。