<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【飲食區】 » 炒飯炒到 d 飯一粒粒識嗎 ?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by sausagehk at 2006-7-28 04:01 AM:

真係得 ???

i suggest u to try once first
Originally posted by JerryLee at 2006-7-28 04:04 AM:

如果系大廚架話 無話唔同架
如果系普通人唔系甘易掌握
難頂既原因係因為要炒好耐, 而唔係話好唔好食
Originally posted by clkgtr at 2006-7-28 04:08 AM:

難頂既原因係因為要炒好耐, 而唔係話好唔好食
agree
it really cost time and fuel
好似越講越亂 !!!

Originally posted by sausagehk at 2006-7-28 04:34 AM:
好似越講越亂 !!!

又唔係好亂o者!只係分開俾多d油同唔好俾咁多油兩種極端
大概都知點炒架啦!一於試左先啦
Originally posted by wind69 at 2006-7-28 06:08 AM:

唔係掛, 比多d油
油浸炒飯呀
Originally posted by wind69 at 2006-7-28 06:08 AM:

好,同意 !!! 試試先 !!!

Originally posted by clkgtr at 2006-7-28 06:29 AM:

唔係掛, 比多d油
油浸炒飯呀
如果d油唔夠熱,d飯太濕身,都唔係無機會發明新菜式
Originally posted by wind69 at 2006-7-28 06:47 AM:

如果d油唔夠熱,d飯太濕身,都唔係無機會發明新菜式
果d叫做油浸白飯呀
Originally posted by byros04 at 2006-7-28 03:30 AM:
倚......點解無人提到要落少少上湯既.....
我平時炒都有加,唔使咁多,炒得好既話炒完都唔怕一舊舊架
如果嫌d炒飯過份乾身,咪可以加番少少少少水或者少少少少上湯濕濕佢黎炒囉
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【飲食區】 » 炒飯炒到 d 飯一粒粒識嗎 ?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。