<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 世界籃球賽, 中國隊會否入到前十六名?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 阿感 at 2006-8-10 01:00 AM:

大概係邊年o既事?
3秒違秒真係係90年代停用,注意係停用,唔係未有過

點解會有返呢,係因為00年至03年時湖人3連霸時,NBA防止奧尼爾係籃底玩晒,而重用,相信應該係03年的事。
我家庭第1、學業第2,nba第1.5。
Originally posted by imthe1 at  01:07 AM:

3秒違秒真係係90年代[color=Re...
我大概93,94年開始睇nba,一直都有三秒違例,只係在01年新增了防守三秒

http://news.eastday.com/epublish ... 00010/hwz520817.htm
http://www.xicn.net/sports/basketball/item/2001-09-18/7247.html
Originally posted by 阿感 at 2006-8-10 01:23 AM:

我大概93,94年開始睇nba,一直都有三...
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
3秒區係一個 lost~
Originally posted by imthe1 at 2006-8-10 01:07 AM:

3秒違秒真係係90年代[color=Re...
我五知道你系几時開始体Ball落~~~
我就系94年開始体NBA,就系O'neal年代開始,Jordan第一次退休的時代。
其實三秒一直都有,而且沒有停用。
如果有,請你拿出證據(官方網站)證明你講的系正確的!!
防守三秒系NBA爲了因爲允許聯防后的補救措施!
好像系04頒布的~好像因爲美國拿不到奧運冠軍,專家提出要允許聯防,不能讓NBA球員系國際大賽上再丟臉~但是實行聯防時,觀賞性降低,所以就設立防守三秒。
五知道就米亂甘講。
仲有奧尼爾鼎盛時期後期才有進攻有利區喔~~
R9+O'neal=卡路里霸王
我估可以
大家唔洗嘈啦..中國隊打得點唔好都出左力嫁啦~
佢一開波俾人踢走我都唔一定唔怪佢地..中國隊+油!!
呢個 post 可以推返上黎
因為中國三連敗之後可以再深入討論, haha
Originally posted by kennyc1 at 2006-8-12 10:43 PM:
我估可以
淨係靠估唔得 geh
要講埋點解先得
依家中國輸到影都冇, 你仲估可以?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 世界籃球賽, 中國隊會否入到前十六名?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。