<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » 有冇人養過魚
返回列表 回復 發帖
養魚真的要講經驗, 非一言兩語可盡訴, 看看書, 上上網, 有很多台灣網的內容蠻豐富, search 一下 便找到.
just small goldfish,
Originally posted by 衰貓 at 2006-7-25 05:50 PM:

我諗你唔係好明白做乜要落添...
Bro 你系米養左好耐魚
好似箇專業人士窩
Originally posted by 三一 at 2006-7-25 17:54:

好多人抗拒落野, 擔心俾人呃
個個新手都好難避免俾人呃呢個階段,但依家係網上有多個海水魚既forum,可以俾新人參考參考先落手買嘢,俾人呃既通常都係唔聽話懶醒嗰啲友仔‧‧‧‧‧
Originally posted by JerryLee at 2006-7-25 18:10:

Bro 你系米養左好耐魚
好似箇專業人士窩
好耐就唔係,四五年貨仔,唔算得上係專業人仕,只係好喜歡呢種嗜好,所以有放過時間心機同金錢玩過下咁,靚器材既中型缸有玩過,完全唔靠器材只靠經驗心機既缸仔亦有玩過‧‧‧‧‧
細個阿爸有~ d魚黑色, 唔知係mud魚~
RX-8
11 / 9 / 3 / 1 / 2 / 3 / 5 / 5
以前有養, 怕麻煩冇養了...
Originally posted by 衰貓 at 2006-7-25 05:50 PM:

我諗你唔係好明白做乜要落添...
勁~~
Originally posted by oswalt at  17:09:
我曾經養過
不佔空間又方便
可惜之前停電
魚兒沒氧氣全死了
最好备有小型发电机
要看片,就要回帖,你們的回覆就,是我上傳的動力!!!
養魚要換水好庥煩!!
RX-8
11 / 9 / 3 / 1 / 2 / 3 / 5 / 5
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » 有冇人養過魚

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。