<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » 有冇人養過魚
返回列表 回復 發帖
Originally posted by queenly at 2006-7-28 07:14 PM:

未必, 換得太多條魚分分鐘會即死

change per month will be fine already?
"感覺非常好"

Target : 1000 fun !
Originally posted by zz1988 at 2006-7-29 12:33 AM:

change per month will be fine already?
per week 就差唔多
Originally posted by loklok117 at 2006-7-29 12:31 AM:

我唔係想咩佢
不過唔睇清楚亂回應
我就一定
SORRY

養紅龍, 係咪要攞牌 ?
Originally posted by 三一 at 2006-7-29 00:41:

養紅龍, 係咪要攞牌 ?
YES
Originally posted by loklok117 at 2006-7-28 23:46:

珊瑚缸...??
咸小定淡水ar
有咩魚先
一定係海水(即咸水)先可以養倒珊瑚,而魚就係一啲比較小型唔會大過兩吋既魚種,因為缸太細既原故‧‧‧‧‧
珊瑚缸既難度就係,你必需經過幾個月既穩定期先可以養倒魚,否則無論你加入邊種魚都會因為白點而死,所以係開缸初期要忍住唔買得魚,到進入穩定期之後,加入既魚就會非常之好養,而且因為係用純水既關係,所以可以一次過換七八十個巴仙既水都無問題‧‧‧‧‧
淡水我都養過,其實都好鍾意,但始終都覺得唔及海水魚,所以將個原本用黎養淡水魚既缸仔鑽窿改裝再養珊瑚同魚‧‧‧‧‧
鵝是一只芒黐黐‧‧‧‧‧
Originally posted by 衰貓 at 2006-7-29 02:12:

一定係海水(即咸水)先可以養倒...

淡水魚既缸仔鑽窿改裝
點養ar?未漏哂水
Originally posted by loklok117 at 2006-7-29 19:38:

淡水魚既缸仔鑽窿改裝
點養ar?未漏哂水
哦,唔會唔會,鑽窿加個牙咀再落玻璃膠,跟住搵多個玻璃缸仔自己加兩塊玻璃整個過濾缸,咁就可以黎料加喇,俾兩張相你睇睇‧‧‧‧‧

Originally posted by 衰貓 at 2006-7-29 20:39:

哦,唔會唔會,鑽窿加個牙咀再落玻璃膠,跟住搵多個玻璃缸仔自己加兩塊玻璃整個過濾缸,咁就可以黎料加喇,俾兩張相你睇睇‧‧‧‧‧
thx你先
不過你咸水魚既工具結構....
我都係唔明同唔識sorry

d相你ka
個缸個過濾好似唔錯woo
Originally posted by loklok117 at 2006-7-29 21:03:

thx你先
不過你咸水魚既工具結構....
我都係唔明同唔識sorry

d相你ka
個缸個過濾好似唔錯woo
呵呵,唔使客氣亦唔使sorry,大家交流下咁啫,你養魚既資歷深過我,不過你養淡水我養咸水咁解啫,結構其實好簡單,如果你見倒實物就會覺得簡單到不得了‧‧‧‧‧
個缸仔係我自己改裝,因為細缸通常都只能用掛濾,而且效用麻麻,我就想試下如果細缸好似大缸咁有個過濾缸既話好唔會好啲呢,結果出黎既效果都幾滿意‧‧‧‧‧
我養緊幾條"非洲王子"....
之前同幾隻蝦仔一齊養..
點知D魚食左隻蝦仲要得番D殼係到-.-
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » 有冇人養過魚

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。