<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » 有冇人養過了哥?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 熱男 at 2006-7-28 06:19 PM:

了哥個嘴尖..鸚鵡個嘴係彎
甘系米兩種不同種類的鳥
到底點解它們可以模仿人講野
Originally posted by JerryLee at 2006-7-28 06:35 PM:

甘系米兩種不同種類的鳥
到底點解它們可以模仿人講野
因為鸚鵡舌頭既構造大同厚.了哥同烏鴉舌頭細少少都可以講野
不過鷹都有咁既構造.但係又唔識講野

[ Last edited by 熱男 on 2006-7-28 at 07:28 PM ]
看過圖 - 回覆支持 - 多回多貼!!
Originally posted by JerryLee at 2006-7-28 02:48 AM:

我驚它學左D唔應該響大家面前講的東西
咁佢肯定系從妳過度聽來嘅
養了哥都幾煩,成日嘈
Originally posted by 熱男 at 2006-7-28 07:07 PM:

因為鸚鵡舌頭既構造大同厚.了...
烏鴉 都識講野
甘IQ搏士入面的烏鴉話傻瓜  傻瓜
唔系老作 系真的
Originally posted by JerryLee at 2006-7-28 11:31 PM:

烏鴉 都識講野
甘IQ搏士入面的烏鴉話傻瓜  傻瓜
唔系老作 系真的
真嘎???
曾經養過一隻海南了哥,叫阿B,
佢識得吹口哨!
識得講:
恭喜發財、
喂~~~返工啦!
哎o也~~~幾個...幾個 (無論咩時候,你問佢有幾多個,佢就會咁答)
重識叫我個名...
佢好鬼為食,有時會搣一粒粒的自己覺得唔好食的柚子肉給牠!牠會開心得跳黎跳去.../ __ \
佢重好鍾意沖涼,水要少少暖!花洒浴!通常連埋個籠放佢係浴室,校o岩水,你就可以閂門走人!佢會好enjoy 咁伸開晒翼黎沖!沖完通常會嘈喧巴閉話你知!夏天沖完涼會放佢係窗台望下街!扮下其他雀仔叫,天氣太凍會開暖爐吹一陣,有暖氣...佢整理完d毛,好快就訓著...

不過有年得氣溫跌到得幾度,一時大意,半夜沒有關好窗,結果冷親佢,過幾日就病死左,好記得果日一朝日老媽子拍醒我說阿B唔得...自咎左好耐

一隻優質ge了哥應該可以學會五句以上的說話,聽聞印尼了哥較聰明和喜歡親近主人,所以會價錢會較其他的貴。

我掛住阿B
我朋友有存
不過都幾noise 下
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » 有冇人養過了哥?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。