<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 世界籃球賽, 中國隊會否入到前十六名?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 76 at 2006-8-6 01:46 PM:

而且都唔代表國內球員外投唔得,人地整體戰術好過你,當有人mark你果陣受壓迫射波準繩又唔同講法' <----我個人覺得出到去...射唔入就係唔得.....平日練波入,到70-80%唔代表咩野....出到去發揮唔到就係無用..就係唔勁
係全世界黎講 中國既外線的確 唔係一流~
Originally posted by 王晶 at 2006-8-6 02:23 PM:

係全世界黎講 中國既外線的確 唔係一流~
係......不過希望佢地打好d.........話晒自己祖國....kakaka
Originally posted by cheery at 2006-8-5 01:47:
中國隊其實一d都唔差,係亞洲籃球第一!...
易建聯、王治郅、姚明三個高人同一時間係度....隊波會唔會太慢????
Guard位朱、劉兩個表現都唔穩定......不過點都好.......
支持中國隊!!!!!!

....希望佢地入到八強....
揷爆鄧麗欣、鍾欣桐、黃婉伶、薛凱琪、關心研、鄭融、劉心悠、董敏莉、應采兒、陳文緩、林嘉欣、官恩娜、陳自瑤、陳法拉、廖碧兒
中國內線強顯得外線弱?! 呢個論調真係有待證實, 我淨係知姚明o係 NBA 都係一班尾o既中鋒, 同其他內線球員比, 好似諾域斯基, 加素, 尼尼, 基里蘭高呢d 真係冇得比, 中國內線相對德國, 西班牙, 巴西, 俄羅斯呢d 真係較弱
Originally posted by bigfish at 2006-8-6 07:18 PM:
中國內線強顯得外線弱?! 呢個論調真係有待證實, 我淨係知姚明o係 NBA 都係一班尾o既中鋒, 同其他內線球員比, 好似諾域斯基, 加素, 尼尼, 基里蘭高呢d 真係冇得比, 中國內線相對德國, 西班牙, 巴西, 俄羅斯呢d 真係較弱
哈哈  你講果班係一線頭   

呢個論調真係有待證實

[ Last edited by 王晶 on 2006-8-6 at 07:29 PM ]
Originally posted by bigfish at 2006-8-6 07:18 PM:
中國內線強顯得外線弱?! 呢個論調真係...
你好無知!姚明在績效上,NBA第一中鋒耶!
183cm、70kg
膚色偏黑、戴眼鏡
熱愛朝鮮及台灣文化
中國內線強顯得外線弱?! 呢個論調真係...
有一班尾,必然有一班頭、一班中......
可否告知小弟,現時有邊幾個係 NBA 位列一班頭、中既中鋒???
唔通大家真係天真到以為姚明係世界第一內線球員? 計晒所有中鋒, 大前鋒, 實力比佢強o既大有人在, duncan, KG, BIG BEN, o'neal, j o'neal 呢d 一早證明佢地食住姚明, dirk, ak47 雖然好少同姚明正面對抗, 但係佢地實力比姚明多元化, gasol, 大 Z 佢地幾次對住姚明都技壓姚明
Originally posted by bigfish at 2006-8-6 10:12 PM:
唔通大家真係天真到以為姚明係世界第...
我agree 姚明唔係一個世界第一中鋒.....不過如你所講gum 多人克到佢.....gum 佢今日無可能 average 20分...10 rebound
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 世界籃球賽, 中國隊會否入到前十六名?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。