<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 世界籃球賽, 中國隊會否入到前十六名?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 王晶 at 2006-8-9 12:19 AM:

下台階? 你留番自己用喇
留俾姚明都得, 因為佢跨口必入八強
估計中國會輸俾美國, 意大利, 波多黎各同斯洛文尼亞, 同塞內加爾打應該贏o既, 始終非洲黑人冇美國黑人咁四肢發達

[ Last edited by bigfish on 2006-8-9 at 02:04 AM ]
Originally posted by 王晶 at 2006-8-9 12:19 AM:

下台階? 你留番自己用喇
好好好,,,,我自己用~hehe...我好需要下台階呀~~
王晶哥~平日人地俾咁多下台階你,就比幾級我駛駛啦~haha
Originally posted by bigfish at 2006-8-9 01:43 AM:

估計中國會輸俾美國, 意大利, 波多黎各同斯洛文尼亞, 同塞內加爾打應該贏o既, 始終非洲黑鬼冇美國黑鬼咁四肢發達
傻喇 讓黎讓去做咩jack
你捧到英格蘭上天,點知之8強止步都未用喇~幾時輪得到姚明
Originally posted by 王晶 at 2006-8-9 02:03 AM:

傻喇 讓黎讓去做咩jack
你捧到英格蘭上天,點知之8強止步都未用喇~幾時輪得到姚明
好似全世界球迷都怪 c 朗同球證喎, 佢地都體諒英格蘭含冤出局
Originally posted by bigfish at 2006-8-9 02:06 AM:

好似全世界球迷都怪 c 朗同球證喎, 佢地都體諒英格蘭含冤出局
哈哈 全英格蘭球迷都怪 c 朗同球證炸掛
話知你含乜喇~出局就出局 接受現實搵個下台階ban埋一二邊喇~
不如大家討論返世錦賽啦..
其實我都覺得中國幾難打..因為對手實在太強.
講真,亞洲球員一直比人話對抗性唔夠外國球員強.
但係呢幾年..中國係對抗性上加強左好多,唔係話比得上黑人球員. 但都有進步.
對於bigfish話姚明力量唔夠..越打越出, 射外圍仲好過籃底工夫
我非常唔認同你講法...因為姚明係一個技術型中鋒..射術好了得..
你話佢力量唔夠...係你角度要比得上O'neal 先叫有力量嗎???
最後,希望中國年青球員可以係國際賽吸收更多經驗..!!!
如有講錯...請提點 ^^"
Originally posted by bigfish at 2006-8-9 01:43 AM:

...
傻仔,姚明幾時話必入八強?!
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
姚明同奧尼爾,係唔可以話邊個勁、邊個差,好難下判斷。

的而且確,姚的表現同數據真係不可以同全盛的奧尼爾比,

但係大家一定要知道奧尼爾全盛時,nba籃下禁區3秒違例係未重用,

即係話只要奧尼爾企死籃下,當佢接波,再輕輕撞一撞防手者,就可以輕鬆入樽得分;

因此,當時的奧尼爾殺傷力咁大。

當3秒違例出現時,姚明只是一個新人,同好多nba中鋒一樣都要改變打法,

因此,令到大家常見到的是姚明常常站得太出,要從底線轉身上籃、跳射,

所以會有人覺得姚好弱,不是一定具統治力的中鋒,

其實簡單d想想,如果無左3秒達例,以姚明的身高、技術,

只要似全盛時的奧尼爾企死籃下,相信nba所有教練一定頭都爆。

奧尼爾而家無咁強,一是年齡開始大;

二是一向強攻籃底已被3秒違例下改變為其他得分手段。

同埋,現在的姚明真的已是nba第一中鋒,

就上面的分析,

真係好難用全盛時的奧尼爾與而家先開始全盛時期的姚明比。

話人差的,理智點吧。
Originally posted by 甘國武 at 2006-8-9 08:17 AM:

傻仔,姚明幾時話必入八強?!
你梗係冇睇新聞
Originally posted by 王晶 at 2006-8-9 02:22:

哈哈 全英格蘭球迷都怪 c 朗同球證炸掛
話知你含乜喇~出局就出局 接受現實搵個下台階ban埋一二邊喇~
丫晶哥講野硬係咁直接既
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 世界籃球賽, 中國隊會否入到前十六名?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。