<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【飲食區】 » 美味可口的叉燒飯
返回列表 回復 發帖

美味可口的叉燒飯

二十多年前,我的祖父帶我到沙田臨屋區吃過的叉燒飯,白飯水份含量恰到好處,叉燒肥瘦適中,秘製豉油美味可口稱得上濃淡得宜,那份感覺我至今仍難以忘懷。可是,滄海桑田,祖父已經仙遊,沙田臨屋區也不復見,那種美味的叉燒飯自然......。

那請問大家可曾吃過美味可口的叉燒飯呢?在哪兒可以吃到?
黃埔花園的蔡攔美食坊,廚神叉燒飯及燒火雞翼十分正
而家o個D叉燒飯 一係就瘦到唔想咬落去,一係就肥到好似肥豬肉咁!
我都好想食番一D肥瘦適中既叉燒飯!
九龍城街市~太子道都有一間
以前叉燒係我至愛

而家d叉燒
一係染色
一係無肉
難食到爆><
Originally posted by 自由神 at 2006-7-26 02:49 PM:
而家o個D叉燒飯 一係就瘦到唔想咬落去,一係就肥到好似肥豬肉咁!
我都好想食番一D肥瘦適中既叉燒飯!
而家真係好難搵到d肥瘦剛剛好既叉燒
Originally posted by clkgtr at 2006-7-26 03:55 PM:

而家真係好難搵到d肥瘦剛剛好既叉燒
其實要求唔高既話美心快餐既叉燒已經可以接受
依家d叉燒真係唔係咁好食,況且食得多又無益,我已經無咩食了........
Originally posted by queenly at 2006-7-26 03:58 PM:

我都覺得美心okay~
RX-8
11 / 9 / 3 / 1 / 2 / 3 / 5 / 5
Originally posted by queenly at 2006-7-26 03:58 PM:

不過我反而覺得而家d叉燒, "家家樂"好過"黑心快餐"
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【飲食區】 » 美味可口的叉燒飯

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。