<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 世界籃球賽, 中國隊會否入到前十六名?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 龍九州 at 2006-8-5 11:31 AM:
請問今次世錦賽係邊16支球隊?
有無立陶宛,俄國??
有24隊ga~~
Angola
Argentina
Australia
Brazil
Germany
France
Greece
Italy
Japan
Lebanon
Lithuania
New Zealand
Nigeria
Panama
PR China
Puerto Rico
Qatar
Senegal
Serbia & Montenegro
Slovenia
Spain
Turkey
USA
Venezuela

[ Last edited by kgkgkg212121 on 2006-8-5 at 11:26 PM ]
Originally posted by cheery at 2006-8-5 01:47 AM:
中國隊其實一d都唔差,係亞洲籃球第一!...
王治郅防守慢..進攻做pick 成日pick 得唔夠實

劉煒,如果真係勁...上年打左nba了
朱芳雨等3分球員...打親national cup...always 失準...姚明分番出lei....佢地都射唔入

易建聯暫時只係高..before 東亞運平平無奇...加上姚郅可以出場....佢應該無咩出場時間...

coz 我覺得無可能出3中鋒

祖國應該唔得lu今年....姚郅arm arm 受傷......尤其姚明....before 果幾年姚明打national team gei 得分係中國一半....加上佢always 引到double team.....佢唔得...祖國一定輸
Originally posted by 76 at 2006-8-6 12:55 AM:

王治郅防守慢..進攻做pick 成...
無論點~~我都支持易建聯~
希望有好表現la~~
Originally posted by kgkgkg212121 at 2006-8-6 01:00 AM:

無論點~~我都支持易建聯~
希望有好表現la~~
我都係.....win 又好lose 又好....

希望唔好太依賴姚明........打幾場好波就得了.....
Originally posted by 76 at 2006-8-6 12:55 AM:

王治郅防守慢..進攻做pick 成...
劉煒係季前熱身賽咋~~
即係最多台灣陳信安既level
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
Originally posted by 甘國武 at 2006-8-6 01:16 AM:

劉煒係季前熱身賽咋~~
即係最多台灣陳信安既level
好似2個都係打kings....最後king 都無要佢地 = =.......

佢好似有年lei hk 同港青射手李劍煌玩3分大賽輸左
Originally posted by 甘國武 at 2006-8-5 07:15 AM:

姚明--他目標是全球第一中鋒!
易建聯--有潛力,但能否化成實力?
王治郅--NBA大大大後備 ...
劉煒--亞州第一控衛?!先問問台、韓控衛吧~~
朱芳雨--我倒想看韓國三分神射
中立講句,如果你要將成隊中國隊逐一來比較,無錯可能係其他國家搵到球員比中國隊強既球員強,但係要注意,國家既優勢就係內線比較強,相對黎講全場既亮點都放係中鋒、大前鋒身上,所以或許會覺得中國隊外線實力平平,倒轉黎講,台灣隊果D外線點解比較搶眼,咪就係因為佢地內線唔夠人黎先將火力集中係外線之ma~
Originally posted by 王晶 at 2006-8-6 01:22 PM:

中立講句,如果你要將成隊中國隊...
係////不過當姚明比2,3個對方球員圍著gei 時候....姚明比番出去....其他人都射唔入..3分always 得20-30%.......我記得祖國之前果coach 話過...就算我地有3個姚明都無用....無外圍投射都係輸
Originally posted by 76 at 2006-8-6 01:27 PM:

係////不過當姚明比2,3個對方球員圍著gei 時候....姚明比番出去....其他人都射唔入..3分always 得20-30%.......我記得祖國之前果coach 話過...就算我地有3個姚明都無用....無外圍投射都係輸
對住歐美果d後衛,咁就無得講喇,得2,3成其實唔出奇,而且都唔代表國內球員外投唔得,人地整體戰術好過你,當有人mark你果陣受壓迫射波準繩又唔同講法,我諗如果亞洲任何一隊球隊對d歐美球隊既時候都係一樣,射得幾準都無用,因為無乜好餐士比你射。
Originally posted by 王晶 at 2006-8-6 01:40 PM:

對住歐美果d後衛,咁就無得講喇,...
明白係gei道理....不過祖國內線係勁...不過俾外線拖垮係事實ma...

明白人地壓迫性強....中國外線球員難於出手....不過佢地open shoot 都成日抄 = =.....open shoot 入波都少於50%....真係要改善下..

'而且都唔代表國內球員外投唔得,人地整體戰術好過你,當有人mark你果陣受壓迫射波準繩又唔同講法' <----我個人覺得出到去...射唔入就係唔得.....平日練波入,到70-80%唔代表咩野....出到去發揮唔到就係無用..就係唔勁

[ Last edited by 76 on 2006-8-6 at 01:48 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 世界籃球賽, 中國隊會否入到前十六名?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。