<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【飲食區】 » How to make肉醬意粉
返回列表 回復 發帖
Originally posted by queenly at 2006-7-28 12:24 AM:

city super成日有牛肉試食
重要有機會有和牛
開免費餐到要搵間好嫁嘛
oh , 肉醬意粉 i like it !!!

easy to make la , man !!!

^_^
Originally posted by clkgtr at 2006-7-28 12:25 AM:

重要有機會有和牛
開免費餐到要搵間好嫁嘛
為佐避免重覆攞野食既  監介, 我通常會趁人多果時衝埋去攞, 咁果個阿姐就會無咁留意你
材料:
意大利粉    1/3包
免治牛肉    7元
意粉醬(小)   一瓶
洋蔥      1/4個
蘑菇      4粒
糖       1湯匙
牛油      1大匙
油(煲意粉)   1湯匙
鹽(煲意粉)   1茶匙

做法:
1.水滾後加油及鹽同煮意粉,中途須攪拌,防止意粉黏在一起。約煲10分鐘至軟後隔水待用。
2.洋蔥切碎,蘑菇切薄片。
3.用牛油先炒洋蔥,再加入牛肉同炒至熟,加入蘑菇及意粉醬同煮至滾,並加糖調味。
4.將汁淋上意粉面即成。

變化:
可以洒上混合香料及芝士碎後焗。如想有拉起一絲絲的效果,應使用Mozzarella Cheese
Originally posted by clkgtr at 2006-7-28 12:25 AM:

重要有機會有和牛
開免費餐到要搵間好嫁嘛
你成日去試食,佢會認得你,BIN你 WOR

我就見過D人成日去呃酒飲,

結果佢比我試飲,哥個人就齋企
Originally posted by queenly at 2006-7-28 12:29 AM:

為佐避免重覆攞野食既  監介, 我通常會趁人多果時衝埋去攞, 咁果個阿姐就會無咁留意你
你好有經驗喎
Originally posted by playbr2 at 2006-7-28 12:31 AM:

你成日去試食,佢會認得你,BIN你 WOR

我就見過D人成日去呃酒飲,

結果佢比我試飲,哥個人就齋企
每一日我都會易容先去, 佢唔好認得我既
去買個D意粉醬最易...
炒下D洋蔥,同牛肉再加D醬去煮...
淋係D意粉上面就得~
Originally posted by clkgtr at 2006-7-28 12:34 AM:

每一日我都會易容先去, 佢唔好認得我既
次次用唔同面具都得ge~~
加甲籃油
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【飲食區】 » How to make肉醬意粉

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。