<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » 大蜘蛛
返回列表 回復 發帖
actually spider can help to eat another insects in yr house, so it is not as bad as u think..
花花绿绿个d通常系剧毒架
要看片,就要回帖,你們的回覆就,是我上傳的動力!!!
Originally posted by tangjohntang at 2006-7-26 09:00:
花花绿绿个d通常系剧毒架
嗯,顏色越鮮豔的越要注意呢
Originally posted by oswalt at 2006-7-26 06:14 PM:

嗯,顏色越鮮豔的越要注意呢
呢個是實話,仲有道理!
我有養ga
不過唔係出面買
係屋企自己捉

蜘蛛一般是益蟲
因為佢真係會幫你食哂d小昆蟲(特別係網蜘)
不過,凡事都有例外
正如社會中一定有d人有暴力傾向
如黑寡婦咁,係會主動攻擊其他生物(但係未必會食左佢,純粹殺左佢,吹漲)

一般呢~
網珠唔會主動攻擊人,佢地會好乖咁留係個網度
所以只要唔影響到你,你唔使整走佢(例如好長腳,但係好幼哥d)
而我地係都市見到ge,有一種叫跳蛛(有一種叫老虎仔,如果唔睇條尾,佢似隻蟹)
跳蛛一般唔會攻擊人,但係你搞佢,佢唔會逃走仲會同你對抗,所以小心
佢地都係益蟲,佢地ge獵食能力好強,可以幫你食哂飛飛下d蚊

至於有一種就平時比較少見
我都唔記得叫咩
但係就係哥種全身有毛,d腳好粗,尾巴好圓的
呢種通常有毒
正如之前人地講左
佢d毛可以令到你眼盲(入眼的話)
皮膚發炎(刺入皮膚的話)
窒息(入鼻的話)

特別主意,正常蜘蛛係尾放絲
而呢類,有部分可以口中放絲,射到對眼就大件事,故見到佢一定要小心~
我住外國,好多呢d野, 無計架喇,見步行步
Originally posted by 76 at 2006-7-25 03:47 PM:
屋企無lei d 野1...kakaa
我都冇~ 好彩~
RX-8
11 / 9 / 3 / 1 / 2 / 3 / 5 / 5
我屋企實無呢d- -如果成日有我爆左耳膜...(因為在下家姐驚昆蟲..一d到就嗌)
Originally posted by emprize at 2006-7-26 07:39 PM:
我住外國,好多呢d野, 無計架喇,見步行步
我都住係外國
屋企周圍有無限隻蜘蛛係度=.=
Originally posted by sakura310 at 2006-7-26 07:48 PM:

我都住係外國
屋企周圍有無限隻蜘蛛係度=.=
木屋????
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » 大蜘蛛

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。