<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【飲食區】 » 有冇人飲過黑牛?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by tangjohntang at 2006-7-27 02:56 PM:

佢先辽概话我一定反击.反击度我会掌握好.

平時d reply就頂多兩三句, 一小人果時就長篇大論
飲過, 不過覺得味道麻麻地, 唔鍾意飲
我寧可飲忌廉溝鮮奶好d
Originally posted by mycomic2005 at 2006-7-27 03:30 PM:
黑牛???听都未听过~

什麼來的??
樓主咪講左囉
可樂溝雪糕
Originally posted by tangjohntang at 2006-7-27 03:38 PM:

我d reply系頂多兩三句与.但与你d r...
Originally posted by tangjohntang at 2006-7-27 03:46 PM:

另外建议你得闲教教你个位iq破产概...
唔知你有無類似d咁認真既reply呢?
我諗就無喇
Originally posted by clkgtr at 2006-7-23 04:52 AM:
d蝦最好用海蝦, 用其中一兩隻蝦剝左d殼同頭之後, 再放入雞湯度煲, 出味

其實雞湯可以唔駛, 買雞肉用雞肶, 起肉,
之後, 用雞骨同蝦殼煲湯, 再加十條八條saffron, 比清雞湯更加鮮味
如果覺得d湯唔夠味就再加多d saffron
(全部都唔駛另外再買, 因為雞肉同蝦係根本需要)

加蓋唔好蓋實, 否則, d飯會唔夠硬同乾身
其實最好同正宗係, 用報紙蓋上去, 因為可以有較好既透氣
(不過........好似唔係幾衛生)
by the way, 你都算係咁, 上一次話完你之後, 而家d reply都唔係全部九唔搭八
嚮度都要讚一下你

另外, 我唔識樓上果位人兄, 而我只係對事唔對人, 你有改進之後我都無話過你
Originally posted by tangjohntang at 2006-7-27 04:18 PM:

得啦,米成日卖花赞花香啦,你d rep温...
Originally posted by tangjohntang at 2006-7-27 04:38 PM:

我没甘得闲理同调查你識唔識樓上果...
"同胞" 就即係 "同胞" 見解特別獨到, 「自己永遠是對的」

唔再講喇
Originally posted by eqhigh at 2006-7-27 05:09 PM:

唔知點解 , 自己整好似差d野咁,我硬係覺得 o係舊式茶餐廳會好 feel d
心理作用
總係覺得自己無整得好似餐廳咁好食
Originally posted by 熱男 at 2006-7-27 05:15 PM:

整多幾次一定可以整到餐廳咁好食既
一定可以
因為可以較到岩自己口味
Originally posted by eqhigh at 2006-7-27 05:16 PM:

自己整d 雪糕又冇咁好食,杯都冇咁靚,仲有就係冇茶餐廳咁熱鬧
雪糕買嫁喇嘛
自己整咁堅
Originally posted by 王晶 at 2006-7-27 05:16 PM:
話時話~就算係塊多士 都好似係出面好食d咁~
多士又唔同...........嚮屋企你唔會用咁多油去炸
一定無餐廳整得咁好
Originally posted by oswalt at 2006-7-27 05:21 PM:
好特別的東西
台灣好像沒看過呢!!
港式茶餐廳飲品
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【飲食區】 » 有冇人飲過黑牛?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。